2024. július 27. - Olga, Liliána

Autókulcs javítás: mikor, miért és hogyan?

Murphy törvénye az autózárakra is kiterjed: mint minden más mechanikai eszköz, időnként ezek is meghibásodhatnak. És nem feltétlenül a „saját” hibájuk okán. Sajnos, ha valaki megkísérli feltörni az adott zárat, ez a próbálkozás is károkat okozhat, amiket javítani kell.
2024. május 28. kedd 10:49 - HírExtra

A szakemberek nagyon sokat tudnának mesélni erről: bizony gyakran találkoznak autófeltörési kísérletekkel, beletört kulcsokkal vagy más eszközökkel, amik miatt indokolttá válik az autózár-, az autókulcs javítás.  

Gyakori eset, hogy a zár javítása azért szükséges, mert a tulajdonos saját maga, kevésbé szakszerű módszerekkel próbálta kinyitni az autó beragadt ajtaját.

Egyáltalán: mikor fordulhat elő ez az áldatlan állapot?

Sajnos az esetek számosak:

- Elveszett a kulcs

- A kulcsot véletlenül az autóban hagytuk

- A kulcs beletört a zárba

- Lemerült az akkumulátor

- A távirányító már nem ismeri fel a zár kódját,

- Egyszerűen meghibásodott a zár

Autókulcs javítás – a Google sem mindig a barátunk!

Az interneten számos „okos” tipp található arról, hogyan lehet autózárat nyitni. Ezek között vannak vicces, esélytelen és kifejezetten veszélyes ötletek is. Az ilyen magánakciók nemcsak a sikertelenség kockázatával járnak, de komoly kárt is okozhatnak, ami további költségeket jelenthet.

Az esetek többségében nem szükséges autózár javítás, elég, ha a szakember kinyitja a járművet, és az máris használható. Azonban, ha feltörési kísérlet történt vagy egy nem szakszerű próbálkozás, akkor sajnos előfordulhat, hogy a zár cseréje és autókulcs javítás is szükséges.

Autókulcs javítás – csakis speciális szervizben!

Az autózárak speciális, érzékeny műszerek, amik szakértő hozzáértést igényelnek. Laikusként hihetetlen, mégis igaz, hogy az autó zárnyitásához akár 200 különféle eszköz is szükséges lehet! És most nem a kifejezetten ritka esetekről beszélünk – általános dolog, hogy a szakiknak akár az egész arzenáljukat is be kell vetniük az autó biztonságos, sérülésmentes kinyitásához.

A profik minden autónyitást roncsolásmentesen, károkozás nélkül oldanak meg, de természetesen előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor maga a zár is javításra szorul. Egy minden ízében szakértői gárda ebben is a rendelkezésünkre áll, nemcsak a nyitásban. Ha pedig a probléma olyan súlyos, hogy a zár cseréjére van szükség, abban is számíthatunk rájuk! Ebből a leírásból már egészen világos: mind rövid-, mind hosszútávon érdemes profi szakemberhez fordulni, ha baj van!

Autókulcs javítás és egyéb autónyitással kapcsolatos problémák megoldása – ezt szavatolják a profik!

Profi gárdát találni egyáltalán nem egyszerű feladat, különös körültekintést igényel. Íme, egy rövid lista, ami alapján leszűrhető, meg lehet bízni az adott csapatban:

- Garantálják, hogy nem okoznak szükségtelen károkat sem az autóban, sem a zárban.

- Ha bármilyen más probléma adódik, legyen az a zárral, a kulccsal vagy az akkumulátorral kapcsolatos, mindenben tudnak segítséget nyújtani.

- Mindent megtesznek a zár megmentéséért, és csak akkor cserélik ki, ha tényleg szükséges.

- Biztosítják a zúzás- és roncsolásmentes autónyitást, és garanciát is vállalnak rá.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását