2022. május 26. - Fülöp, Evelin

Rabszolgatartás Magyarországon

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki a gyanú szerint hónapokig dolgoztatott és bántalmazott egy gondnokság alatt álló, hajléktalan férfit - tájékoztatta a a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.
További híreink a Bűnügy rovatban

15 ember a kutyaviadalok gyanúsítottja

Tizenöt embert gyanúsítanak abban a nyomozásban, amelyet egy nagykőrösi tanyán tartott kutyaviadalok miatt indítottak - ismertette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.

Elkaptak egy nagyon keresett magyar bűnözőt

Lengyelországban fogták el Európa egyik legkeresettebb magyar bűnözőjét - közölte a rendőrség honlapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtökön.
További híreink a Bűnügy rovatban

Csaló orvosnőt fogtak

Őrizetbe vettek egy orvost, aki pénzért hamis orvosi igazolásokat állított ki éveken keresztül - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Fefüggesztettet kaptak a Deák téri garázdák

Felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélte a bíróság a Deák téri, két évvel ezelőtti kettős emberöléssel kapcsolatos ügy garázdasággal és rablással vádolt résztvevőit csütörtökön - közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

Beismerte, hogy gyilkolt

Beismerte tettét az a 26 éves nő, aki halálos sérülést okozott párjának pénteken hajnalban Sülysápon - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szombaton a rendőrség oldalán.

Újabb költségvetési csalás

Három őrző-védő cég vezetője ellen indult eljárás több száz millió forintos költségvetési csalás miatt, az ügyészség indítványozta letartoztatásukat - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Így nyúlták le az uniós földpénzeket

Jogerősen hat év börtönre ítélte a Fővárosi ítélőtábla a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) volt elnökhelyettesét, aki európai uniós támogatásokkal követett el költségvetési csalást - közölte a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Elítélték a stricit

Jogerősen tíz, illetve nyolc év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy férfit és egy nőt, aki egy 16 éves lányt kényszerített prostitúcióra - tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Bűnszervezetben 3,7 milliárdot csaltak

Vádat emeltek egy 3,7 milliárd forintos költségvetési csalás miatt. A bűnszervezet tagjai a műanyaggranulátum-szektorban működve, fiktív számlázási láncolaton keresztül csalták el az általános forgalmi adót - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-t.

Korrupt volt a bíró és az ügyvéd

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három ember, köztük egy bíró és egy ügyvéd ellen a Miskolci Törvényszéken.

Kilencvenmilliót csalt el

Csalás bűntette miatt indítottak eljárást egy betonacéllal kereskedő tatai vállalkozó ellen, aki a gyanú szerint 92 millió forint forgalmi adóval károsította meg a költségvetést - tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei főügyész kedden az MTI-t.

Elfogták a betörőt

Kecskeméten betörőt, Kiskunfélegyházán és Kiskunhalason jogosítvánnyal nem rendelkező sofőröket fogtak el az elmúlt 24 órában a rendőrök.

A határtalan ostobaság

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy férfivel szemben.

20 év után kapták el a gyilkost

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 2001-ben történt emberölés bűntett kísérletének gyanúsítottját vette őrizetbe.
Még mindig hírek
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását