2024. június 23. - Zoltán

Felfüggesztették a gödi akkugyár bővítését

Részsiker a gödi akkugyár esetében: a kormányhivatal felfüggesztette a gyár bővítését! - írja szabó Rebeka a Párbeszéd - ZÖLDEK politikusa.
2024. május 30. csütörtök 13:07 - HírExtra

Szabó Rebeka bejegyzése:

"Nem hiába támadta meg a gödi Samsung SDI környezethasználati engedélyét a Göd-ÉRT civil egyesület, és nem hiába tüntetett azért a civilekkel együtt a Párbeszéd – ZÖLDEK is, hogy a környezethasználati engedély bíróság általi felfüggesztésének a kormányhivatal szerezzen érvényt, és állítsa le a gyár működését. Bár abszurd módon az akkugyárban a termelés továbbra is zajlik, a legutóbbi, működés bővítésére vonatkozó kérelmének a közigazgatási hatóság már nem adott helyt! A megemelt kapacitás iránti kérelem függőben van, így egyelőre nem épülhet meg számos új kazán és akkumulátorcella-gyártósor sem és egyelőre az évente felhasználandó oldószerek mennyisége sem emelkedik 14 477 tonnáról 22 ezer tonnára. Persze az lenne a fontos, hogy ez így is maradjon.

A dolgozóit és a környezetét is mérgező bátonyterenyei akkumulátorbontó üzem működését is a Párbeszéd – ZÖLDEK tiltakozásának hatására függesztették fel. Az óriási árbevételű gödi Samsung SDI ellen módszeresen küzdő helyi civilek munkáját pedig több ellenzéki párt igyekezett segíteni. Van értelme tehát kiállni az egészséges környezethez való jogunkért, és mi a Párbeszéd – ZÖLDEK részéről folytatni fogjuk ezt a küzdelmet. Magyarországra nem kell több akkugyár, és a meglévők is csak a környezetvédelmi szabályok maradéktalan betartásával működhetnének. Mivel az Orbán-kormány csak a távolkeleti óriáscégek érdekeit képviseli és fikarcnyit sem törődik a lakosság és a környezet védelmével, nekünk kell kiállnunk a környezetünk és saját magunk érdekében."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását