2020. augusztus 11. - Zsuzsanna, Tiborc

Az oroszok mobilkórházzal segítenek Libanonban

Oroszország egy mobilkórházat telepít Libanonba a Bejrútban történt kedd esti robbanás sérültjeinek kezelésére - jelentette be szerdán a rendkívüli helyzetek minisztériuma Moszkvában.
További híreink a Külföld rovatban

Újra nyert a diktátor Fehéroroszországan

Táviratban gratulált Vlagyimir Putyin orosz államfő Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnöknek az újraválasztásához - közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata.

Kína újabb lépése az USA-val szemben

Peking szankciókkal sújt amerikai politikusokat, köztük Ted Cruz és Marco Rubio republikánus szenátort - jelentette be a kínai külügyminisztérium hétfőn.
További híreink a Külföld rovatban

Komoly a balhé a TikTok körül

Peking tiltakozását fejezte ki pénteken, amiért Donald Trump amerikai elnök megtiltott minden ügyletet a TikTok videomegosztó kínai anyavállalatával, a ByteDance vállalatcsoporttal, valamint a WeChat közösségi platformot működtető Tencent kínai internetes óriással, és mindkét cég leányvállalataival.

Nukleáris fegyverkezés jön?

A nukleáris stratégiai fegyverek csökkentéséről kötött amerikai-orosz szerződés közelgő lejárta, és meghosszabbításának bizonytalansága közepette két orosz vezető katona közös elemzést tett közzé arról, hogy milyen következménnyel járhat a szerződés meg nem újítása.

Ammonium-nitrát robbant be

Nagy valószínűséggel egy kisebb tűz okozta a bejrúti kikötőben tárolt nagymennyiségű ammónium-nitrát berobbanását kedd este - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Titokzatos orosz zsoldosokat kaptak el

Latin-Amerika egyik országába tartott minszki és isztambuli átszállással  az a 33 orosz állampolgár, akit múlt héten vettek őrizetbe Fehéroszországban - jelentette ki Kirill Pletnyov minszki orosz konzul a Rosszija 1 televízió hétfői adásában.

Az EU leszerződött egy hatóanyag-gyártóval

Az Európai Bizottság szerződést írt alá Gilead gyógyszeripari vállalattal az újfajta koronavírus elleni, remdesivir hatóanyagú, Veklury nevű gyógyszer terápiás kiszereléseinek biztosításáról - jelentette be szerdán Dana Spinant, a brüsszeli testület szóvivője.

Erősödő Kína-ellenesség Washingtonban

A demokráciák amerikai vezetésű új szövetségét hirdette meg Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Kína ellen – jelentette a Magyar Békekör pénteken.

Montenegro újra vírusos

Szerdától ismét járványhelyzetet hirdettek Montenegró egész területén, annak ellenére, hogy az Adria-parti ország korábban koronamentes övezetté nyilvánította magát, hiszen 42 napon át nem volt új fertőzött.

Az USA Kína ellen szólít

Nemzetközi koalíciót akar létrehozni Kína ellen az amerikai kormány, mert attól tart, hogy Kína gyors fejlődése gyengíti az Egyesült Államok világhatalmi pozícióját – tudósított róla a Magyar Békekör szerdán Michael Pompeo amerikai külügyminiszter londoni tárgyalásai alapján.

Mi lesz az Északi Sarkkörrel?

Az Európai Bizottság konzultációt indított az Észak Sarkkörrel kapcsolatos uniós politikáról. A kezdeményezés alkalmat ad a térségre vonatkozó uniós megközelítések széles körű megvitatására, többek között az európai zöld megállapodást célzó törekvések fényében.

Aratott a vírus a disznógyárban

A Smithfield romániai sertéshús-feldolgozó gyár 93 dolgozója fertőződött meg koronavírussal, ezért felfüggesztették egy hétre az üzem működését - jelentette hétfőn a román média.

Putyin minden ellenfelet kipontoz

Bíróság által kirótt, súlyos bírság terhe miatt feloszlatta az általa alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványát Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, de egyúttal bejelentette egy új szervezet megalapításának szándékát is.

Oroszország még mindig nincs túl az első hullámon

Az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában 5940-nel 777 486-ra emelkedett Oroszországban a hétfőn közölt hivatalos adatok szerint.
Még mindig hírek
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását