2020. január 24. - Timót

Indonézia felé nyitunk

Indonézia és Magyarország ötszázmillió dolláros közös befektetési alapot hoz létre, amely megteremti az intézményes lehetőségét annak, hogy az elkövetkező években magyar vállalatok szervezetten vegyenek részt az ázsiai ország ...
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Jön az azonnali utalások rendszere

Március másodikán elindul az azonnali fizetések rendszere, valamennyi klíringtag felkészült a bevezetésére, a tesztelések alapján sikeres indulással számolnak - mondta Kovács Levente  a Magyar Bankszövetség főtitkára szerdán ...

Adósságba verjük magunkat lakásvásárláskor

Habár abban eltérnek a szakértői tapasztalatok, hogy a vevők mekkora része vesz fel hitelt ingatlanvásárláshoz, és mekkora az átlagos kölcsön összege, a tendenciák egyértelműek.
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Többet szeretnék keresni

Ha az utcán megállítanának és megkérdeznének minket, hogy szeretnénk többet kérdezni, többségünk biztos egyből igent mondana. De arra már kevesebben tudnának válaszolni, hogy mivel is volnának képesek többet keresni a jelenlegi helyzetükben.

Mit takar a felhő alapú informatika fogalma?

A felhő alapú számítástechnika egy elég felkapott jelenséggé vált: a Google-ben jelenleg 103 000 találatot eredményez, ha rákeresünk a kifejezésre magyarul. Angolul (Cloud-based IT) már egymilliárd nyolcszázötvenmillió találatot kapunk.

Próbanaposból vezető

Legtöbbünk hasonló képen kezdi karrierje pályafutását. Megismer pár céget, teszteli és próbára teszi tudását és saját magát. Minden egy próba nappal kezdődik, majd ha a vezető lát bennünk fantáziát, akkor hosszú távú lehetőséget is kaphatunk. Keményen és jól kell dolgoznunk, meg kell ismernünk a kollégákat, a főnököt, a termelést, a vállalkozást, a vásárlókat, hiszen csak ezek tudatában vagyunk képesek előre lépni.

Nagyon szépen bővül az idegenforgalom

Tavaly novemberben a külföldi és a belföldi vendégek 2,083 millió vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, 4,8 százalékkal többet, mint egy évvel azelőtt - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

India visz munkát Magyarországra

A kormány a következő két hónapban ezer olyan új, magyarországi munkahely létrehozását jelenti be, amelyeket a legmodernebb technológiát alkalmazó indiai cégek hoznak létre - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel telefonon nyilatkozva Mumbaiból.

Ekkora volt az áremelkedés

A fogyasztói árak a tavalyi év egészét tekintve 3,4 százalékkal emelkedtek, decemberben pedig 4,0 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál - közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A klímavédelem és a gazdaság

A klímavédelem nem ellentétes a gazdasági növekedéssel, hanem  egymást erősítő célok - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Nehéz vita jön az uniós költségvetésről

A valaha volt legnehezebben elfogadott uniós költségvetés lehet a mostani, amennyiben nagyon széttartó érdekeik ellenére közös nevezőre jutnak a tagországok - mondta a Századvég külpolitikai elemzője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Miért nött a lakáshitelpiac?

Az új lakások és az építkezések hitelei bővítették tavaly a lakáshitelek piacát, a használt lakások hitelezése alig nőtt - derül ki a money.hu pénteken közölt összefoglalójából.

Vége lehet az amerikai-kínai kereskedelmi háborúnak

Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes január 13-án háromnapos látogatásra Washingtonba utazik, ahol aláírja az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus megoldását célzó részmegállapodást - jelentette be Kao Feng, a kínai kereskedelmi minisztérium szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján Pekingben.

A gazdaságra is kihat az iráni ellentámadás

Idegesen reagáltak szerda reggel a nemzetközi piacok az amerikai erők által használt két iraki támaszpont ellen végrehajtott iráni rakétacsapásokra, miközben a térségbeli bizonytalanságot élezi, hogy Teherán közelében - egyelőre tisztázatlan körülmények között - lezuhant egy ukrán utasszállító repülőgép.

Ennyi szaloncukrot ehetünk

Mintegy 3500 tonna fogyhat az idén az egyik legnépszerűbb szezonális termékből, a szaloncukorból, a forgalom értéke pedig 6,5 milliárd forint lehet, egyre többen vásárolnak minőségi terméket - közölte Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének (MÉSZ) elnöke az MTI-vel.
Még mindig hírek
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását