2020. augusztus 11. - Zsuzsanna, Tiborc

Ki hinné: a természetes koffein jobb

A természetes koffeinnek hosszabban tartó és egyenletesebb hatása van a gondolkodási folyamatra és a hangulatra, mint a mesterséges koffeinnek - állapították meg a New York állambeli Clarkson Egyetem kutatói.
További híreink a Tudomány rovatban

Év elején jön a vakcina tömeggyártása?

Az év végén vagy 2021 elején kezdődhet meg az orosz Vektor kutatóközpont által a Covid-19 ellen kifejlesztett vakcina tömeggyártása - jelentette ki Ilnaz Imatgyinov, a novoszibirszki székhelyű Állami Virológiai és Biotechnológiai Vektor ...

Csillagnézés nemzeti parkban

A nemzeti parkok egyedülálló, a csillagképek, meteorok, hullócsillagok varázslatos világába kalauzoló éjszakai programjaira hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM), kiemelve az ország három, nemzetközileg is elismert ...
További híreink a Tudomány rovatban

Magyar ötlet a kvantumszámítógépekhez

A kvantumszámítógépek alapját jelentő kvantumbitek gyakorlati megvalósítása a mai napig hatalmas technológiai kihívás. A BME-n működő  Nanoelektronika és Egzotikus Kvantumfázisok Lendület-kutatócsoportok új eredménye szerint az általuk előállított mesterséges atomok használata vezethet el egy iparilag is hatékonyan alkalmazható gyártási eljáráshoz.

Közel 15 millió fertőzött

A világon 14 906 602 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 615 754, a gyógyultaké pedig 8 434 666 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai szerint.

Csütörtöktől jönnek a ponthatárok

Csütörtök este nyilvánosak lesznek az egyetemi ponthatárok, a felsőoktatásba felvételizők idén is a megszokott elektronikus csatornákon értesülhetnek eredményeikről, de a koronavírus-járvány miatt a Pont Ott Parti 2020-ban elmarad.

Milyen fertőzéseket találhatunk a gyepen egy nagy esőzés után?

Egész évben nagy esőzések vannak, amelyek sajnos nagyon negatív hatással lehetnek a kertünk talajára. Természetesen mint minden probléma esetében, itt is a legfontosabb a megelőzés.

Miért jó a vegán fehérjepor?

A fehérje az emberi szervezet egyik építőköve, így minden esetben szükség van rá. Igen, akkor is, ha fogyni szeretnénk, ha hízni, ha erősödni, vagy épp “csak” egészségesen élnénk. Ma bemutatjuk, hogy miért is jobb a vegán fehérjepor, mint a hagyományos, állati eredetű.

Ötven éves újság olvadt ki a gleccserből

Épségben találta meg a francia Alpokban egy helyi kávézó tulajdonosa azokat az 1966-ból származó indiai lapokat, amelyek egy annak idején a Mont Blanc térségében lezuhant repülőgépről származtak, és az elmúlt több mint 50 évben egy gleccser jege őrizte őket.

A Műegyetem is részt vesz egy fontos EU-projektben

Az európai műszaki diploma rendszerének kialakítását célzó egyetemi szövetség része lett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény hétfőn az MTI-t.

Földlakókból Marslakók leszünk?

Örökzöld téma az emberiség fennmaradásának kérdése. Nemcsak azért, mert bolygónk 4 és fél milliárd év múlva nem lesz többé, hanem mert addig is számtalan olyan veszély leselkedik rá, amely ellehetetlenítheti a földi életet – írja a Magyar Békekör tudományos megfigyelője.

Izgalmas startup-ok a Reload Hungary-n

Nyolc országból 110 startupötlet érkezett a magyar innovátorokat segítő inkubációs programra, a Reload Hungary-re. A legtöbben munkaerő-közvetítéssel, a kórházi adminisztráció csökkentésével vagy épp vendéglátó-ipari megoldásokkal foglalkozó projektekkel keresnek választ a pandémia adta új problémákra is. Az online megvalósuló programra nyolc országból pályáztak magyar innovátorok 17-től 70 éves korig.

Tízmillió felett a fertőzőttek száma

A világon 10 871 362 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 521 298, a gyógyultaké pedig 5 754 013 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítése szerint.

Megjelent a 100 magyar találmány és fejlesztés 2020

100 magyar találmányt és fejlesztést bemutató összeállítás jelent meg a Magyar Innovációs Szövetség szakmai támogatásával. A szerkesztők az egészen egyszerű ötletektől a sci-fi filmek világát idéző csúcstechnológiákig válogattak a bőséges felhozatalból.

Mikor a legnehezebb a gyerekekkel?

A nyakadat tennéd rá, hogy a dackorszakról fog szólni a cikkünk? Óriási tévedés, mivel a szülők jelentős része szerint közel sem ez a legnehezebb időszak egy szülő életében. Maradj velünk és tudd meg, hogy mi okozza a legtöbb fejtörést!
Még mindig hírek
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását