2023. november 29. - Taksony

Donáth szerint uniós törvényt sért a szuverenitásvédelmi törvény

Donáth Anna az Európai Bizottsághoz fordul, és arra kéri a Bizottságot, hogy vizsgálják ki a parlament előtt lévő “szuverenitásvédelmi törvény” tervezetét.
További híreink a Belföld rovatban

Rogán-Habony terjeszkedés?

Sebők Éva, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebookon számolt be róla, hogy egy közbeszerzés értesítőből kiderült: 400 milliárd forintért forintért veszi át a kórház üzemeltetési feladatokat egy Rogán-Habony érdekkörhöz köthető cég.

Klímavédelmet a kistelepüléseken is!

A települési klímavédelmi feladatok támogatására szólította fel a kormányt Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
További híreink a Belföld rovatban

"A valódi kérdésekben kell véleményt mondani"

November 22-én, a magyar közoktatás napján kezdte meg az aHang és az Egységes Diákfront az 1 milliós üres konzultációs ív összegyűjtését. A két szervezet a tegnapi közleményében bejelentette, a kampányt két szakaszban valósítják meg, a cél pedig az, hogy megmutassák a kormánynak, az emberek valódi kérdésekben akarnak véleményt mondani a propaganda helyett.

A Momentum a kastélyszerzések ellen lépett fel

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese és Stummer János, a Momentum politikusa Hatvanpusztán akciózott, az ellen tüntetve, hogy a kormány – egy törvényjavaslat segítségével – adófizetői pénzekből felújított kastélyokat játszana ki strómanjainak.

Terítéken a digitális javak öröklése

Bonyolult és részletesen egyelőre nem szabályozott a digitális javak öröklése, pedig a digitalizáció robbanásszerű fejlődése miatt fontossá vált ez a kérdés - hívta fel a figyelmet a Magyar Országos Közjegyzői Kamara hétfői közleményében.

A gyermektelenek érdeklődnek a CSOK iránt

A 2024-ben induló CSOK Plusz iránt leginkább a gyermektelen párok érdeklődnek, akik többsége két gyerek vállalását tervezi - derül ki annak a több mint 16 ezer felhasználó adataiból, akik a Bankmonitor CSOK Plusz kalkulátorával ellenőrizték, hogy jogosultak-e a támogatásra.

Itt a Momentum teljes EP-listája

A vasárnap tartott küldöttgyűlésen döntés született a Momentum teljes EP-listájáról, erről Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke számolt be sajtótájékoztatón.

Hajnal Miklós: Földet osztott az egyháznak a Fidesz Hegyvidéken, majd kiemeltté tették a beruházást

Fél éve ingyen átadott az állam a Református Egyháznak több hatalmas hegyvidéki telket is, most pedig nemzetgazdaságilag kiemeltté minősítenék rajtuk a beruházást. Erről Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője számolt be Facebook-bejegyzésében.

Új adórendszert javasol a Momentum

4+1-es adópolitikai javaslatcsomagot mutatott be Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Parlamentben, mert szerinte a kormány beterjesztett javaslata igazságtalan és kiszámíthatatlan.

A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

A két szakszervezeti szövetség azt szorgalmazza, hogy a kötelező legkisebb munkabér 266 ezer forintra (15%-os emelés), míg a garantált bérminimum 326 ezerre (10%-os emelés) emelkedjen december elsejétől.

Tömegek szavaztak az oktatási népszavazáson

Hétfőn hivatalosan véget ért Magyarország első alternatív népszavazása, amelyen összesen 114.941 ember mondott véleményt az oktatás hét legfontosabb kérdésében. Az aHang és az Egységes Diákfront kedden megtartott sajtótájékoztatóján elmondták, hogy nagyon büszkék az eredményekre, hiszen 8 nap alatt közel 115 ezer ember szavazott egy hitelesített választási rendszeren keresztül.

LMP a GMO-k ellen

Az LMP petíciót indít Magyarország GMO-mentességének megőrzéséért - mondta Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfőn.

Orbán szerint ez jó

A csok plusz bevezetésével a gyermeket vállaló családok komoly segítséget kapnak az önálló otthon megteremtéséhez - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Akkumulátorgyárak ellen titlakozik a Párbeszéd

A magyarországi akkumulátoripari beruházások ellen emelték fel szavukat a Párbeszéd politikusai civil aktivistákkal közösen csütörtökön online sajtótájékoztatón.
Még mindig hírek
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását