2024. július 27. - Olga, Liliána

Magyarország ifjú innovátorai mérik össze tudásukat

A 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára több mint 193 diák, 138 projekttel nevezett, akik közül már csak 28 pályázat van versenyben, hogy a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett döntőn bemutassa tudását május 31-én és június elején a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, nyilvános kiállítás keretében.
2024. május 28. kedd 09:02 - HírExtra

2024. május 31-én és június 1-én, a BME Q épületében kerül sor a Magyar Innovációs Szövetség szervezésében a 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjére, mely egy kétnapos nyilvános bemutató is. A zsűri döntése értelmében összesen 28 projekt keretében 36 fiatal mutatkozhat be, akik között megtalálható olyan is, aki önvezető kerekesszéket, termoakusztikus motort, magaslégköri ballont vagy napelemes hibrid okosrollert tervezett.

A MISZ által felkért szakemberekből álló zsűri a két nap folyamán újból értékeli a diákok munkáit és eredményeit, hogy az interjúk után kiválasszák a nyerteseket. A díjkiosztó ünnepséget 2024. június 1-én tartják a Kopaszi-gáton, az ÖbölHáz Rendezvényközpontban, ahol az ország legtehetségesebb 10-12 diákja kap majd kiemelt elismerést. Dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke az esemény szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy az OTIO keretében a legkiválóbb pályázat készítői, valamint a felkészítő tanárok között több mint 12 millió forint díj kerül felosztásra.

Az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia egyik célja, hogy minél több középiskolás diákot megfertőzzön a tudomány és az innováció szeretetével, ezért a kiállításra a Magyar Innovációs Szövetség várja a középiskolás diákokat, hogy találkozhassanak Magyarország leginnovatívabb fiataljaival.

A 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia, a kulturális és innovációs miniszter fővédnöksége mellett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alap finanszírozásával valósul meg. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását