2023. március 27. - Hajnalka

Pikót támogatja a Momentum

A Momentum Pikó András polgármesteri újraindulását támogatja Józsefvárosban a jövő évi önkormányzati választásokon.
További híreink a Belföld rovatban

Az új 12+2 pont

Az Eötvös Károly Intézet összeállította, mi lehetne ma az a 14 pont, amiért a mai ifjaknak érdemes volna harcolni.

Március 15. - Közlekedés

A nemzeti ünnephez kapcsolódó programok miatt március 15-én, szerdán közúti korlátozásokra, és emiatt közösségi közlekedési változásokra kell készülni a belvárosban.
További híreink a Belföld rovatban

A Monentum óvná a termőföldet

Mivel a kormány jelenleg csúcsminőségű termőföldeket von ki a művelés alól és nyilvánítja ipari területté, ezért Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője, Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője, és Kiss László, a párt agrárpolitikusa, levelet írtak az Európai Bizottságnak, hogy a kiváló minőségű termőföldek közös, európai jogi védelmet kapjanak - egész Európában, Portugáliától a Baltikumig.

MSZP: miért nem zárták le a hatóságok az M1-es életveszélyessé vált szakaszát?

Írásbeli kérdést nyújtott be Vajda Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy megtudja, miért nem zárták le az autópályát a veszélyes körülmények miatt az első, enyhébb baleset után.

Az első magán koraszülőtt osztály

A hazai magánegészségügyi szolgáltatók közül elsőként kapta meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kiadott működési engedélyt és nyitotta meg koraszülött intenzív ellátási centrumát a TritonLife Róbert Magánkórház - mondta a TritonLife csoport elnöke az intézmény keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormány sunnyog az akkumulátorgyárról

Az LMP társelnöke szerint a kormány titokban hozta meg stratégiáját a nemzeti akkumulátorgyártásról, a társadalmi vitát pedig nem lefolytatni, hanem elfojtani szeretné arról.

Momentum: nemet mondunk a Fidesz uszítására

Igent mondunk Oroszország elítélésére, de nemet a hergelésre és az uszításra. Nemmel szavazunk a Fidesz háborús határozati javaslatára, amiben többször írták le a szankciót szót, mint a békét. Ez a javaslat hemzseg a hazugságoktól és nem a békét szolgálja - írja a Momentum.

Megint valótlant állított az Origó

Másodfokon is pert nyert Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője és alelnöke, az Origo ellen.

MSZP: maradjanak kamarai tagok az orvosok

A kötelező kamarai tagság eltörlése ellenére az orvosok maradjanak a MOK tagjai - írja közleményében Dr. Szelényi Zoltán,az MSZP egészségügyi kabinetének vezetője.

A rendőrminiszter az orvosokat bünteti?

Elfogadhatatlan politikai büntetőakció lesz a kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetése, amennyiben az Országgyűlés rapid eljárásban megszavazza Pintér Sándor rendőrminiszter javaslatát - írja a Momentum közleményében.

Végrehajtók a propaganda médiánál

Sem a TV2, sem az Origo, sem a Ripost nem hajtotta végre a bírósági ítéletet, amit Donáth Annával, a Momentum politikusával szemben vesztettek, mert hazugságokat álítottak.

Jávor: a tiltakozó tanárok megbüntetéséhez kéri EU-s partnerei segítségét a kormány

Jávor Benedek, a Párbeszéd uniós tanácsadója, volt európai parlamenti képviselő Facebook bejegyzésben írt a magyar kormány és a pedagógusok közt folyó háború újabb frontvonaláról.

Aláírta az akadálymentes közlekedést támogató nemzetközi egyezményt a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ is csatlakozott ahhoz a nemzetközi egyezményhez, amelyben a világ nagy közlekedési, technológiai és fogyatékkal élők érdekszervezetei vállalják, hogy közösen dolgoznak az akadálymentes, mindenki számára elérhető közlekedésért.

Magyarországon halnak meg a legtöbben rákos megbetegedésben

A Fidesz 13 év alatt teljesen lezüllesztette az egészségügyet, ennek pedig súlyos következményei vannak. Az OECD felmérése alapján az Európai Unióban Magyarországon a legnagyobb a rákos megbetegedések miatti halálozás - hívja fel a figyelmet az MSZP.
Még mindig hírek
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását