2020. február 26. - Edina

A karórák világa

A karórák mára a férfiak ékszerévé vált, több annál, mint hogy a pontos időt mutatja. Sokan ezért nagy becsben tartják, és méltán büszkék is az órájukra.
További híreink az Életmód rovatban

Vírus ellen immunerősítés: ezeket a teákat ajánlja Gyuri bácsi

Tél közepére, végére a vitaminszintünk és így az immunrendszerünk is teljesen lemerül, nem véletlenül tombol ilyenkor az influenza. Sokan tartanak a kínai koronavírustól is, ám Gyuri bácsi szerint nincs ok aggodalomra, ha erős az ...

Fotókönyvet díjaztak

Első alkalommal adták át a Rosti Pál-díjat a legjobbnak ítélt fotókönyv szerzőjének hétfőn a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM). Az elismerést Biró Eszter vehette át 2014-ben megjelent Töredékek című kötetéért.
További híreink az Életmód rovatban

4 ok, amiért szénmonoxid érzékelőre van szükségünk

Bárkinek, akinek az otthonában nyitott égésterű fűtőberendezése van, nagyon fontos, hogy szénmonoxid érzékelőt is elhelyezzen a lakásban, hiszen ezzel a saját, és a családja életét is megmentheti. A szén monoxid érzékelő biztonságos, hatékony és még a beüzemeléséhez sincs szükség szakemberre.

Álláskereső tanácsok huszonéveseknek

Iskoláink után belépünk a felnőttek világába és az első nagy lépés a munkahely keresés. Tapasztalattal és idősebb korban sem könnyű, nem hogy fiatalként az iskolából kikerülve, mondhatni nulla tapasztalattal. De hogyan kezdjünk neki a keresésének?

5 kabát amit idén télen is biztosan felvennél

A 2019-es év végére a kabátoknál egy olyan trend mutatkozik, ami elég egyszerű: minél nagyobb, annál trendibb. Ha nincs nagy, hosszú kabátod, és mégis divatosnak hiszed magad, inkább ki se mozdulj! Megnézve az idei trendeket, a hosszú, néha érdekesen kialakított kabátok az igazán divatosak.

Az internetes csalás ellen

A kétlépcsős azonosítás (kétfaktoros autentikáció) jelenthet megoldást az internetes csalásokkal szemben - mondta Bársony Péter kiberszakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

Közép-Európának a filmekben is meg kellene jelennie

"Komolyabban kell vennünk a közép-európai koprodukciókat, hiszen olyan közös kultúrával és történelemmel rendelkezünk, amelyre lehet építeni; a saját életünkről kell mesélnünk" - mondta a The Hollywood Reporter című amerikai filmes portálnak adott exkluzív interjújában Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

5 tipp az anyagcsere fokozására

Ahogy idősödünk, egyre lassul az emésztésünk. Viszont a vágy, hogy megőrizzük ifjúkori alakunkat, cseppet sem lankad. A Gallicoop szakértői szerint fontos, hogy a mindennapi szénhidrát egy részét jó minőségű fehérjével helyettesítsük. Van még ezen felül is néhány trükk, hogyan pörgessük fel anyagcserénket, hogy mire beköszönt a tavasz, újra kirobbanó formában köszöntsük a napsugarakat.

Hol keressek új állást?

Az álláskeresés piacán rengeteg állásközvetítő oldallal találkozhatunk, melyek közül vannak megbízható és megbízhatatlan oldalak. Érdemes figyelni, hogy melyik online kereső oldalt használjuk, hiszen a saját adatainkra érdemes figyelni és megóvni azt.

Valamilyen új területet készülsz meghódítani? 3+1 tipp, hogy gyorsan tanulj

Akár munkahelyváltásról, akár egy új pozícióval kapott új feladatokról, akár szakváltásról van szó, a változás és a tudatlanság érzése bizony bénító lehet. Ha már megtetted az első lépéseket afelé, hogy önmagad egy jobb verziójává válj, vagyis megpályáztad az új beosztást, vagy jelentkeztél a kiválasztott szakra, akkor “csak” a szükséges ismereteket kell elsajátítanod.

Óvd meg az autód padlóját gumiszőnyegek segítségével!

Az őszi és tavaszi szezon között mindenképpen érdemes gumiszőnyegeket tenni az autóba, hogy a megfelelő tisztaság garantálható legyen. A gumiszőnyegek segítenek a padló épségét teljes mértékben megőrizni, és a tisztításuk is egyszerűen elvégezhető folyamat. Ismerd meg a gumiszőnyegek nyújtotatta legfontosabb előnyöket, és tartsd tisztán az autód belső terét!

Zuhanykabin vásárlási tippek

Amikor úgy döntünk, hogy eljött az ideje a fürdőszoba felújításának, általában körülnézünk a piacon is, hogy mégis milyen típusú zuhanykabinok közül választhatunk. Az első sokk általában akkor ér, mikor szembesülünk vele, hogy nem is olyan egyszerű a választás, hiszen rengeteg fajta és minőségű zuhanykabin található akár egyetlen webáruház kínálatában is. De akkor mégis mi alapján tudjuk eldönteni, hogy melyik lesz a számunkra legmegfelelőbb darab?

Társasjátékok költöztetése

A legtöbb háztartásban található valamilyen társasjáték, amit költözéskor nyilvánvalóan szeretnénk magunkkal vinni, hogy az új otthonunkban is felhőtlen szórakozást biztosítson az unalmas percekben.

Chiptuning és motoroptimalizálás, hasonlóak, de nem egyformák

Lényegét tekintve a chiptuningnak és a motoroptimalizálásnak is az a célja, hogy az autó jobb teljesítményre legyen képes vagy kevesebbet fogyasszon, esetleg mindkettő egyszerre. Ebben szoftveres megoldások tudnak segíteni, viszont a szoftverekben feltüntetett beállításokból nem lehet pontosan megállapítani, hogy milyen értékekre lehet számítani a változtatásokat követően. A pontos adatok megismeréséhez elengedhetetlen egy megfelelő mérőműszer, ami segít a finomhangolások végrehajtásában is.
Még mindig hírek
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását