2022. augusztus 12. - Klára

Így áll a járvány a Földön

Világszerte 565 162 468 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 374 247 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai alapján.
További híreink a Külföld rovatban

Tajvan a feszültség központjában

Tajvan amerikai támogatással csütörtökön megtagadta Kínához tartozását, és visszautasította egyesülését Kínával az „egy ország, két rendszer” elve alapján – jelentette a Magyar Békekör tudósítója.

Hisztizik a Gazprom

A Siemens nem teljesíti az Északi Áramlat meghibásodott turbináinak javítására vonatkozó kötelezettségeit, emiatt a portovajai kompresszorállomáson csak egy turbina maradt működőképes, és a gázvezetéken csökkenteni kellett a ...
További híreink a Külföld rovatban

Csehországban újra jön a járvány

Erősödik a koronavírus-járvány nyári hulláma Csehországban. Az elmúlt hét nap alatt 14 710 új koronavírus-fertőzést mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok, mintegy 4500-zal többet, mint az előző héten - derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján szombaton közölt legfrissebb adatokból.

Újra Harkivot támadják az oroszok

Az orosz erők szerdán ismét csapást mértek Ukrajna második legnagyobb városára, a keleti országrészben lévő Harkivra, az eddigi információk szerint hárman haltak meg, köztük egy gyermek - közölte Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Romániában jelen van a gyűlöletbeszéd

A romániai Elie Wiesel Országos Holokausztkutató Intézet éves jelentésében megállapította, hogy a romániai online térben továbbra is erőteljesen megnyilvánul a szélsőséges, antiszemita gyűlöletbeszéd.

Románia így fejlődik

Romániában 3,2 százalékkal nőtt az építőipari termelés az első öt hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte kedden a román országos statisztikai intézet.

Irán a középpontban

Az amerikai hegemón törekvéseket és szankciókat megelégelve Irán úgy döntött, hogy csatlakozik a többpólusú világrend híveinek gazdasági, politikai és katonai szövetségeihez, és stratégiai együttműködésre lép Oroszországgal – tudatta a Magyar Békekör kedden.

Készülnek Kijev védelmére

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka csütörtökön biztosított afelől, hogy az ukrán főváros védelmére felállították a csapatokat, így hirtelen nem törhetnek ki ismét harcok Kijev körül.

Így segít az EU Ukrajnán

Az európai uniós tagországok pénzügyminisztereinek tanácsa (Ecofin) keddi brüsszeli ülésén egymilliárd euró összegű makroszintű pénzügyi támogatást hagyott jóvá Ukrajnának, ennek célja, hogy az Oroszországgal háborúban álló ország fedezni tudja azonnali és legsürgetőbb finanszírozási igényeit, valamint az ukrán állam gondoskodni tudjon elengedhetetlen funkcióinak ellátásáról.

Ebben nem állnak jól a románok

Csaknem 44 százalékkal, 12,740 milliárd euróra nőtt Románia külkereskedelmi mérlegének hiánya az idei első öt hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.

Lemondott Boris Johnson

Lemondott csütörtökön Boris Johnson a brit Konzervatív Párt vezetői posztjáról. A lépéssel megszűnik Johnson miniszterelnöki tisztsége is, de a kormányfő bejelentette, hogy utódja megválasztásáig ellátja hivatali feladatait.

A NATO ellen tüntettek

A spanyol rendőrség tilalma ellenére több ezren tüntettek vasárnap a NATO ellen Madridban – jelentette a Magyar Békekör tudósítója hétfőn.

A románok kiosztják a jódtablettákat

Romániában megkezdődik a nukleáris incidens esetére beszerzett harmincmillió jódtabletta kiosztása, miután a műveletet szabályozó miniszteri rendelet megjelent a hivatalos közlönyben - közölte pénteken az egészségügyi minisztérium.

Ukrajna és Moldova EU tagjelölt lett

Az Európai Unió tagországainak vezetői megállapodtak Ukrajna és Moldova tagjelölt státuszának megadásáról - jelentette be Charles Michel, az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke Twitter-üzenetében csütörtök este.
Még mindig hírek
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását