2020. június 2. - Kármen, Anita

A Fidesz támogatja a megszorításokat?

Soproni Tamás, a Momentum fővárosi frakcióvezetőjének kezdeményezésére a Momentum megszavaztatja minden budapesti kerületben, hogy a fideszes képviselők támogatják-e az önkormányzatokat érintő megszorításokat.
További híreink a Belföld rovatban

Közel négyezerhez a magyar fertőzőttek száma

Meghalt 5 idős, krónikus beteg, és 29-cel, 3921-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedd reggel.

Az EU keményebben vizsgálja majd a pénzek lenyúlását

Cseh Katalin kezdeményezésére az Európai Parlament elfogadta a Lex Mészárost, mely egy fontos kezdeményezés annak érdekében, hogy az Európai Bizottság hathatósan vizsgálja az EU-támogatások felhasználást és törvényes joga legyen kizárni a ...
További híreink a Belföld rovatban

A "home office"-t jogilag is tisztázni kell

A korona vírus járvány egyik hozománya, a távmunka vagy home office elterjedése. A munkáltató, a munkavállaló és a nemzetgazdaság számára is rengeteg előnnyel jár ez a foglalkoztatási forma, azonban ez a munkajogban eddig kevésbé szabályozott a hagyományos munkavégzéssel szemben.

"Nem éri meg a vasút ritkítása"

A kormány június 6-tól összesen 32 vonalon ritkítaná minimálisra a vonatközlekedést - 12 vonalon pótlás nélküli járatritkítást vezetnének be (napi 1 vonatpár maradna), 20 vonalon pedig autóbusszal pótolnák a vonatközlekedést (napi 1-2 vonatpár maradna).

Újra nyit a BKK ügyfélszolgálat

A BKK Központi ügyfélszolgálata (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 19–21.) továbbá a BKK Ügyfélközpontok 2020. május 25-étől ismét az ügyfelek rendelkezésére állnak.

Petíció a műanyagok betiltásáért

Cseh Katalin, a Momentum politikusa petíciót indított, hogy Magyarországon, a világ több, mint 60 országához hasonlóan, tiltsák be az egyszer használatos műanyagokat.

Az MSZP 1 millió forinttal támogatja a Dévai Szent Ferenc Alapítványt

Az MSZP Országos Elnöksége és frakciójának vezetése által indított adománygyűjtés eredményeképpen összegyűlt 1 millió forint, amelyet a párt az RMDSZ-szel történt egyeztetést követően, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára juttat el.

Közöny a szűrés ügyében

Hivatalos közönybe ütközött a társadalmi kezdeményezés, hogy előzetes koronavírus-szűrésnek vessék alá az ismét munkába álló dolgozókat, a szűrés költségét pedig a munkáltatók állják. A járvány kiújulásának megakadályozását célzó intézkedést a Magyar Szociális Fórum (MSZF) javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek és az Operatív Törzsnek egy héttel ezelőtt, de nem valósult meg.

Fideszes polgármester jelentette fel a Momentumost?

Múlt héten szerda hajnalban több rendőrautóval vitték be a rendőrségre Csóka-Szűcs János gyulai Momentum-tagot. Rémhírterjesztéssel vádolták, mert megosztotta Hadházy Ákos egy bejegyzését, és hozzátette: a kormány a gyulai kórházban is kiüríttetett 1170 ágyat.

Orbán: újraindítható állapotban az ország

Az élet újraindításának feltételei megvannak, de a védekezést nem hagyhatjuk abba - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

MSZF: előzetes szűrés kell

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) pénteken felszólította a koronavírus-járvány megfékezésére létrehozott Operatív Törzset, válaszoljon arra vonatkozó kezdeményezésére, hogy előzetes szűrésnek vessék alá a munkavállalókat, mielőtt újból munkába állnának a vállalatoknál és a hivatalokban. A tesztet pedig a munkáltató fizesse.

A fideszes politikus gyanúsított lett

Nagyon úgy fest, hogy egyre szorosabbá válhat az a bizonyos hurok Boldog István fideszes képviselő nyaka körül. Kétpó királyát csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki - írja HírExtrához eljuttatott pénteki közleményében a Jobbik.

Párbeszéd: Nemet mondunk az újabb önkormányzati einstandra!

A legújabb felhatalmazási bosszú: a Semjén miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslat, amely elvenné a helyi városvezetéstől az ötmilliárd forint fölötti gazdasági övezeteteket. A Párbeszéd képviselői szerint ez nem más, mint egy újabb gátlástalan lenyúlási kísérlet.

Jobbik: Orbán félt megjelenni az EU-ban?

Nem mert megjelenni Orbán Viktor az Európai Parlament vitáján, amelynek témája éppen Orbán felhatalmazási törvénye volt - írja a HírExtrához eljuttatott közleményében a Jobbik.
Még mindig hírek
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását