2023. november 29. - Taksony

További híreink a Gondolataink rovatban

Sokan örülnek neki, pedig rosszul is elsülhet a kötelező nyelvvizsga eltörlése

Hatalmas könnyítésnek tűnik, ám hosszú távon problémákat okozhat, hogy 2024-től megszűnik a kötelező nyelvvizsga a leendő diplomásoknak. Két év múlva már a felsőoktatási intézmények dönthetik el, hogy támasztanak-e ilyen irányú ...

"A jelenlegi sztrájkjog alkotmányellenes"

Az Eötvös Károly Intézet álláspontja a pedagógusokat megillető sztrájkjog alkotmányellenes, kormányrendeletbe foglalt ellehetetlenítéséről.
További híreink a Gondolataink rovatban

A Fidesz választási turizmusa

A tőlünk keletre, az Európai Unión kívül üzemelő zsarnoki rendszerekkel szemben a NER, noha eddig is voltak működésében a választás eredményét módosító becstelen történések, tartózkodni látszott az igazán vaskos választási csalásoktól.

Pegazus: avagy a nemzetközi lehallgatás

Gyűrűzik a Pegazus-botrány. Több ország kormánya szerezte be a kémszoftvert, amivel aztán állampolgárokat hallgattak le. Mielőtt azonban bárkire is ráhúznánk a vizes lepedőt érdemes figyelembe venni néhány tényt.

NER és a putyini melegellenes törvény

Az Eötvös Károly Intézet blogbejegyzése a putyini mintára alkotott melegellenes törvény kapcsán.

Az egészségügy árulói - a járványtagadók igazi arca 4. rész

Folytatjuk a vírus- és oltástagadók izgalmas nézeteinek elemzését.

Az egészségügy árulói - a járványtagadók igazi arca 3. rész

Folytatjuk a vírus- és oltástagadók izgalmas nézeteinek elemzését.

Az egészségügy árulói - a járványtagadók igazi arca 2. rész

Folytatjuk a vírus- és oltástagadók izgalmas nézeteinek elemzését.

Az egészségügy árulói - a járványtagadók igazi arca 1. rész

A vírusról, a fertőzöttek és az elhunytak számáról, valamint a vakcinákról szóló hírek mellett a világháló mélysötét bugyraiból egyre többször bukkannak elő olyan nézetek, melyek a tudománnyal, az orvosokkal és néha a józanésszel is szembe menve tagadják a koronavírus veszélyességét, sőt a járvány puszta létezését is. Ezeket járjuk most körül.

Na, most menj francba Józsi!

Szájer József egy korrekt közleményben mondott le európai uniós (csilliárd pénzeket érő) mandátumáról tegnap. Már majdnem el is hittem, hogy elege van az uniós munkából. Már majdnem be is vettem az elképesztő dumaáradatot, amivel magyarázni vélte lemondását. Amikor még nem tudtuk miről is van szó. Majdnem bevettem. Tényleg, na.

Csenget a véleményrendőrség

A rossz szándékú rémhírterjesztők ellen a korábbi szabályokkal is fel lehetett volna lépni, az új szabályokat viszont alapvető jogaikat gyakorló állampolgárok ellen használták fel. A rémhírterjesztés miatti botrányos rendőri intézkedéseknek viszont az is a következménye lett, hogy a két előállított véleménye sokkal több emberhez eljutott, és arra is felhívta a figyelmet, hogy mit visz véghez a kormány a járványveszély leple alatt.

Csak egy pakli kell

Virágkorát élik a számítógépes játékok, az online játékok pedig e-sporttá alakulva már nem csupán szórakozási formák, de megélhetést is biztosítanak a legnagyobb geek-eknek. Elnyomhatja-e ezt a trendet az élő társasjáték varázsa?

Innen már csak feljebb van Dárdainak?

A címben megfogalmazott kérdés, lehet, hogy kijelentésként is megállná a helyét. De nézzük, hogyan kezdődött, és miként ért véget Dárdai Pál edzői karrierje a Hertha csapatánál.

A Fidesz sárba tiporta a demokráciát

Megdöbbentő közleményt adott ki mi a Fidesz - mellyel gyakorlatilag a demokrácia lényegét vesztette el az ország.
Még mindig hírek
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását