2022. május 26. - Fülöp, Evelin

Az MSZP a szakszervezetek mellett

Segíteni kell a Tungsramból elbocsátandó dolgozóknak! - az MSZP reagálása az ITM nyilatkozatára.
További híreink a Belföld rovatban

Az Alkotmánybíróság így segíti a hatalmat

Nem lehet népszavazást tartani a Fudan egyetem és az álláskeresési járadék ügyében az Alkotmánybíróság (Ab) döntése szerint.

Vita az Alaptörvény újabb módosításáról

Folytatódott a Parlamentben az Alaptörvény X. módosításáról szóló vita. Ezzel kapcsolatban először Tompos Márton momentumos politikus szólalt fel, aki kiemelte, hogy az orosz dezinformációs propaganda milyen szinten átszőtte a kormánypárt ...
További híreink a Belföld rovatban

Az LMP nem akar GMO-t

Az LMP határozati javaslatot terjesztett az Országgyűlés elé, amely elítél minden próbálkozást az új géntechnológiák kivonására az eddigi szigorú uniós szabályok alól.

Kerüljön jó helyre az aludoboz!

Gyűjtő automaták segítenek országszerte, hogy kiürült aludobozainktól környezettudatosan szabadulhassunk meg, ráadásul mi is profitáljunk ebből.

Kevesebb vírus a vízben

Markánsan csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

Novák Katalin átvette a hivatalt

Átvette köztársasági elnöki hivatalát Novák Katalin - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában.

Újra Kövér a házelnök

Kövér Lászlót választották az Országgyűlés elnökévé. Az egyedüli jelöltre érvényes szavazatot 183 képviselő adott le, közülük 170-en igennel, 13-an nemmel szavaztak - ismertette Turi-Kovács Béla korelnök. Kövér László megválasztását követően esküt tett a plénum előtt.

Napirenden a Tungsram-ügy

Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere, Facebookon jelentette be, hogy már a mai testületi ülésen napirendre veszik az önkormányzatban a Tungsram elbocsátási ügyét, hiszen az az újpesti Tungsram gyár is 400 dolgozótól válik meg.

Így halad az oltási program

Magyarországon a beoltottak száma 6 405 472, közülük 6 191 345-en a második, 3 858 487-en a harmadik, míg 281 150-en már a negyedik oltást is megkapták. 2047 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a koronavírus-járvány kezdete óta 1 890 953-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 24, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 048-ra emelkedett - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

A holokauszt örök szégyenünk

A holokauszt az emberiség örök szégyene - írta szombati közleményében az LMP a holokauszt-emléknap alkalmából.

Meglepő: Momentum a közmédiában

Szerdán Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja és megválasztott képviselője a közmédia vendége volt. Egy normálisan működő demokráciában ez nem lenne hír, de sajnos ma Magyarországon ez egy különleges alkalomnak számít.

Bírsággal hallgattatnák el a propaganda-népszavazás megbuktatóit?

Vasárnap több mint 1,6 millió ember fejezte ki érvénytelen szavazatával, hogy elutasítja a kormány manipulatív és félelemkeltő népszavazását. A népszavazás érvénytelensége mutatja, hogy Magyarországon többségben vannak azok, akik nem támogatják a kormány kirekesztő politikáját - írják civil szervezetek.

Ennyi a beoltottak száma

Magyarországon a beoltottak száma 6 403 956, közülük 6 189 220-an a második, 3 851 024-en a harmadik, 272 286-an már a negyedik oltást is megkapták. 2400 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 868 007-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 37, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 45 721-re emelkedett - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

Mossák az Áprád hidat

Szombaton és vasárnap reggel fél héttől délután fél kettőig mossák az Árpád hidat, emiatt egy-egy forgalmi sávot részlegesen lezárnak - közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divízió pénteken az MTI-vel.
Még mindig hírek
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását