2021. szeptember 21. - Máté, Mirella

Nagyon mennek a használtautók

A magyar használtautó-piacon 534 400 személygépkocsi cserélt gazdát augusztus végéig, 3,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban - tájékoztatta a JóAutók.hu hétfőn az MTI-t, a DataHouse előzetes adatai alapján.
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Kína pénzt dobott a piacra

Nagy mennyiségű likviditást pumpált a bankrendszerbe a kínai központi bank pénteken, feltehetően az eladósodott China Evergrande Group kínai ingatlanfejlesztő körüli bizonytalanságok ellensúlyozására.

Napelemmel főzik a sört

Kormányzati támogatásból napelemes erőművel lett korszerűbb a Pécsi Sörfőzde - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön Facebook oldalára feltett videóüzenetben.
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Behajthatatlan követelések áfája - aki ezúttal is lemarad, az most már tényleg kimarad

Immár évek óta újra és újra felmerül a behajthatatlan követelésekre jutó áfa visszatérítésének a lehetősége. Bár sokan már azt gondolták, hogy végérvényesen leáldozott a talált pénzek időszakának, az adózók most mégis kaptak egy utolsó esélyt. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalója.

Lassulóban Kína

A várakozásoknál is nagyobb ütemben lassult tovább a kínai ipar és kiskereskedelem növekedése augusztusban az ország egyes részein pusztító áradások, és újabb koronavírus-járványgócok megjelenése közepette.

Magasan járnak az árak Érd ingatlanpiacán

Szerény kínálat mellett augusztusra visszaesett a kereslet az érdi ingatlanpiacon, ugyanakkor a hirdetési árak továbbra is magasan járnak. Érdeklődés leginkább az olcsóbb és az újépítésű ingatlanok iránt mutatkozik.

Varga ezt ígérte be

A 2027-ig tartó új fejlesztési ciklusban 1700 milliárd forintot biztosít a kormány a településeknek - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán kedden közzétett videóban.

Az Otthon-felújítási program élete

Az Otthon-felújítási program kínálta támogatási lehetőségek hatályba lépésük után hatalmas érdeklődést keltettek.

Nagyon belassult a brit gazdaság

Az előző hónapokban mért ütemeknél jóval lassabban nőtt júliusban a brit gazdaság teljesítménye.

Egyre több autót vesznek a csehek

Csehországban  éves összehasonlításban 12,3 százalékkal 147 659-re nőtt az új személygépkocsik eladása az év első nyolc hónapjában, 2019 azonos időszakához viszonyítva azonban 16 százalékkal csökkent - közölte pénteken a cseh autóipari szövetség.

Újabb beruházást hozhat a TÜV Rheinland

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a világ egyik élenjáró műszaki minősítő és fejlesztő cégével, a TÜV Rheinland vezetőivel tárgyalt a vállalat lehetséges további magyarországi beruházásairól Kölnben - tájékoztatott csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium(ITM).

A klímakockázatok elkerülésére készülnek a cégek

Egyre több vállalat foglalkozik az éghajlatváltozás hatásaival, azonban az erről szóló beszámolók még mindig nem elég részletesek – állapítja meg az EY legfrissebb klímakockázati barométere, ami 42 országból több mint 1100 cég pénzügyi jelentését elemezte. 

Nem tudjuk csökkenteni a kibocsátást?

Magyarország várhatóan nem tudja teljesíteni a CO2 kibocsátás időarányos csökkentését 2030-ig -írja elemzésében a GKI.

Csökkenő svájci munkanélküliség

Svájcban csökkent a munkanélküliség augusztusban az elemzők által várt stagnálás helyett, a ráta tavaly február óta a legalacsonyabb szintre süllyedt.

Kína újra beindult

A várt lassulás helyett gyorsult a kínai export növekedése augusztusban, folytatva a koronavírus-járvány utáni helyreállást.
Még mindig hírek
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását