2024. július 27. - Olga, Liliána

Melyek az olajcsere eszközei?

Rengeteg olyan területe van az életünknek, ahol sikeresen boldogulhatunk olyankor is, amikor nincs különösebb szakértelmünk. És persze ott vannak azok is, ahol egész egyszerűen muszáj támaszkodni valaki olyanra, akinek valós szakmai tudása van az adott kérdésben.
2024. május 30. csütörtök 09:39 - HírExtra

Akad olyan, amit mi is meg tudunk oldani

Az autónk kapcsán is időnként felmerül, hogy vajon helyes elgondolás-e az, hogy minden aprósággal a szervizbe rohanunk. Egy olajcserét például, ha megvannak hozzá a speciális szerszámaink, mint amilyenek az Elefántszerszám.hu webáruházban kapható olajleeresztő csavarok, bárki otthon is el tud végezni.

Miért előnyös, ha mi is konyítunk kicsit a dologhoz?

A gépjármű egész élete során igényli a rendszeres karbantartást. Ez az a része a dolognak, amit nem lehet megúszni, akkor sem, ha alapvetően a könnyebbik végéről szeretjük megfogni a dolgokat. Szóval elkerülhetetlen, hogy foglalkozzunk ezzel a kérdéssel. Feltéve, hogy egy működőképes közlekedési eszközre vágyunk, nem csupán egy csili-vili, de haszontalan díszre a garázsban.

Viszont nem is olyan egyszerű megoldani mindig a dolgot. Először is egyeztetni kell egy időpontot a szervizzel, hogy mikor tudják fogadni a kocsinkat. Ideális esetben ez olyan, amihez mi is tudunk alkalmazkodni a mindennapi teendőink közepette, plusz nem lóg bele olyan eseményekbe, amikor nem tudjuk nélkülözni a gépjárművet, például a nyaralás idejébe.

Aztán ki kell találnunk, hogy hogyan fogunk eljönni a szerelőtől, miután ugyebár az autó ott marad egy darabig, míg nekünk nem célunk, hogy egy egész napot vagy napokat is ott töltsünk a helyszínen. Ugyanez lesz igaz visszafelé is, azaz amikor megyünk a kocsiért, megintcsak bajban leszünk, ha nincs egy kedves barátunk vagy családtagunk, aki segíteni tud ezekben. Feltéve persze, hogy más módon nehezen vagy csak nagyon drágán tudnánk abszolválni a feladatot.

Milyen speciális szerszámigényünk lesz, ha mi oldjuk meg a kisebb teendőket?

A megfelelő motorolaj, valamint olajszűrő lesznek a szűk paraméterek, ha úgy tetszik, azaz ezeken áll vagy bukik majd a dolog, hogy végül megállapíthatjuk, hogy jó munkát végeztünk vagy sem.

Emellett a már említett olajleeresztő csavar, továbbá a rézgyűrű is kelleni fog. A levegőszűrőt is érdemes cserélni, legalább minden második csere alkalmával.

Szerezzünk be egy pár gumikesztyűt, illetve öltsünk magunkra egy olyan ruhát, amit nem sajnálunk, ha menthetetlenül olajfoltos lesz. Ahhoz, hogy meg tudjuk lazítani az olajleeresztő csavart, szükségünk lesz egy villáskulcsra is, de egy imbusz- vagy dugókulcs is hatékony eszköz lehet. Olajszűrő leszedő eszköz, olajleeresztő tálca, takaróponyva, autóemelő, valamint féktisztító spray szintén kelleni fog.

Nagyjából ezek az elemek szükségesek a munka lebonyolításához. Amennyiben minden rendelkezésünkre áll, biztos, hogy hiba nélkül, gyorsan és egyszerűen kivitelezhetjük az olajcsere feladatát.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását