2023. december 8. - Mária

Javuló hangulat az EU-ban

Javult kissé a gazdasági hangulat novemberben, de még mindig alapvetően pesszimista várakozásokat tükröz az euróövezetben az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóság (DG ECFIN) legfrissebb kimutatása alapján.
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Biohulladék: Tömeges szemléletváltás szükséges!

2024 januárjától az Európai Uniós irányelveknek megfelelően kötelező lesz Magyarországon a háztartásokban keletkező biohulladékok szelektív gyűjtése, bár a részletekről még kevés információ áll rendelkezésre. A Reacty Digital legújabb ...

Szívesebben váltjuk be a kedvezményeket mobilapplikáción

Az őszi-téli utazók körében a wellnessen felül a kastélyok és várak, valamint az éttermek és egyéb gasztro élmények voltak a legvonzóbbak – derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből.
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

A kamatplafonnál több kellene, hogy újra beinduljon a hazai ingatlanpiac

A kamatplafon célja az volt, hogy némi ösztönzést adjon a hitelpiaci versenynek, amely így aztán eléri a gazdaságot és az ingatlanpiacot is, pozitív hatást gyakorolva rá. Az eddigi tapasztalatokból azonban úgy tűnik, hogy az utóbbi nem igazán valósult meg.

Újra indult a Ganz művek

Újraindult a termelés a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. szolnoki üzemében. A 3,8 millió euró értékű fejlesztés mintegy 50 munkahelyet teremt a vármegyeszékhelyen.

Magas áruk ellenére racionális döntés lehet újépítésű ingatlant vásárolni?

Sokan a magas áraik miatt egyáltalán nem is foglalkoznak az újépítésű ingatlanok kínálatával. Pedig, ha a megtérülést és a használt ingatlanok felújítási költségét, illetve az energiahatékonyságnál tapasztalható különbségeket is figyelembe vennék, akkor már árnyaltabb lenne a kép.

Lassan lejár a kötelező biztosítás megújításának határideje

Néhány napja maradt 850 ezer gépjármű, köztük csaknem 450 ezer személygépkocsi üzembentartójának arra, hogy eldöntse, lecseréli-e év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb); a felmondásoknak péntek éjfélig el is kell jutniuk a biztosítókhoz.

Az adóellenőrzések árnyoldalai: kockázatok és következmények

Az adóellenőrzés megkezdése és lefolytatása Az állam legfőbb célja az adóhatósági ellenőrzésekkel, hogy betartassa a jogszabályokat és megakadályozza a jogosulatlan adóelkerülést, ugyanakkor ennek a megvalósítása sokszor igencsak nagy terhet tesz a vállalkozások vállára.

Visszafogott kereslet az újépítésű ingatlanok piacán

Miközben a használt lakások esetében már elkezdődött az árak mérséklődése az elmúlt egy év során, addig ez nem volt jellemző az újépítésű lakásoknál. Ez is közrejátszott abban, hogy jelentősen mérséklődött irántuk az érdeklődés, de talán a magas kamatok okozták a legnagyobb gondot. De hogy áll most az újlakás-piac?

Faipari központ Pápán

Faipari ágazati képzőközpontot alakítottak ki a Pápai Szakképzési Centrumban. A modern faipari gépekkel felszerelt központ 345 millió forint uniós forrásból valósult meg - áll az intézmény által kiadott közleményben.

Szélsőségek a kukorica árában

A klímaváltozásból adódó időjárási anomáliák, a globális világ gazdasági és politikai hatásai nem kerülték el Magyarországot sem, soha nem látott bizonytalanságot, szélsőséges gazdálkodási környezetet teremtve a mezőgazdasági termelők számára. Ennek eredményei pedig a kukoricatermesztésben is megjelentek.

Óriási a kereslet a bérlakásokra

Miközben az elmúlt évben megtorpant a hazai ingatlanpiac, addig ugyanez nem volt elmondható a kiadó lakóingatlanok piacáról. Sokan kényszerültek ugyanis lakásbérlésre a magasra kúszó hitelkamatok miatt, így a kínálat egyre kevésbé volt képes kielégíteni a keresletet.

200 milliárdos a magyar kávépiac

Magyarországon a kávépiac éves becsült értéke meghaladja a 200 milliárd forintot - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója Budapesten.

6,2 milliárdos gyógyszerraktár beruházás

Az elmúlt évek válságai során bebizonyosodott, hogy a gazdaságpolitika szuverenitásának és az önellátás erősítésének kulcsszerepe van a sikeres kilábalásban - jelentette ki Varga Mihály a Hungaropharma Zrt. automatizált magasraktárának átadóján Budapesten.

Egyre környezettudatosabbak a magyar cégek

A magyarországi iparvállalatok négyötöde igénybe veszi fenntarthatósági szakember segítségét zöld céljai megvalósítása érdekében. A megkérdezett cégek több mint fele rendelkezik fenntarthatósági rendszerrel vagy politikával - derül ki a Siemens Zrt. csütörtökön közzétett friss kutatásából.
Még mindig hírek
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását