2024. május 19. - Ivó, Milán

Tovább folynak a harcok Gázában

Az izraeli hadsereg (IDF) szerdán tovább harcolt délen, a Gázai övezetben, és északon, a libanoni határnál is a katonaság tájékoztatása szerint.
További híreink a Külföld rovatban

Rálőttek a szlovák miniszterenökre, Robert Ficóra

Rálőttek Robert Ficóra a Pozsonytól 180 kilométerre északkeletre található Handlovában (Nyitrabányán) tartott kormányülés után, a helyi kultúrház előtt.

Lemondott a miniszterelnök - Skóciában

Bejelentette lemondását hétfőn Humza Yousaf skót miniszterelnök. Az edinburghi kormányfői hivatalban tartott sajtótájékoztatóján Yousaf közölte azt is, hogy utódjának megválasztásáig ellátja hivatali feladatait.
További híreink a Külföld rovatban

Szavazz Te is!

Politikamentes tájékoztató és választási részvételre ösztönző kampányt indított az Európai Parlament. A "Szavazz Te is! Ne más döntsön helyetted!" című kampány kisfilmjét hétfőn mutatták be Budapesten, az EP Magyarországi Kapcsolattartó Irodájában.

Nem lesz kényszermunkások által készített termék

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta azt az új jogszabályt, amely lehetővé teszi az EU számára, hogy betiltsa a kényszermunkával előállított termékek értékesítését, behozatalát és kivitelét - tájékoztatott az uniós parlament kedden.

Érkeznek az urkán menekültek

Az ukrán-magyar határszakaszon 5359-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül 3851-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

Az EU ingyen vonatozást biztosít a fiataloknak

Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre - tájékoztatta a MÁV-START az MTI-t.

Alakul Trump büntetőpere

New Yorkban második napjába lép kedden Donald Trump volt amerikai elnök büntetőperének tárgyalása, folytatódik az esküdtek kiválasztásának folyamata.

Megszüntetné a nemek közötti bérszakadékot az EU

A bérek átláthatóságáról szóló európai uniós irányelv hamarosan részletes jelentésre kötelezi a közép- és nagyvállalatokat a női és a férfi dolgozóik fizetéséről.

Nagyon nagy a barátság Kínával

"Az elmúlt évtized munkájával elértük, hogy Magyarország ma már híd szerepet tölt be Európa és Kína gazdasági együttműködésében" - jelentette ki a Pénzügyminisztérium keddi közleménye szerint Varga Mihály, miután Lan Foan kínai pénzügyminiszterrel tárgyalt Pekingben.

EU: léptek agrárügyben

Az uniós agrárminiszterek tanácsa kedden jóváhagyta a közös agrárpolitika (KAP) célzott felülvizsgálatára vonatkozó javaslatot, amely egyszerűsíteni és csökkenteni kívánja a gazdák adminisztratív terheit, és nagyobb rugalmasságot biztosítani bizonyos környezetvédelmi feltételeknél.

Montenegro kész az EU-ra

A magyar kormány álláspontja szerint Montenegró felkészült az európai uniós tagságra, amellyel maga a közösség is sokat nyerne, hiszen a jelenlegi nehézségek közepette friss energiára lenne szükség, amit a nyugat-balkáni államok felvétele hozhatna el - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Podgoricában.

Súlyosodó éghajlati gondok

Az Európában tapasztalt éghajlati kockázatok sürgős fellépést igényelnek, az elhúzódó aszályok ugyanis jelentős veszélyt jelentenek a növénytermesztésre, az élelmezésbiztonságra és az ivóvízellátásra - közölte jelentésében az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) hétfőn.

Svédország NATO-tagként szolidáris lesz

NATO-tagországként Svédország vezérgondolata az egység és a szolidaritás lesz, ami azt jelenti, az ország elkötelezett a hosszútávú védelem mellett, és osztozik a szövetségesek terheiben, a felelősségben és a kockázatokban - jelentette ki Ulf Kristersson svéd miniszterelnök a NATO brüsszeli székházában, országa lobogójának felvonása alkalmával hétfőn.

Így segítenek az elesettek rokonain

Izrael érzelmi támogató csoportokat fog működtetni az október 7-én, az iszlamista Hamász terrortámadása nyomán megindult háborúban unokáikat elvesztett időseknek - jelentette az izraeli népjóléti minisztérium szerdán.
Még mindig hírek
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását