2018. január 18. - Piroska

Már jó nekik az euró

Nem tartja megfelelőnek a pillanatot az euróból való kilépésre Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) olasz ellenzéki erő miniszterelnök-jelöltje, aki cáfolta pártja korábbi terveit az olasz televíziónak kedden adott interjúban.
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Rengeteg Boeing készült tavaly

Rekordmennyiségű, 763 repülőgépet adott át az ügyfeleinek a seattle-i székhelyű Boeing repülőgépgyártó.

Alacsony a munkanélküliségi ráta az EU-ban

Novemberben a várakozásoknak megfelelően közel kilenc éves mélypontra csökkent az euróövezet munkanélküliségi rátája az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden közzétett kimutatása alapján.
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Beindult Németország

Novemberben a várakozásokat meghaladó mértékben, nyolc éve a legnagyobb ütemben nőtt a német ipari termelés.

Erőteljesen bővült az uniós fogyasztás

A vártnál erősebben nőtt a kiskereskedelmi forgalom novemberben az euróövezetben.

Romániában nő a fogyasztás

Novemberben 11,4 százalékkal nőtt Romániában a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.

Brexit: mi lesz a vámokkal?

A brit miniszterelnök szerint London olyan szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik az Európai Unióval, amely az áruk és a szolgáltatások kereskedelmére egyaránt kiterjed.

Nem az történt, amire számítottak az amcsik

Az Egyesült Államokban az előző havinál és a vártnál is kevésbé nőtt a foglalkoztatottak száma decemberben a nem mezőgazdasági ágazatokban.

Infláció az Unióban

Novemberben felgyorsult az ipari termelői árak növekedési üteme az Európai Unióban - mutatják az Eurostat adatai.

Rengeteg kocsit vettek a csehek

Csehországban 2017-ben rekordszámú 271 595 új személygépkocsit adtak el, 4,6 százalékkal többet, mint 2016-ban - közölte a cseh autóipari szövetség pénteken Prágában. Az új autók 75 százalékát a vállalkozói szféra vette meg.

Egyesültek a Takarékok

Év elejére valamennyi egyesülés befejeződött a takarékszövetkezeti szektorban, így 12 regionális szövetkezeti hitelintézet működik az országban. Az egyesülésekkel 2017. végéig 8 regionális takarék jött létre, 2018 elején pedig további 4: a Centrál, a 3A, az M7 és a Pátria.

Jól spóroltak a szlovákok

A tervezett mintegy 2 milliárd eurónál jelentősen alacsonyabb, 1,2 milliárd euró lett 2017-ben Szlovákia költségvetésének hiánya. Ezt Robert Fico szlovák kormányfő jelentette be szerdán pénzügyminiszterével, Peter Kazimírral közösen tartott sajtótájékoztatóján Pozsonyban.

Norvégiában már a hibrid a menő

A támogatásoknak köszönhetően a forgalomba helyezett új autóknak tavaly már több mint a fele elektromos vagy hibrid jármű volt Norvégiában az OFV autóipari üzleti tanácsadó vállalat adatai szerint.

Rekord: kilencmilliárdot költöttünk a Rossmannál

Történetében először kilencmilliárd eurós forgalmat ért el tavaly a német Rossmann háztartási cikkeket, higiéniai és kozmetikai szereket forgalmazó kiskereskedelmi lánc.

Mindenki a mobilján csüngött az ünnepekkor

Jelentősen megnőtt, két szolgáltatónál is rekordot döntött az ünnepi mobilinternet forgalom Magyarországon - derült ki a szolgáltatók által az MTI-hez szerdán elküldött adatokból.
Még mindig hírek
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását