2021. szeptember 21. - Máté, Mirella

Orosz-kínai terrorelhárító hadgyakorlat indul

Mission-2021 fedőnéven terrorelhárító hadgyakorlatot tart a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) az Ural déli részén fekvő, Kazahsztánnal határos Orenburgban szeptember 20-24. között – közölte az orosz központi katonai körzet ...
További híreink a Külföld rovatban

Ki ellen is irányul az AUKUS?

Katonailag Kína, gazdaságilag Franciaország ellen irányuló biztonsági szerződést kötött az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Ausztrália szeptember 15-én. Az AUKUS néven ismertté vált angolszász szövetség Franciaországra mért gazdasági ...

A szlovénok oltáshoz kötik

Csak oltási és gyógyulást tanúsító igazolással végezhetik a munkájukat az állami hivatalokban dolgozók Szlovéniában - jelentette ki Bostjan Koritnik közigazgatási miniszter pénteken Ljubljanában. Hangsúlyozta: a negatív tesz nem lesz elég.
További híreink a Külföld rovatban

Putyin már Afganisztánról egyeztetne

Közös Afganisztán-politikát sürgetett, és menekülésnek minősítette a nyugati katonai koalíciónak az országból történt távozását Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a Sanghaji Együttműködési Szervezet dusanbei tanácskozásán, amelyen a járványügyi karanténba vonulása miatt videokonferencia révén vett részt. Egyúttal támogatásáról biztosított Irán felvételét a közösségbe.

Nem lesz EU-Brit hadipaktum

Valótlanok azok a sajtóhírek, amelyek szerint Mark Rutte holland ügyvivő kormányfő az EU nevében biztonsági és védelmi megállapodást ajánlott volna az Egyesült Királyságnak, Boris Johnson brit kormányfővel tartott pénteki találkozóján - jelentette ki Peter Stano az Európai Bizottság illetékes szóvivője.

Nagy felhajtás lesz a V4 elnökségünk miatt

Mostantól három héten át televíziókban, online felületeken és országszerte plakátokon találkozhat a közönség a Visegrádi Négyek kampányával, amely felhívja a figyelmet a magyar V4 elnökségi évre - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön az MTI-vel.

Afganisztán: Blinken Trumpra hárított

Kemény kritikákkal szembesült mind a republikánusok, mind a demokraták részéről Antony Blinken amerikai külügyminiszter, akit a törvényhozók az afganisztáni kivonulással kapcsolatban kérdeztek a hétfőn és kedden megtartott bizottsági meghallgatásokon - jelentette kedden az amerikai sajtó.

Putyin továbbra is támogatja Aszadot

További támogatást ígért Szíria talpra állításához Bassár el-Aszad szíriai vezetőnek Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor hétfőn fogadta őt a Kremlben.

Száz éve hivatalos a brit-magyar kapcsolat

Nagyszabású ünnepi rendezvényt tartottak hétfő este Londonban az Egyesült Királyság és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének századik évfordulója alkalmából.

225 millió fertőződött a bolygón

A világon 225 234 746 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, míg a halálos áldozatok száma 4 639 112 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint.

Biden nyit az oroszok és a kínaiak felé

Afganisztáni kudarca után az Egyesült Államok nagyobb hajlandóságot mutat a párbeszédre Oroszországgal és Kínával – jelentette a Magyar Békekör tudósítója pénteken.

Az oroszok a diktatúrával hadgyakorlatoznak

Tizenöt hajó futott ki a Balti-tengerre a pénteken megkezdődött Zapad-2021 orosz-fehérorosz stratégiai hadgyakorlat keretében - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Most ennyi fertőzött van

A világon 222 516 512 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 596 053 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint.

Sokezer embert menekíthet még ki Hollandia

Az elmúlt hetekben a holland külügyminisztérium több mint 40 ezer e-mailt kapott az erre a célra létrehozott címre, és a kérelmezők több mint fele jogosult lehet arra, hogy kimenekítsék Afganisztánból - jelentette szerdán a helyi sajtó.

Magyar-szerb csúcs Budapesten

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatás keretében fogadja Ana Brnabic szerb miniszterelnököt és kormányzati delegációját Budapesten, a hatodik magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó keretében - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.
Még mindig hírek
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását