2022. augusztus 12. - Klára

Törvénytelenül kampányolt a fideszes

A budafoki időközi önkormányzati képviselő-választáson a Fidesz jelöltje mindössze 10 szavazattal, alig 1 százalék különbséggel nyert, miközben a kerület fideszes polgármestere, Karsay Ferenc törvénytelenül, több alkalommal az önkormányzat ...
További híreink a Belföld rovatban

Indul az új villamosjárat

Közvetlenül, átszállás nélkül is elérhető ettől a hétvégétől Pesterzsébetről a pesti belváros: augusztus 13-án, szombaton indul a 2B villamosjárat.

A Fidesz meg sem jelent a Parlamentben

A fokozódó megélhetési válság miatt a Momentum kezdeményezésére rendkívüli parlamenti ülést tartottak a mai napon.
További híreink a Belföld rovatban

A Jobbik országos aláírásgyűjtést indít az orbáni megszorítások ellen

A konzervatív néppárt azt javasolja, hogy legalább négy területen ne nyerészkedjen az agyonadóztatott magyar embereken a kormány: az alapvető élelmiszereken, a gyermeknevelési termékeken, a tűzifán, valamint a rezsiszámlákon.

Súlyosbodik az aszály

Az ország egyre nagyobb területén válhat súlyosabbá az aszályhelyzet - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Ezek a jogszabályok változnak

Hetvenkilenc jogszabályt módosít a 2023-as büdzsé megalapozását tartalmazó törvénycsomag, amelyet kedden 134 igen szavazattal, 55 nem ellenében fogadott el a Ház.

A Párbeszéd így védené a katát

Párbeszéd külön szavazásra kérte ki a költségvetést megalapozó törvény összegző módosító javaslatának két pontját, mert úgy véli, ha azokat nem fogadja el a keddi szavazáson a parlament, akkor a kata a korábbi szabályok szerint marad meg.

Újabb pert nyert a Jobbik a kormánymédia ellen

A Fejér Megyei Hírlap után most a Borsnak kell helyreigazítást közölnie azért, mert pártutasításra hazudoztak a Jobbikról - írja közleményében a párt.

Heves tiltakozás a KATA hirtelen átírása miatt

Tüntetők lassítják a forgalmat az Erzsébet hídon is kedd kora délután. A demonstrálók a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosítása ellen tiltakoznak.

Zöldalapot szeretne az LMP

Az LMP zöldalap létrehozását javasolja a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványaik között, az alapból az önkormányzatok országosan pályázhatnának. Kezdeményezéseik között szerepel még "a 15-20 perces városokról" szóló indítvány is - hangzott el az ellenzéki párt csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatóján.

Nagy a gond - a kormány lépése már nem elég

A kormány már megkezdte az uniós elvárások egy részének teljesítését, ez azonban nem elegendő - írja közleményében az MSZP.

MSZP: létbiztonsági válság van

Súlyos létbiztonsági válság alakult ki: az emberek 80 százaléka kevesebb ennivalót tud venni – az MSZP azonnali megoldást kezdeményez.

Momentum: csatlakozni kell az uniós ügyészséghez

Donáth Anna, a Momentum EP képviselője és Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője, sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Momentum parlamenti határozati javaslatot nyújtott be az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében.

Újra nyílik a balatoni repülőtér

Csaknem másfél évtized után indult ismét menetrend szerinti repülőjárat a Sármellék-zalavári repülőtérről; a Wizzair heti kétszeri járata Dortmundot köti össze a Hévíz-Balaton Airporttal.

Kirúgások várhatók?

Tömeges kirúgásokra készül a Fidesz-kormány a közigazgatásban – óriási szükség van az MSZP létbiztonsági csomagjára! - írja közleményében a párt.
Még mindig hírek
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását