2021. június 23. - Zoltán

Belgium is megkapja a pénzt

Az Európai Bizottság szerdán elfogadta és pozitívan értékelte Belgiumnak a koronavírus-járvány okozta válság utáni helyreállítási programját, így az ország 5,9 milliárd euró támogatást kap a helyreállítási és rugalmassági európai uniós ...
További híreink a Külföld rovatban

Orosz-amerikai csúcs

Amerikai-orosz elnöki csúcstalálkozót tartanak szerdán, június 16-án Genfben. Noha a párbeszéd puszta ténye is üdvözlendő a két világhatalom nagyon elhidegült viszonya közepette, mérsékelt eredményekre mégis lehet számítani – írta a ...

Az angolok nagy része antitest birtokos

A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdán ismertetett legújabb becslése szerint az angliai felnőtt népesség több mint 80 százalékának szervezetében lehet jelen a koronavírus ellen termelődő antitest.
További híreink a Külföld rovatban

Beindult a gazdaság a cseheknél

Áprilisban éves összhasonlításban 7,4 százalékkal nőtt a kiskerekedelmi forgalom Csehországban - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) kedden Prágában.

A héten megalakulhat az új izraeli kormány

Vasárnap lesz a parlamenti szavazás és a várható Lapid-Bennett kormányról Izraelben - jelentette a katonai rádió kedd reggel.

Szépen nyit Olaszország

Olaszországban újabb régiókban törölték el a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat hétfőtől. A lakosság átoltottsága 24 százalékos az egészségügyi tárca adatai szerint.

Putyin megmagyarázta a világot

Az „Újból együtt – Az új valóság gazdasága” jelmondattal 2021. június 2-5. között megrendezett szentpétervári gazdasági fórumon Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozott a világ nagy hírügynökségeinek vezetőivel, és válaszolt kérdéseikre.

Izraelben a gyerkeket is oltják már

Izraelben vasárnaptól megkezdték a 12-15 éves korosztály koronavírus elleni oltását - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

A szlovén kormány is a magyar útján

A szlovén hatóságoknak meg kell állítaniuk a véleménynyilvánítás szabadsága és a médiaszabadság romlását az országban - írta pénteken közzétett nyilatkozatában Dunja Mijatovic, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa.

Kínának nem tetszenek az utcaneveink

Kínában negatív visszhangot keltett a hír, miszerint a Fudan Egyetem tervezett budapesti területén olyan új utcanévtáblákat helyeztek ki, amelyek Kína szempontjából "provokatívak".

Ukrajnában nem csitul

Ukrajnában keddre valamelyest ismét gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, több mint kétezer új beteget jegyeztek fel, a megelőző napinak a kétszeresét, az elhunytak száma megint meghaladta a 160-at.

Mindenki mindenkit megfigyel

Az Egyesült Államok saját szövetségeseiben sem bízik meg, hanem kémkedik ellenük, sőt egyes szövetségeseivel is kémkedik más szövetségesei után – tűnik ki több nyugat-európai sajtóorgánum vasárnapi jelentéséből.

M1: nem lesz júniusra oltási igazolvány az EU-ban

Csak halvány remény van arra, hogy júniusra meglesz a közös uniós oltási igazolvány a kedd este befejeződött EU-csúcson elhangzottak alapján - mondta a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai szakértője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Németország túl a csúcson?

Csaknem nyolc hónapja először kétezernél kevesebb ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) egy nap alatt Németországban a kedden közölt hivatalos adatok szerint.

Az oroszok szerint Navalnij jobban van

Helyreállt Alekszej Navalnij elítélt orosz ellenzéki politikus egészsége az éhségsztrájk után - jelentette ki Alekszandr Kalasnyikov, az orosz börtönfelügyelet (FSZIN) parancsnoka újságíróknak csütörtökön Krasznojarszkban.
Még mindig hírek
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását