2021. január 22. - Vince, Artúr

Az EU Navalnij szabadon engedését követeli

Charles Michel, az európai uniós országok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus azonnali szabadon bocsátását sürgette a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott pénteki telefonbeszélgetése ...
További híreink a Külföld rovatban

Közelít a százmillióhoz a járvány

A világban 97 476 740-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 088 799-re a halálos áldozatok és 53 699 726-ra a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli adatai szerint.

Csehországban szépen halad az oltás

Csehországban csütörtökig 155 ezer ember kapott már koronavírus elleni vakcinát. Közülük 7200 már a második adagot is megkapta - közölte Jan Blatny cseh egészségügyi miniszter csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.
További híreink a Külföld rovatban

Orbán nem, Szijjártó üdvözölte Biden beiktatását

Az új amerikai vezetés hivatalba lépése nyomán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter gratuláló levelet küldött az új elnök, Joe Biden kormányzatában részt vevő Antony Blinken külügy-, Gina Raimondo kereskedelmi és Jennifer Mulhern Granholm energiaügyi miniszternek.

Kína Twitter-háborúja

Peking objektivitásra szólította fel a Twitter közösségi oldalt, miután az egyesült államokbeli kínai nagykövetség hivatalos fiókját zárolták egy januárban közzétett bejegyzés miatt.

Biden első dolga volt visszatérni a klímaegyezményhez

Elnökségének első napján Joe Biden 15 rendeletet és direktívát adott ki az elődje által megsértett polgárjogok helyreállításáról, és Amerika visszatéréséről a sokoldalú nemzetközi együttműködési rendszerbe – jelentette a Magyar Békekör tudósítója csütörtökön.

Kína szerint nem is irtották ki az ujgurokat

Hazugságnak nevezte a kínai külügyminisztérium szóvivője szerdán Mike Pompeo távozó amerikai külügyminiszter kijelentését, miszerint Kína népirtást követ el a muszlim vallású ujgur kisebbség ellen.

Új szövetség kell az EU és az USA között

Az éghajlatváltozást, a koronavírus-járványt, a digitális átállást és a biztonság területét érintő új szövetségre van szükség Európa és az Egyesült Államok között egy erősebb Európa, egy erősebb Amerika és egy jobb világ megteremtésért - jelentette ki az Európai Tanács elnöke az Euróai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén szerdán, Joe Biden megválasztott amerikai elnök beiktatásának napján.

Erdogannak semmi nem elég

Elfogatóparancsot adtak ki kedden Törökországban újabb 238 katona és csendőr ellen azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban álltak a 2016. július 15-ei puccskísérletért a török hatóságok által felelőssé tett nemzetközi gülenista hálózattal - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Navalnij-ügy - Putyin el akarja tüntetni ellenfelét

A nemzetközi jog és az orosz jogrend tiszteletben tartására szólította fel Alekszej Navalnij ellenzéki politikus őrizetbe vételének külföldi bírálóit hétfőn Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Erőszakra készülnek Trump hívei?

A capitoliumi ostrom miatt az amerikai biztonsági szervek úgynevezett túlbiztosítással készülnek a megválasztott elnök, Joe Biden január 20-ai beiktatására - mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Javul a helyzet a cseheknél

Mérsékelten újra javul a koronavírus-járványhelyzet Csehországban.

Putyin azonnal elfogná az ellenzéki Navalnijt

A Berlinből Moszkvába hazatérő Alekszej Navalnij ellenzéki politikus őrizetbe vételére készül az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).

A törökök már Bidenhez kuncsorognak

Hulusi Akar török védelmi miniszter felszólított a leendő amerikai vezetést, hogy vizsgálja felül azokat a szankciókat, amelyekkel a NATO-szövetséges Egyesült Államok a török védelmi ipart sújtotta december 14-én orosz SZ-400-as légvédelmi rendszer vásárlása miatt.

Egy amerikai elnök dicstelen távozása

A demokratikus államrend megdöntésére irányuló lázítás szítása miatt szerdán vádat emeltek Donald Trump elnök ellen. Az amerikai képviselőház 232 szavazattal 197 ellenében hozott döntése a Deep State azon köreinek is szól, amelyek Trump mögött álltak elvetélt puccskísérletében – jelentette a Magyar Békekör tudósítója csütörtökön.
Még mindig hírek
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását