2021. június 23. - Zoltán

Csalók a telefonvonal végén

A rendőrséghez érkezett jelzések alapján sokakat hívtak fel magukat banki alkalmazottaknak - jellemzően bankbiztonsági vezetőnek - kiadó csalók telefonon, hogy banki adatokhoz férjenek hozzá.
További híreink a Bűnügy rovatban

Megvádolták a kábszer-kereskedőt

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki elfogásakor több mint tíz kilogramm kábítószert tartott újbudai lakásában 2019-ben - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Vádemelés az anyagyilkos ellen

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, aki szilveszterkor megölte anyját Óbudán. A vádhatóság a vádlott kényszergyógykezelését indítványozza - tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.
További híreink a Bűnügy rovatban

Börtönbe került a rasszista támadó

Közösség tagja elleni erőszak miatt jogerősen egy év három hónap fiatalkorúak fogházára, illetve két év börtönbüntetésre ítélték, három-három évre felfüggesztve azt a két férfit, aki arab származásuk miatt bántalmazott Magyarországon tanuló jemeni állampolgárokat - tájékoztatta keddi határozatáról a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.

Vádat emeltek a csecsemőgyilkos ellen

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki megölte újszülött gyermekét 2004-ben Péteriben - közölte a Pest megyei főügyész kedden az MTI-vel.

Még mindig menő a cigicsempészet

Ötezer doboz csempészett cigarettát találtak egy, a rendőrök elől menekülő ukrán-magyar állampolgárságú férfi autójában Tunyogmatolcs és Győrtelek között - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

Kriptopénzzel csalt

Információs rendszer felhasználásával elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás miatt indított eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egy dunakeszi férfival szemben, aki kriptovaluta-csalással okozott 53 millió forint kárt egy magyar fejlesztésű vállalkozásnak.

Korrupt háziorvosok?

Korrupcióval vádol a Fővárosi Főügyészség egy budapesti háziorvost, aki hamis igazolást állított ki egy büntetőügyben érintett férfinak.  

A postás, aki inkább lenyúlta a pénzt

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Nagykátai Járási Ügyészség egy postás ellen, aki kézbesítés helyett ellopta a címzetteknek küldött pénzt 2019-ben - közölte a Pest megyei főügyész kedden az MTI-vel.

Cigigyár bukott le

Több mint 25 millió forint forint kárt okozó illegális budapesti cigarettagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Meg akarta vesztegetni a határőrt

Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy török férfit, aki pénzt ajánlott a határrendésznek, hogy őt és a vele utazó négy ukrán állampolgárt beengedje Magyarország területére - közölte a központi nyomozó főügyész hétfőn az MTI-vel.

Hamisan tanuskodott az ügyvéd

Többrendbeli hamis tanúzás és ügyvédi visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 44 éves férfi ellen a Szécsényi Rendőrkapitányság. Az ügyvéd több embert jogellenesen vallomásaik megváltoztatására, a sértettet pedig vallomása visszavonására vette rá - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Elege lett a korlátozásokból

A járványügyi korlátozásokat megelégelő, a koronavírus miatt Ausztriában állástalanná vált szakács ellen emeltek vádat Zalában, miután rendőrök és TEK-esek lelövésével fenyegetőzött - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Strici volt az UFO énekese?

Súlyosítást indítványoznak az UFO együttes "szexmunkások menedzselésével" vádolt egykori énekese és társai ügyében - tájékoztatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

15 év után sikerült vádat emelni

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 57 éves férfi ellen, aki elhurcolta és megölte volt élettársát 15 évvel ezelőtt Szentesen. A vádhatóság életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt.
Még mindig hírek
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását