2024. június 21. - Alajos, Leila

A 12. kerületben megfordult a világ

Mi az úristen történt Pokorni Zoltán kerületében?! – tette fel magának a kérdést bizonyára elég sok ember vasárnap este, amikor elkezdtek szivárogni az önkormányzati választás eredményei. Az egykor fideszes bástyának számító ...
További híreink a Belföld rovatban

Ezen a hétvégén újra szabad a rakpart

Levonult a dunai árhullám, szabad az út a rakpartokon, így a hétvégén ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. Június 15-e (szombat) reggeltől június 16-a (vasárnap) estig a gyalog, kerékpárral vagy ...

Így követíti az EB-t a köztévé

Helyszíni stúdióval, saját kamerákkal, exkluzív anyagokkal kiegészítve közvetíti a közmédia a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságot.
További híreink a Belföld rovatban

Rengeten dolgoznak a választáson

Több mint 28 ezer delegáltat jelentettek be a jelöltek és a jelölőszervezetek a vasárnapi választások szavazatszámláló bizottságaiba a Nemzeti Választási Iroda (NVI) pénteki adatai szerint.

Felfüggesztették a gödi akkugyár bővítését

Részsiker a gödi akkugyár esetében: a kormányhivatal felfüggesztette a gyár bővítését! - írja szabó Rebeka a Párbeszéd - ZÖLDEK politikusa.

Hasít a digitális fizetés

Május végére mérföldkőhöz érkezett a Budapesti Közlekedési Központ Magyarországon egyedülálló digitális fizetési szolgáltatása, a Budapest Pay&GO: több mint 1 millió jegyvásárlás történt a rendszeren keresztül.

"Teljes kudarc a kormány akkustratégiája"

A Párbeszéd – ZÖLDEK írásbeli kérdéssel fordul Nagy Márton gazdasági miniszterhez a kormány elhibázott akkumulátorstratégiája miatt, és közös ülésre hívja össze az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságát és Gazdasági Bizottságát – jelentette be Szabó Rebeka, a zöldpárt társelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Távoznia kellett a Fiatal Családosok Klubjából

A tegnapi napon küldött sajtóközleményünkben – amely alább olvasható teljes egészében – írtuk, hogy kérdésekkel kerestük meg a Fiatal Családosok Klubját (FICSAK), miután egy vezető beosztású munkatársuk a nekünk küldött emailjében rossz viccnek nevezte, majd burkolt rasszimussal nyilvánult meg a családi pótlék megemeléséről.

Hat pontban a fővárosi akadálymentességet javító BKK-fejlesztések

Jelentős lépéseket tett Budapest az akadálymentesítés területén az elmúlt időszakban. Az adatok is ezt támasztják alá: ma már 200 autóbuszon van távirányítóval működő hangosbemondó, a városban pedig több száz olyan gyalogátkelőhely működik, amelyek kifejezetten a látássérült emberek közlekedését segítik.

Újabb rekordokat döntött a BudapestGO

Május elejére újabb mérföldkőhöz érkezett a Budapesti Közlekedési Központ népszerű applikációja, a BudapestGO: már több mint 5 millióan töltötték le az alkalmazást.

Leállítják a Samsung-gyárat?

A bíróság hatályon kívül helyezte a környezethasználati engedélyét, le kellene állítani a gödi Samsung-gyárat - írja az Átlátszó.

Lebukott Óbudán a lejárató kampány

Óbuda politikai életében újabb botrány robbant ki, amikor kiderült, hogy az Összefogás Óbudáért Egyesület törvényellenes módon Bús Balázs kampányát fizeti, valamint próbált lejárató szórólapokat gyártatni dr. Kiss László, a kerület polgármestere ellen.

Még több munkahelyet akar a kormány

A kormány elköteleztetett a foglalkoztatás bővítése mellett, hogy minél több munkavállaló dolgozhasson, de csak egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkahelyeken - mondta Zöld-Nagy Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, a veszélyes anyagok kezeléséről rendezett szakmai konferencián.

"A Fidesz most benyújtott gyermekvédelmi törvénye egy újabb pofon a veszélyeztetett és bántalmazott gyerekeknek"

A Fidesz által benyújtott „gyermekvédelmi” törvény semmilyen módon nem szolgálja a gyermekek védelmét – erről beszélt Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK ügyvezető társelnöke a párt csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Komoly fejlesztések a gyulai önkormányzatnál

Tíz helyszínen indít közlekedésfejlesztési beruházást saját erőből a gyulai önkormányzat, mintegy negyedmilliárd forint értékben - közölte az önkormányzat az MTI-vel.
Még mindig hírek
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását