2021. december 2. - Melinda, Vivien

Horvátország és Szlovénia kifelé tart?

Enyhén csökkent az új koronavírussal fertőzöttek és a kórházban kezelt betegek száma az elmúlt egy héten Horvátországban és Szlovéniában - derült ki a válságstábok jelentéséből.
További híreink a Külföld rovatban

Megint balhé lesz Ukrajnában?

Oroszország nem zárja ki, hogy Kijev, nyugati segítséggel hadműveletet indít a donbaszi autonóm köztársaságok ellen, a NATO viszont azzal gyanúsítja Oroszországot, hogy Ukrajna elözönlésére készül – jelentette a Magyar Békekör ...

Digitális uniós tb-kártya jöhet

Az Európai Parlament hétfő esti plenáris ülésén az európai társadalombiztosítási kártyáról, illetve a digitális európai tb-szám bevezetéséről tartott vitát.
További híreink a Külföld rovatban

Folytatódik a menekültek érkezése

További több mint kétszázhúsz illegális migráns érkezett Lampedusa szigetére a hétfőre virradó éjszaka, miközben folyamatosak a kikötések Szicília és az Adriai-tengerre néző Puglia partjain is - közölte az olasz parti őrség.

Kína állítólag nem akar zsarnokoskodni

Kína nem akar uralkodni Délkelet-Ázsia fölött vagy zsarnokoskodni kisebb szomszédaival - jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) és Kína kapcsolatfelvételének harmincadik évfordulója alkalmából hétfőn megrendezett virtuális tanácskozáson elmondott beszédében.

Még mindig menekítenek civileket Afganisztánból

Leszállt a Moszkvához közeli Cskalovszkij repülőterén az orosz légierő három Il-76-os szállítógépe, amely Oroszország és négy másik ország 205 állampolgárát menekítette ki Afganisztánból - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

Az USA-ban van a legtöbb fertőzött

A világon 256 061 544 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 131 743 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint.

Találkozni fog Biden és Putyin

Egyetértés született az Egyesült Államok és Oroszország között arról, hogy elnökeik a közeljövőben újra találkoznak egymással – jelentette a Magyar Békekör csütörtökön.

Elmennek a migránsok a határról

Elhagyják a migránsok a kuznicai lengyel-fehérorosz határátkelő környékén létesített tábort - közölte szerdán a lengyel határőrség. Maciej Wasik belügyminiszter-helyettes szerint a fehéroroszok buszokkal viszik el a külföldieket a helyszínről.

Biden versenyt akar, nem konfliktust Kínával

A cél annak a biztosítása, hogy Kína és az Egyesült Államok versenye ne forduljon át konfliktusba - mondta amerikai idő szerint hétfőn este Joe Biden amerikai elnök a Hszi Csin-ping kínai elnökkel tartott virtuális csúcstalálkozón.

A legfrissebb világadatok

A világon 253 861 192 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 106 887 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint.

Újabb szankciók Belorusz ellen

Kibővítette büntetőintézkedéseinek rendszerét az Európai Unió a Fehéroroszországgal közös határán kialakult helyzet miatt.

A briteknél is kaphatnak 3. oltást a 40 év felettiek

Nagy-Britanniában a 40-49 év közötti korosztály is megkaphatja mostantól a koronavírus elleni oltás harmadik, hatáserősítő adagját - jelentette be hétfőn a brit kormány oltásügyi vegyesbizottsága (JCVI). A harmadik dózis alkalmazhatóságának eddigi alsó korhatára a brit szabályozás szerint 50 év volt.

A világban egyre terjed a vírus

A világon 251 407 386 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig hivatalosan a járvány alatt, a halálos áldozatok száma 5 072 104 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint.

Szijjártó rutinból védi a lengyeleket

Magyarország szolidaritásáról biztosította lengyel kollégáját Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és köszönetet mondott neki, amiért a lengyel határőrök és rendőrök megvédik Lengyelországot, ezáltal az Európai Unió és a schengeni zóna külső határát.
Még mindig hírek
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását