2024. június 1. - Tünde
Hogyan veszi fel a Tudományos Akadémia a harcot az álhírekkel és áltudományos információkkal? Pontosan mik azok az áltudományos álhírek? És miért annyira kártékonyak? Kik a legkiszolgáltatottabbak a hatásaiknak? Hogyan derül ki valamiről, ...
Top hírek:
 

A 20 éves magyar EU-integráció gazdasági eredményei 

A magyar gazdaság növekedési pályáját az elmúlt 15 évben a hektikusság jellemzi. A növekedés évente átlagosan 2%-os volt, ami kevés a gyors konvergenciához. Ebben a strukturális kihívások mellett a gazdaságpolitikai tényezők is fontos ...

Újra olajat találtak Vecsésen

Ismét olajat talált a Mol a közép-magyarországi Vecsésen - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
További híreink:

Hasít a digitális fizetés

Május végére mérföldkőhöz érkezett a Budapesti Közlekedési Központ Magyarországon egyedülálló digitális fizetési szolgáltatása, a Budapest Pay&GO: több mint 1 millió jegyvásárlás történt a rendszeren keresztül.

Tovább folynak a harcok Gázában

Az izraeli hadsereg (IDF) szerdán tovább harcolt délen, a Gázai övezetben, és északon, a libanoni határnál is a katonaság tájékoztatása szerint.

Ilyen karaktert játszik Denzel Washington a Gladiátor II-ben

Egyre több információ kerül napvilágra a Gladiátor II-ről, bár a történet részleteit illetően még mindig nagy a homály. Azt tudni lehet, hogy a főhős az immár felnőtt Lucius Verus (Paul Mescal), Commodus császár unokaöccse, a főgonosz pedig Caracalla császár (Joseph Quinn), aki a valóságban is a Római Birodalom történetének egyik legsötétebb zsarnoka volt.

Az eladók és a vevők is kivárásra játszanak a balatoni ingatlanpiacon

Az elmúlt hónapokban az előző évi pangás után némi mozgás érzékelhető a Balaton ingatlanpiacán, miközben az árak változatlanok. De talán már nem sokáig.

Teljes a magyar atlétikai csapat

Ötvennyolc versenyzőt nevezett a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) a jövő pénteken kezdődő római Európa-bajnokságra.

Magyarország ifjú innovátorai mérik össze tudásukat

A 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára több mint 193 diák, 138 projekttel nevezett, akik közül már csak 28 pályázat van versenyben, hogy a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett döntőn bemutassa tudását május 31-én és június elején a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, nyilvános kiállítás keretében.

A világon egyedülálló színházi függöny készül a Nemzeti Színházban

A Nemzeti Színház készülő nagyfüggönyének sajtónyilvános és az érdeklődők számára nyitott bemutatója a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.

Másodszor is kattant a bilincs

Több mint egy tucat bűncselekményt elkövetett egy 24 éves kecskeméti férfi, akit korábban már őrizetbe vettek, de ismét bűnözött és ezúttal sem úszta meg a felelősségre vonást.

Melyek az olajcsere eszközei?

Rengeteg olyan területe van az életünknek, ahol sikeresen boldogulhatunk olyankor is, amikor nincs különösebb szakértelmünk. És persze ott vannak azok is, ahol egész egyszerűen muszáj támaszkodni valaki olyanra, akinek valós szakmai tudása van az adott kérdésben.

Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását