2022. május 26. - Fülöp, Evelin

Az osztrákok semlegesek maradnak

Ausztria továbbra is ragaszkodik a katonai semlegességhez, de politikailag szolidaritást vállal az orosz támadás ellen harcoló Ukrajnával - jelentette ki az osztrák külügyminiszter egy szerdai interjúban.
További híreink a Külföld rovatban

"Putyint el kell szigetelni!"

Vlagyimir Putyin orosz elnök elszigetelésére, az Ukrajnai háborús bűntetteket elkövetők elítélésére és az "orosz világ" koncepciójának kiiktatására szólított fel egy csütörtöki varsói nemzetközi konferencián Mateusz Morawiecki lengyel ...

A finnek és a svédek hivatalosan is csatlakozni akarnak

Finnország és Svédország benyújtotta hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz - jelentette be szerda reggel Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, aki történelmi lépésnek nevezte a csatlakozási szándék kinyilvánítását, és úgy vélte, hogy a két ...
További híreink a Külföld rovatban

A világrendet fenyegeti Oroszország

Oroszország közvetlen veszélyt jelent a világrendre az Ukrajna elleni barbár háború, a Kínával kötött aggodalomra okot adó paktum és az új típusú, jobbára önkényes nemzetközi kapcsolatokra törekvése miatt - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Tokióban, az Európai Unió és Japán vezetőinek csúcstalálkozóját követően csütörtökön.

Zuhan a brit gazdaság

A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett első becslése szerint csökkent a brit hazai össztermék (GDP) márciusban, és az idei első negyedévi növekedés is jelentősen lassult.

Finnország kéri felvételét a NATO-ba

Finnországnak haladéktalanul kérnie kell felvételét a NATO-ba – jelentette be Sauli Niinistö finn elnök és Sanna Marin miniszterelnök közös nyilatkozatában.

Terelnek a riporternő halála ügyében

Nem lehet bizonyosan megállapítani, hogy Sirín Abu Aklát, az Al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió palesztin tudósítóját az izraeli hadsereg vagy palesztin fegyveresek lőtték le Dzseninben, és arra sincs bizonyíték, hogy közelről érte a lövés - jelentette ki Rian al-Ali, a boncolást végző palesztin patológus, a nabluszi an-Nadzsah Egyetem Patológiai Intézetének munkatársa sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Letudták a kötelezőt az oroszok

Gyorsan véget ért ma Oroszország győzelmi napi parádéja Moszkvában - írja az esemény elemzéséről készült cikkében a porfolio.hu.

Biden felesége ukrán menekültekkel

Ukrán menekülteket segítő kormányzati és civil szervezetek képviselőivel találkozott, és egy ukrán menekülteket befogadó iskolát keresett fel romániai látogatása második napján szombaton Bukarestben Jill Biden, Joe Biden amerikai elnök felesége.

Orosz háborús bűnök

Az orosz fegyveres erőket a Kijevtől észak-nyugatra fekvő régióban elkövetett háborús bűncselekmények miatt felelősségre kell vonni. Az Amnesty International új, a helyszínen végzett átfogó kutatása.

Ukrán menekültek és az embercsempészet

Az Európa Tanács emberkereskedelem elleni küzdelemmel foglalkozó szakértői csoportja (GRETA) ajánlásokat tett közzé az ukrajnai háború elől menekülők embercsempészet elleni védelme érdekében.

A Hamász az oroszokkal egyeztet

A Gázai övezetet irányító iszlamista Hamász terrorszervezet tárgyalódelegációja Moszkvába indult, hogy találkozzék orosz külügyminisztériumi vezetőkkel - jelentette a The Times of Israel című, angol nyelvű izraeli hírportál.

Gondban a holland bevándorlási hivatal

A holland bevándorlási hivatalnak (IND) nincs elég pénze és munkatársa ahhoz, hogy megfelelően működjék - írta az NlTimes című holland hírportál, az Igazságügyi és Biztonsági Felügyelet héten közzétett jelentésére hivatkozva.

Orbán Ukrajna ellensége - egy ukrán honlap szerint

Felvette Orbán Viktor magyar miniszterelnököt honlapjára az "Ukrajna ellenségeit" listázó Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán nacionalista szervezet - adták hírül hétfőn ukrán és orosz hírportálok.

Fuvarozási engedély nélkül közlekedhetnek az ukrán teherautók

Korábban április végéig vezettek be átmeneti könnyítést a háborús helyzetre való tekintettel, az ukrajnai áruellátás biztosítása érdekében.
Még mindig hírek
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását