2020. november 30. - András, Andor

Közel 60 millió a fertőzött a bolygón

A világszerte hivatalosan nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 59 759 535-re emelkedett, a halálos áldozatok száma 1 409 208-ra, a gyógyultaké pedig 38 265 892-re nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai ...
További híreink a Tudomány rovatban

4+1 példa a mesterséges intelligenciára, ami a filmekből valósággá vált

Számos, a maga idejében sci-finek tűnő, filmekben megálmodott technológia ma már a mindennapi életünk része, köszönhetően a mesterséges intelligenciának. A valósággá vált fikciókat a november 30-án, 18 órától online, ingyenesen ...

Régészek is figyelik a Citadellát

Az állapotfelmérés és régészeti feltárás után rövidesen megkezdődnek a Citadella megújításának munkálatai, ezek során azonban továbbra is biztosított lesz az állandó régészeti felügyelet - mondta el az M1 aktuális csatorna csütörtöki ...
További híreink a Tudomány rovatban

Hárommilliárd a kutatóknak

Újabb 3 milliárd forint áll a kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar kutatók rendelkezésére. A jövő évi Élvonal kutatási kiválósági programra 2021. február 16-ig lehet pályázni - jelentette be Schanda Tamás.

Így hódítja meg a digitalizáció a fogszabályozást

A digitalizáció folyamatosan zajlik, a mesterséges intelligenciát pedig napról-napra olvasztjuk bele mindennapi életünkbe. Ezek a történések természetesen elérik a fogszabályozás terepét is, a digitális fogszabályozást pedig Dr. Anna Hajati Dental Tribune magazinban megjelent írásán keresztül mutatjuk be.

Több vakcina ért a finisbe

Már több koronavírus elleni vakcina is az engedélyeztetési folyamat harmadik, vagyis a tömeges tesztelés fázisában jár a világban - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laborvezetője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Immunrendszer-erősítés ősszel

Az őszi lehűlt, nyirkos, szeles időjárás nagyon kedvez a megbetegedéseknek, nem beszélve arról, hogy ilyenkor egyre több időt töltünk zárt térben, ahol a fertőzések is könnyen gazdát cserélnek. Ezért a legjobb, amit tehetünk, ha megerősítjük az immunrendszerünket, hátha sikerül megelőzni az őszi náthát, vagy ha mégis elkapjuk, könnyebben küzdje le a szervezetünk. De mit tehetünk az immunrendszer erősítése érdekében?

Fontos tudnivalók a motorozás és rendszám kérdéskörében

Amennyiben 49cc teljesítményt meghaladó motorkerékpárt birtoklunk, akkor bizony a motorhoz rendszám is szükségeltetik. Úgyhogy a cikkben a motorozás és rendszám kérdéskörében osztunk meg néhány lényeges tudnivalót.

Magyar gyártásban készülhet a vírusgyógyszer

A favipiravir hazai gyártási folyamatát koordináló Keserű György Miklós akadémikus szerint a járvány erősödésével, a kórházi kapacitások szűkülésével egyre fontosabb, hogy a gyógyszert a vírusfertőzöttségre utaló tünetek megjelenése után minél hamarabb, akár már az alapellátásban megkapják a betegek.

Ilyen majom még nem volt

A karcsúmajomformák egy új faját azonosították a kutatók Mianmar távoli erdőségeiben, ám a felfedezés örömét beárnyékolja, hogy természetes élőhelyeinek elvesztése és vadászata miatt a faj már most a súlyosan veszélyeztetettek közé tartozik.

Megvan a vakcina?

Az elsődleges kísérleti eredmények alapján úgy tűnik, hatékony a koronavírus ellen a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett vakcina - számol be hírről a hvg.hu.

A brit tudósok rájöttek

A szamárpingvin (Pygoscelis papua) valójában nem egy, hanem négy külön faj - állapították meg genetikai vizsgálattal brit kutatók, akik szerint az eredményeik segíteni fogják az állatok megóvását.

Gigajéghegy közeledik a szigethez

A világ legnagyobb jéghegye, az A68a a fekvő brit fennhatóság alatt álló, atlanti-óceáni Déli-Georgia sziget felé közelít.

Bulgáriába kerülnek a bölényeink

A szabad természetben már kipusztult európai bölények (Bison bonasus) két, eddig állatkertekben élő egyedét telepítették vissza a Rewilding Europe nevű szervezet által koordinált program keretében egy dél-bulgáriai természetvédelmi területre.

Hol nő a légszennyezettség Magyarországon?

Budapesten és néhány vidéki településen ismét megnőtt a légszennyezettség.
Még mindig hírek
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását