2024. június 17. - Laura, Alida

Melyik a legjobb kerti szivattyú?

Egy családi ház, nyaraló vagy telek vízellátása nem elhanyagolható kérdés. Locsolni, öntözni, ápolni kell a növényeket és a körülöttünk lévő környezetet. Ahhoz viszont, hogy ezt biztosítani tudjuk, nem túl praktikus, hatékony és fenntartható a csapvíz vagy valamilyen vezetékes vízforrás, ezért kerti szivattyút érdemes leginkább használni. Ma már sokan így is tesznek, de a választás nem mindig könnyű, hiszen széles a piaci kínálat.
2024. május 27. hétfő 12:03 - HírExtra

A Szivattyuk.hu oldalán kerti szivattyú is kapható, többféle típusban és teljesítményben, így mindenki megtalálhatja a maga és környezete számára legideálisabb darabot.

Gyorstalpaló – amit a kerti önfelszívó szivattyúkról tudni érdemes

A kerti szivattyúkat és az önfelszívó szivattyúkat gyakran egy kalap alá szoktuk vonni. Létezik három fő típus is, az egyik a JET, a másik a hagyományos centrifugál szivattyú, a harmadik pedig az úgynevezett oldalcsatornás önfelszívó fajta. Az önfelszívó szivattyú alapvetően olyan szívóteljesítménnyel és vízszállító kapacitással bír, ami alkalmassá teszi öntözéshez, locsoláshoz, vagy akár kerti tavakból, ciszternákból való víz szivattyúzását is.

Ezek a szivattyúk alapvetően a gyakorlatban legtöbbet alkalmazott technikák mentén működnek. Amennyiben valaki otthoni felhasználásra keres alternatívát, a JET lehet a jó megoldás, míg ipari célra inkább egy oldalcsatornás típus a jó választás. 

A centrifugál szivattyú akkor jön jól leginkább, ha nagyobb mennyiségű, vízszerű alacsony viszkozitással bíró, kisebb méretű szilárd részecskét tartalmazó folyadékot is szállítani kell, valamint a jó szívóképességre is szükség van.

Melyek a legjobb márkák a piacon?

Adott helyzettől, körülménytől és egyéni preferencáktól is függ, melyek a legjobb darabok – ahogy azt a felhasználásról szóló bekezdésünkben is taglaltuk. Alapvetően azonban szerencsére vannak olyan irányvonalak, amerre még kezdőként vagy laikusként is el lehet indulni – ezek pedig maguk a gyártók. 

Úgy van ez, mint az autóknál vagy bárhol máshol. A megbízható, precíz márkák ritkán okoznak csalódást, és akár többféle teljesítményben és jellemzőkkel is piacra dobnak olyan darabokat, amiket aztán bátran alkalmazhatunk otthon, a nyaralóban vagy ahol csak szükség van rá.

Hogyan válasszuk ki a legjobbat?

A címben feltett kérdésünkre tehát a válasz az, hogy nincs egyféle legjobb termék a piacon, de ha a GRUNDFOS, LEO, Lutz, Pedrollo, WILO darabok közül választunk, aligha fogunk nagyot tévedni. 

A Szivattyuk.hu termékkínálata pedig magába foglalja kertészeti, házi vízellátási és ipari szivattyúkat, valamint a búvárszivattyúkat és a szennyvíz szivattyúkat is. A weboldal továbbá információkat és szakértői cikkeket tartalmaz a szivattyúk különböző alkalmazásairól és működési elveiről – aki viszont személyesen kérdezne és érdeklődne, a budapesti boltban is van lehetőség a vásárlásra.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását