2021. december 2. - Melinda, Vivien

Bővült az orosz tőzsde

Folyamatosan nő azoknak a külföldi cégeknek a száma, amelyeknek részvényével kereskedni lehet a moszkvai értéktőzsdén (MOEX).
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Pánikvásárlók jelentek meg az ingatlanpiacon

A kamatemelések miatt sokan próbálják előbbre hozni ingatlanvásárlásaikat, ugyanakkor a kínálat régen nem látott mélységbe ereszkedett. Mit hoz az év vége az ingatlanpiacon? És hogyan indul a következő év?

A 4iG végül bekebelezi a Digi-t

A 4iG Nyrt. végleges adásvételi szerződést kötött a román RCS & RDS konzorciummal a DIGI Távközlési Kft. és leányvállalatai megvásárlásáról; az ügylet a hatósági eljárásokat követően 2022 januárjában zárulhat - tette közzé a tőkepiaci ...
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

A körkörös gazdasági modellé a jövő

A fogyasztók közel 72%-a szeretne kialakítani körkörös gazdasági gyakorlatokat, ám a szervezetek nem biztosítják az ehhez szükséges kényelmet, hozzáférést, információt és megfizethetőséget – derül ki a Capgemini Kutatóintézet legfrissebb elemzéséből.

Nőtt a foglalkoztatottság

Októberben a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 688 ezer volt, 86 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A fő mutatóként használt háromhavi mozgóátlag szerint augusztus-októberben a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 677 ezer volt, 53 ezerrel több az egy évvel korábbinál - közölte hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Mi van az 5G-vel?

A felhasználóknak egyelőre nem sürgős átállni az 5G-s technológiára, a piaci szereplők együttműködése gyorsíthatja az új technológia elterjedését - derül ki a Deloitte felméréséből, amelyet csütörtökön küldött az MTI-nek.

Jóval kevesebb acélt bányászunk

Erőteljesen csökkent a világ acéltermelése októberben az egy évvel korábbihoz képest a nemzetközi acélipari szövetség, a The World Steel Association (WSA) szerint.

Magyarország felkerült a megújuló energia befektetések toplistájára

Magyarország idén bekerült a megújuló energia befektetések szempontjából legvonzóbb 40 ország közé. Az EY globális rangsorán elért hazai eredményhez nagyban hozzájárult a napelemes rendszerek állami támogatása.

Versenyelőny az energiahatékonyság

A fővárosban és környékén, valamint a legnagyobb városainkban akár kétszeres is lehet a korszerű, hűthető-fűthető, szigetelt, nagyobb belmagasságú raktárak bérleti díja, mint a 30-70 éves „ipari műemléki” őskövületeké.

Lízing: hiányoznak az új eszközök

Növekedett a magyar lízingpiac az idén: a harmadik negyedév végén a finanszírozott összeg 512 milliárd forintra emelkedett, azaz 14,5 százalékkal nőtt. A bővülés azonban elsősorban az eszközök, köztük a járművek drágulásával magyarázható, az új szerződések száma ugyanis mindössze 1 százalékkal emelkedett - közölte a Magyar Lízingszövetség.

Most hetek alatt elkelhet egy jól árazott ingatlan

Rendkívül változatos értékesítési idők alakultak ki az elmúlt hónapokban az ingatlanpiacon. Mivel a túlárazott ingatlanokat sokszor lehetetlen eladni, és sok is van belőlük, így az átlagos értékesítési idő számítása értelmét veszti. Ugyanakkor a piaci áron kínált ingatlanok esetében viszonylag gyors eladásokról beszélhetünk.

Az energiahatékonyság alapérdek

Nagyszabású tanulmányt készített a Renovate Europe Campaign (REC), melynek keretében a tagállami Helyreállítási és Ellenállóképességi Terveket vizsgálta az épületállományuk energetikai felújítására vonatkozóan.

Így szerezz adóvisszatérítést

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján egy videó, amely az adó-visszatérítés 2022. február 15-i kiutalásához szükséges nyilatkozat online kitöltését segíti. Az úgynevezett Visszado-nyilatkozatot csak azoknak kell az idén december 31-ig kitölteniük és elküldeniük, akik a családi kedvezményre jogosultak, de a családi pótlékot nem ők kapják kézhez.

Meglódult a német infláció

Októberben hetven éve a legmagasabbra szökött fel a termelőiár-infláció Németországban az energiaárak, azon belül is elsősorban a földgáz árának az emelkedése miatt a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése alapján. Az energiaárak emelkedését az előző évi alacsony bázis is kiélezte.

Valakinek nagyon megszaladt

A nagyon erős bázisév eredményeit is jócskán túlszárnyalta a harmadik negyedévben a Masterplast Nyrt., a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában jegyzett építőipari vállalat ötmillió euró (1,825 milliárd forint) feletti negyedéves adózott eredményt ért el.
Még mindig hírek
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását