2024. június 10. - Margit, Gréta

Tovább folynak a harcok Gázában

Az izraeli hadsereg (IDF) szerdán tovább harcolt délen, a Gázai övezetben, és északon, a libanoni határnál is a katonaság tájékoztatása szerint.
2024. május 15. szerda 14:04 - HírExtra

Az  IDF bejelentette, hogy egységei tovább tevékenyednek a Gázai övezet északi részén fekvő Dzsabalija menekülttáborban, s a légierő egy olyan fegyveres csoportot támadott, amely kedden rakétákat indított az övezet közelében fekvő izraeli Szderot irányába.  
    
Az övezet déli, Egyiptomhoz közeli térségében is tovább folytak a harcok, ahol a hadsereg elmondása szerint megtámadták a Hamász iszlamista terrorszervezet kiképzőhelyét, s az összecsapásban életét vesztette számos palesztin fegyveres.
    
A Gázai övezet környékén és a libanoni, északi határnál fekvő izraeli településeken többször megszólaltak szerdán is a rakéta- vagy dróntámadásra figyelmeztető légvédelmi szirénák.
    
Az IDF jelentése szerint északról mintegy hatvan rakétát indítottak Izrael felé, melyek viszonylag csekély anyagi károkat okoztak. Délen a Szderotra lőtt rakéták többségét semlegesítette a Vaskupola légvédelmi rendszer, de egy lövedék becsapódott egy lakatlan épületbe.
    
Szerdán újabb, a Gázai övezet déli részén elesett izraeli katona haláláról számolt be a hadsereg. A 19 éves, sorkatonai szolgálatát töltő fiatal volt a Rafah elleni támadás első, és a gázai szárazföldi harcok 273. izraeli halálos áldozata.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását