2023. december 8. - Mária

Megmenekült a belügyminiszter

A szlovák parlament elutasította szerdán a Matus Sutaj Estok belügyminiszter elleni bizalmatlansági indítványt, amelyet az ellenzéki pártok nyújtottak be egyebek mellett azt állítva, hogy a tárcavezető törvényt sértett néhány rendőrségi ...
További híreink a Külföld rovatban

Ukrajnát az időjárás sem kíméli

Csaknem félmillió ember áramellátását szakította meg hétfőre virradóra a vihar a Krím félszigeten.

Nem mindegyik túsz a Hamász foglya

A tűzszünet meghosszabbítása fejében a Hamásznak "meg kell találnia" többtucatnyi olyan túszt, akiket más fegyveres csoportok tartanak fogságban a Gázai övezetben - mondta a Financial Times hétfői kiadásában megjelent nyilatkozatában a ...
További híreink a Külföld rovatban

Nem lesz bevetve az olajfegyver

Joe Biden amerikai elnök energiaügyi tanácsadója szerint bízni lehet abban, hogy az arab olajexportáló országok nem vetik be az "olajfegyvert" a Gázai övezetben zajló izraeli hadműveletek ellenére sem.

Itt az új spanyol kormány

Bejelentette új koalíciós kormányának összetételét a spanyol miniszterelnök hétfőn Madridban.

Késések a légi közlekedésben

Jelentős késéseket okozott hétfőn a francia légiforgalmi irányítók sztrájkja: több francia repülőteret bezártak, s a munkabeszüntetés egész Európában éreztette hatását.

Lebombázták a Hamász vezetőjének házát

Izraeli vadászgépek légicsapást mértek a Hamász iszlamista terrorszervezet Katarban élő politikai vezetőjének, Iszmail Haníjének egyik házára a Gázai övezetben, és az romba dőlt - közölte csütörtökön egy katonai szóvivő.

Nem lesz tűzszünet

Nincs helye hosszú tűzszünetnek, amíg nem engedik el az izraeli túszokat - szögezte le az izraeli külügyminisztérium közleményében, melyben az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatára válaszoltak szerda éjjel.

Fenyegetőzött a nő - rálőttek

Rálőtt a francia rendőrség egy nőre kedd délelőtt a párizsi metróban, aki szemtanúk szerint terrortámadással fenyegetődzött és azt kiáltotta, hogy Allah akbar - közölték rendőrségi források.

A cseheknek a legnagyobb veszély Oroszország

Csehország számára a legnagyobb biztonsági veszélyt Oroszország jelenti - állapította meg a Biztonsági Információs Szolgálat (BIS), a cseh civil elhárítás a 2022-es évről szóló jelentésében, amelyet csütörtökön hozott nyilvánosságra.

Szárazföldön is támad már Izrael

Az izraeli hadsereg egyik elitegysége harckocsikkal szárazföldi rajtaütést hajtott végre szerda este a Gázai övezet északi részén, előkészítendő a palesztin övezetet uraló Hamász iszlamista szervezet elleni katonai fellépés következő szakaszát - jelentette be a hadsereg az X internetes közösségi oldalon.

Az EU lemaradt az e-autók terén

Felkészültebb az EU-nál az e-autók térnyerésére az Egyesült Államok és Kína, Európán belül Norvégia, Svédország és az Egyesült Királyság tartozik az élmezőnybe - közölte az EY csütörtökön az MTI-vel.

Izrael tovább támad

Izrael kiürítteti a Hamász alagútrendszere fölött a Gázai övezet északi részét - jelentette be Daniel Hagari katonai szóvivő péntek reggel

Izrael: folynak a harcok, halnak a katonák

Legkevesebb 169 izraeli katona esett el a szombat óta tartó összecsapásokban a terrorista erőkkel - jelentette be Daniel Hagari katonai szóvivő szerdán

Ukrajna további támogatást kér

Ukrajna támogatásra számít a NATO-tagországok részéről az egyik legnagyobb kihívást jelentő ellenállóképesség biztosítására a közelgő tél idején - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Brüsszelben szerdán.
Még mindig hírek
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását