2024. május 25. - Orbán

Nőtt az unió GDP-je

Az euróövezetben és az Európai Unióban is nőtt a gazdaság teljesítménye az idei első negyedévben éves és negyedéves összehasonlításban egyaránt - az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán ismertetett nem végleges ...
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Tragédiaközeli helyzetben a napelemes pályázatok kifizetése

Közérdekű adatigénylésre adott írásban konkrét adatokat az illetékes minisztérium a 100%-os napelemes pályázatok feldolgozottságával, kifizetéseivel kapcsolatos kérdésekre. Az adatok megerősítik azokat a tapasztalatokat, ami miatt a Magyar ...

Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak ...
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

A lélektani határnak számító árszint felett alig van élet az ingatlanpiacon

Megmozdult az ingatlanpiac Csepelen és a főváros déli agglomerációjában is az elmúlt hónapokban, ugyanakkor a némileg élénkülő kereslet is csak egy bizonyos árszintig érzékelhető. Márpedig a tulajdonosok gyakran e fölé áraznak a hirdetéseknél.

A technológai fejlesztés a jövő

A technológiai fejlesztések megszüntethetik a nemzetközi nagyvállalatok, valamint a magyar kis- és közepes vállalkozások közötti termelékenységi különbséget - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Smart Manufacturing Festival (Smartman) hétfői záróeseményén Budapesten.

A hibrid munkavégzés jelentős környezeti előnyökkel jár

Az IWG kutatása szerint a hibrid munkavégzés lehetővé teszi, hogy a vállalkozások ötödével* csökkentsék az energiafelhasználást. Ez elérhető azzal, hogy a nagy, belvárosi irodát kisebb és energiatakarékosabb irodaterekre cserélik, vagy rugalmas munkaterületekre váltják.

Tényleg a harmadik országbeli munkavállalók dömpingje várható?

Egy március 1. óta alkalmazandó módosított joganyag új rendszerbe helyezte a tartózkodási jogcímeket, valamint új engedélytípusokat vezetett be.

számolja ki a cége karbonlábnyomát

Már 3 perc alatt kiszámolható egy vállalkozás karbonlábnyoma – Megérkezett a doyourcarbon.hu az OPTEN és a Mastercard közös fejlesztése.

Kína további lassulásban van

Kínában csalódást keltő márciusi kiskereskedelmi és ipari termelési adatok láttak napvilágot kedden, miközben az elemzők által várt szintre csökkent a munkanélküliség a múlt hónapban.

Minuszba mehet a THM?

Növekvő érdeklődés látható a lakáshitelek piacán, amiben szerepet játszik az új támogatott konstrukció, a CSOK Plusz. Az év első hónapjában a teljes piacon duplájára nőtt a szerződött új lakáshitelek összege az előző év januárjához képest. A K&H összeállításából kiderül az is, hogy miként kerülhet egy támogatott konstrukció teljes hiteldíj-mutatója a negatív tartományba.

50 milliós bírság az eMagnak

A vállalkozás kereskedelmi gyakorlatával több ponton is megtéveszthette a fogyasztókat.

Megbotlott a német feldolgozóipar

Csökkent Németországban a feldolgozóipar teljesítménye márciusban a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) kedden ismertetett végleges értékei szerint.

Megújult a Mátravasút

Mintegy 1,2 milliárd forint kormányzati támogatással, 2018-tól két ütemben újult meg a Mátravasút, az egyik legnépszerűbb erdei kisvasút vasúti pályája és a szerelvények teljes állománya - mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára kedden a Heves vármegyei Gyöngyösön a Mátravasút Gyöngyös-Mátrafüred pályaszakasz projektzáró rendezvényén.

Keményebb uniós büntetések a környezetkárosítás ellen

Szigorúbb szankciókat bevezető, a környezeti bűncselekmények kivizsgálásának és a kapcsolódó büntetőeljárások lefolytatásának javítását szolgáló jogszabályt fogadtak el a Mezőgazdasági és Halászati Tanács (AGRIFISH) keddi ülésén az uniós tagországok agárminiszterei - tájékoztatott az uniós tanács kedden.

Az ENSZ sokkoló időjárásjelentéssel mozgósít a klímaváltozás elleni harcra

A televíziós időjárásjelentések nézői világszerte meglepő műsorszámot láthattak tegnap este: a 2050. évi előrejelzést. A formátum ismerős lehetett, ám a tartalom nem: gyerekek mutatták be, milyen időre számíthatunk. Az ifjú meteorológusok az ENSZ Fejlesztési Programja (United Nations Development Programme, UNDP) „Weather Kids” kampányában vettek részt, együttműködésben a Meteorológiai Világszervezettel és a Weather Channel csatornával.
Még mindig hírek
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását