2020. július 3. - Kornél, Soma

Mikor a legnehezebb a gyerekekkel?

A nyakadat tennéd rá, hogy a dackorszakról fog szólni a cikkünk? Óriási tévedés, mivel a szülők jelentős része szerint közel sem ez a legnehezebb időszak egy szülő életében. Maradj velünk és tudd meg, hogy mi okozza a legtöbb fejtörést!
További híreink a Tudomány rovatban

Tízmillió felett a fertőzőttek száma

A világon 10 871 362 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 521 298, a gyógyultaké pedig 5 754 013 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítése szerint.

Megjelent a 100 magyar találmány és fejlesztés 2020

100 magyar találmányt és fejlesztést bemutató összeállítás jelent meg a Magyar Innovációs Szövetség szakmai támogatásával. A szerkesztők az egészen egyszerű ötletektől a sci-fi filmek világát idéző csúcstechnológiákig válogattak a bőséges ...
További híreink a Tudomány rovatban

Multivitaminok hálójában

Érezted már úgy, hogy látszólag minden ok nélkül fáradékony vagy, alig van energiád, és a koncentrálás is nehezedre esik? Olyan problémák vannak a hajaddal, a bőröddel, a körmeiddel vagy a fogínyeddel, amiket nem tudsz mire vélni? Ezek a tünetek mind utalhatnak arra, hogy a szervezeted vitaminhiányban szenved, így ideje komolyan venned a tested figyelmeztető jelzéseit.

Hogyan jelzi a tested, hogy meg kellene szabadulnod pár kilótól?

Az újév első napjaiban, illetve a bikiniszezon közeledtével általában megnő a forgalom az edzőtermekben és a sportszereket árusító üzletekben. Ilyenkor mindig rengetegen fogadják meg, hogy most már tényleg tesznek valamit annak érdekében, hogy nyáron izmos, bombaalakkal feszíthessenek a strandon.

Globális robbanás a távgyógyításban

Az elemzők korábban azt várták, hogy a globális e-egészségügyi piac 2022-re 308 milliárdosra nőhet, melyen belül a távorvoslást 37 milliárd eurós üzleti területként határozták meg. A koronavírus-járvány azonban a telemedicina és az online konzultációk terén forradalmi gyorsaságú változást idézett elő, így a prognosztizált 36 milliós távgyógyítási esetszám helyett idén 200 millió kapcsolattal számolnak.

Cibetmacska született

Binturong (Arctictis binturong) született a Szegedi Vadasparkban, a cibetmacska faj kölykét már a látogatók is megfigyelhetik az Ázsia-ház melletti kifutójukban - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.

4039 a megbetegedettek száma

Meghalt két idős, krónikus beteg és tizenkettővel, 4039-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

4 magyar egészségügyi start-up

Az idén negyedik éve megrendezett EIT Health InnoStars Awards díj célja, hogy segítse azokat az egészségügyi megoldásokat fejlesztő start-upokat, amelyek Európa mérsékelt innovációs potenciállal rendelkező régióiból származnak.

Kiemelkedően innovatív tizenévesek

A 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűrije 99 benyújtott pályázat közül választott ki 10 díjazott projektet, valamint 11 témát kiemelt dicséretben részesített. A verseny fővédnöke Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter és Dr. Kásler Miklós, emberi erőforrás miniszter volt, a zsűrielnök pedig Dr. Jakab László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar professzora.

Mit jelent a fenntartható életmód és miért célszerű ezt követni?

Mindannyiunk természetes vágya, hogy életünket jó egészségben, szellemileg frissen és fitten éljük meg. Csodálattal tölt el bennünket mikor egy rekord életkort megélt idős emberről hallunk és szinte azonnal kérdésként merül fel bennünk, hogy mi lehet a csodaszere, mit tett, hogy neki ez sikerült, hogy ennyi idősen ilyen életminőségben tud élni?

Magyar kutatók menthetik meg a holdutazók életét

Korábban úgy tartották, hogy teliholdkor a Föld mágneses árnyékoló hatása megvédi a Hold felszínét a napszél részecskebombázásától. Facskó Gábor és munkatársai azonban új tanulmányukban kimutatták, hogy a Föld mágneses védőpajzsa kitérülhet, váratlan sugárözönnel árasztva el a Hold felszínét.

Ősztől változik az oktatás

Az iskolák és egyetemek soha nem látott kihívással szembesültek, amikor márciusban néhány nap alatt digitális oktatásra kellett átállniuk.

A sterilizált otthon megteremtése

Biztosan Te is hallottál már arról az elméletről, hogy nemcsak a külvilágban, de otthonodban is hemzsegnek a kórokozók. Nap mint nap újabb baktériumok kerülnek be a házba, azonban szerencsére a modern technológia már erre is megoldást kínál. Ha szeretnéd megismerni azt a technológiát, ami tisztábbá varázsolhatja otthonod, olvasd el az alábbi cikket!

Életmentő inkubátort kapott a SOTE

Szállítóinkubátort adományozott a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti koraszülött intenzív osztályának a Mészáros Csoport.
Még mindig hírek
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását