2021. február 27. - Ákos, Bátor

Ötmilliárd az egészségiparba

Több mint 5 milliárd forintból indulnak újabb egészségipari beruházások Magyarországon, amelyekhez a vállalkozások több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak - mondta a pénzügyminiszter pénteken a Facebookra feltöltött videójában, ...
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Tárgyalnak a szakszervezettel

Csütörtök délután folytatódnak a tárgyalások a Continental makói üzemében, ahol szerdán 24 órás munkabeszüntetés kezdődött a Makói Gumiipari Szakszervezet (MGSZ) szervezésében - tájékoztatta a cég az MTI-t.

Kertesház ötvenmillióért?

Míg Budapesten leginkább csak a külső dél-pesti kerületekben tudunk kertes házat vásárolni 50 millió forintért vagy annál olcsóbban, addig az agglomerációban már valamivel több a lehetőség.
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Uniós pénz a szellemi tulajdon védelmére

A kis- és középvállalkozások (kkv) akár 1500 euró vissza nem térítendő támogatást kaphatnak szellemitulajdon-jogaik érvényesítésére a 2021. március 1-jén nyíló, 20 millió euró keretösszegű pályázaton - közölte a  Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) kedden az MTI-vel.

A mesterséges intelligencia a hazai gazdaság egyik kulcságazata

2021-re több mint 30 ország hozott létre nemzeti mesterséges intelligencia stratégiát. A mesterséges intelligencia kutatásokban élen járó Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) újabb lendületet vesz az intelligens technológiák fejlesztése. A Tématerületi Kiválósági Program MI kutatásai mellett, megkezdték a munkát a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium kutatócsoportjai.

Szélesedhet a gyorskölcsönt felvevők köre

Szélesebb körben tenné elérhetővé a kamatmentes gyorskölcsönt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a kedvezményes újraindítási gyorskölcsön iránt jelentős az érdeklődés, "égnek a vonalak"  - mondta Parragh László a kamara elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A magyar vállalatok 44 százaléka jövőre létszámnövekedéssel számol

A magyar munkaerőpiac irányt váltott a világjárvány alatt: az elmúlt években sokszor a vállalatok versengtek a munkavállalókért, de 2020-ban több pozíció esetén ez megfordult – ismertette friss, közös tanulmányának eredményeit online konferenciáján a Profession.hu és a Boston Consulting Group (BCG).

Talán 4 százalékkal nőhet majd a gazdaság

A járvány okozta gazdasági sokk után 2021-ben a világgazdaság 4,3 százalékkal bővülhet, a magyar GDP pedig 4 százalékkal nőhet a Coface hitelbiztosító előrejelzése szerint.

Ezek a világ legnagyobb konténerszállító hajói

A konténerszállító hajók jelentősége tagadhatatlan. Nemcsak azért, mert egyre több vállalat dönt úgy, hogy az import­– és exportárut kombinált szállítási módok segítségével juttatja el magához vagy a megrendelő országba, hanem mert funkciójukban és kapacitásukban is kiemelkedő teljesítménnyel bírnak.

2010 óta nem csökkentek a jövedelmi különbségek Magyarországon

A gazdasági növekedés ellenére az elmúlt 10 év alatt a magyar lakosság jövedelmeinek koncentrációja a KSH szerint gyakorlatilag nem változott.

A boltoknak kötelező lesz az energiacimke

Március elsejétől az új energiahatékonysági címkék a boltokban is megkönnyítik a legkelendőbb háztartási nagygépek, fényforrások és elektronikus kijelzők összehasonlítását - hívta fel a figyelmet az ITM kedden.

Milyen tervei vannak még a kormánynak?

A Gazdaság-újraindítási akcióterv eddigi lépéseit, így az 5 százalékos lakásáfát, az otthonfelújítási támogatást, a 25 év alattiak adómentességét, a kamatmentes gyorskölcsönt újabb intézkedések, több ezer milliárd forintos fejlesztések követik - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Milyen kertes házat vehetünk 50 millióért?

Akadnak néhányan, akik az elmúlt hónapok kényszerű bezártsága után egy kis saját kert által biztosítható szabadságra vágynak. Mit kapnak ők a budapesti ingatlanpiacon, ha csak 50 millió forint áll rendelkezésükre a vásárlásra?

Alig fogy a skót whisky

Tavaly tízéves mélypontra esett a skót whisky exportjából származó bevétel a koronavírus-járvány hatására, illetve a megemelt amerikai büntetővám miatt.

Végre! Geotermális fűtés Mátészalkán

Környezetbarát, geotermális energiát hasznosító távfűtési rendszer kezdi meg működését a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán - közölte a szolgáltató távhőtermelői engedélyét kiadó Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn az MTI-vel.
Még mindig hírek
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását