2020. augusztus 5. - Krisztina

Válasz a gyorsan változó piacra: agilitás

Manapság egy dolog biztos: a változás. Ezekre a hirtelen jövő, sok esetben nagy mértékű átalakulásokra a szervezeteknek is gyorsan, hatékonyan kell reagálniuk. Ez leginkább akkor valósulhat meg, ha szervezetünk agilis transzformációra ...
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Az online könyvek menők lettek

Jelentősen megnőtt a legnagyobb online könyvterjesztő forgalma Romániában a koronavírus-járvány idején: a Libris.ro idén 27 százalékkal több könyvet értékesített, mint a múlt év első hét hónapjában - közölte a Mediafax hírügynökség.

A vírus miatt kevesebb acél kellett

Jelentősen, 7 százalékkal 148,3 millió tonnára esett a világ acéltermelése júniusban éves összevetésben, elsősorban a koronavírus-járvány  hatására visszaesett kereslet miatt - áll a nemzetközi acélipari szövetség, a The World Steel ...
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Több robot és kobot lesz Magyarországon

A világ vezető kobotgyártója tovább erősíti magyarországi jelenlétét, hogy minél jobban segíteni tudja az ipari automatizálás elterjedését. A Tech-Con Hungária Kft-nél az együttműködés révén nemcsak robotokat, hanem teljes integrált robotrendszereket is kínálnak az ügyfelek számára.

Végre: az állam a vasúti szállítást támogatja

A következő öt évben összesen közel 30 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatás segítheti a környezetkímélő vasúti teherfuvarozás versenyképességének megerősítését - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán, hozzátéve, hogy a kormány döntése alapján a szektor szereplői várhatóan 2021 nyarától igényelhetnek célzott hozzájárulást az úgynevezett egyeskocsi-szolgáltatás biztosításához.

Bizonytalanság és káosz a bel-budai és észak-budai ingatlanpiacon

Egyelőre nem indult be a koronavírus-járványt követően a piac a bel-budai és észak-budai régióban, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kevés a tranzakció a lakóingatlanok piacán. A szakértő szerint a legnagyobb probléma az, hogy az eladók azt hiszik, a korábbi, magas szinteken maradtak az árak, míg a vevők csak jóval olcsóbban hajlandóak vásárolni.

Mindehol tudunk majd kártáyval fizetni

2021. január 1-jétől valamennyi, online pénztárgépet használó kereskedő számára kötelezővé válik az elektronikus fizetések elfogadása.

Emelkedtek a német nagyker-árak

Németországban júniusban emelkedtek a nagykereskedelmi árak az előző hónaphoz viszonyítva.

Beújít KSH: itt a podcast!

Big data, kísérleti statisztika, cenzusok. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) júniustól új felületen – egy podcast csatornán – nyújt havonta betekintést a „színfalak” mögé, melyben a statisztika világába kívánja elkalauzolni a hallgatókat.

Sorozatos csapások miatt szenved a rövid távú lakáskiadás - de van megoldás?

Egy újabb nehézséget jelent az úgynevezett airbnb-s lakások tulajdonosai számára a kormány szabályozási törekvése, mely a szakértői várakozások szerint, némi túlzással, be is zárja a kaput a tevékenység előtt. De hogyan reagálnak erre az airbnb-zéssel foglalkozók? Mi lehet a megoldás számukra?

Hatalmas visszaesés a hitelpiacon

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint óriási volt a visszaesés az újonnan kihelyezett jelzáloghitelek piacán májusban. A személyi kölcsönöknél lassacskán, de újra éledezik a piac.

Ökoturisztikai fejlesztések

Több mint 22 milliárd forintért zajlanak állami, ökoturisztikai fejlesztések az erdőgazdaságoknál - mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára szerdán a Baranya megyei Orfűn.

Javult a német üzleti hangulat

Némi késleltetéssel vetették vissza a járványvédelmi korlátozások a német elektronikai és villamosipari vállalatok forgalmát és bevételét, az ágazat májusban kevesebb megrendelést kapott mint az előző hónapban, az üzleti hangulat viszont júniusban már javulásnak indult a kilátások bizakodóbb megítélésének köszönhetően a ZVEI szakmai képviseleti szervezet legfrissebb konjunktúrabarométere szerint.

Életre kelt a balatoni ingatlanpiac

Ahogy véget értek a korlátozások a koronavírus-járványt követően, egyből megélénkült a balatoni ingatlanpiac. Látszik azonban egy olyan trend, ami problémát okozhat 2-3 év múlva.

A koronavírus nyertese a home office

Miközben a távmunka és a digitalizáció hatalmas lendületet kapott, a hazai kis- és középvállalatok gyengeségei is megmutatkoztak a koronavírus-járvány alatt. A vállalkozások többségének főleg munkaszervezési problémái akadtak, digitális felkészültségben pedig nagy a szakadék az egyes szektorok, illetve Budapest és a vidék között - állapította meg a Reacty Digital és a Smart Commerce Consulting közös kutatása, a Digiméter.
Még mindig hírek
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását