2022. augusztus 12. - Klára

A biztosítók és az aszálykár

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fokozottan ellenőrzi, hogy a mezőgazdasági biztosítók eleget tesznek-e az aszálykárok gyorsított felmérésére és kárkifizetésére vonatkozó kormányzati elvárásnak - közölte az MNB csütörtökön az MTI-vel.
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Rendben van az OTP

Az egyedi tételeket nem számítva, a háború hatásaival együtt a tavalyihoz hasonló lett az OTP csoport teljesítménye a második negyedévben, ami a bank stabilitását és erejét mutatja - mondta Bencsik László, az OTP Bank Nyrt. ...

Nehezebb időszak jön az ingatlanpiacon

A kereslet már tavasz óta csökken az hazai ingatlanpiacon, ez pedig a szakértő szerint a kínálat bővülését és az árak reálértéken történő csökkenését vetíti előre nagyobb alkukkal és hosszabbra nyúló értékesítési időkkel. Ráadásul a ...
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Kamatot emelt a FED

A piaci várakozásoknak megfelelő mértékben, 75 bázisponttal emelte az irányadó dollárkamatot szerdán az Egyesült Államok jegybankja, a Federal Reserve.

Renegeteg diák dolgozik

Június közepe óta jelentkezhettek és július elejétől állnak munkába a kormányzati bértámogatással vakációs foglalkoztatáshoz segített 16-25 évesek. A nyári diákmunka program idei felhívására eddig 19 312 középiskolás vagy egyetemista regisztrált, 19 144 pedig már talált is szünidei állást mintegy négyezer munkáltatónál - ismertette keddi Facebook-bejegyzésében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Növekedett a külföldi befektetések száma

Fellendültek tavaly az európai működőtőke-befektetések (FDI) a koronavírus-járvány okozta visszaesés után – derül ki az EY több mint 500 döntéshozó bevonásával készült nemzetközi felméréséből. Kelet-Közép-Európa továbbra is az egyik legvonzóbb beruházási célpont, Magyarországon másfélszeresére nőtt a külföldi befektetések száma.

A németek újraszervezik az energiaellátást

Bajorország beleegyezett, hogy péntektől 17 százalékkal megemeljék az olaszországi Triesztből az Alpokon keresztül Ausztriába és Németországba vezető kőolajvezeték (TAL) napi szállítási kapacitását - jelentette be Petr Fiala cseh miniszterelnök csütörtökön Prágában miután tárgyalásokat folytatott Markus Söder bajor kormányfővel.

Már a horvátoknak is lesz eurójuk

Az uniós tagországok pénzügyminisztereit tömörítő tanács (Ecofin) brüsszeli ülésén elfogadta a még hiányzó jogszabályokat, amelyek lehetővé teszik, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején - közölte az uniós tanács kedden.

Következő fokozatra kapcsol a közép-európai startup-ökoszisztéma egyik legígéretesebb kezdeményezése, a CE-Connecto

Hol és kinek segítünk? Felkészítő szakaszában a projekt segítséget nyújtott a startup ökoszisztéma kulcsszereplőinek egymásra találásában, illetve elkészült egy olyan stratégia, amely lehetővé teszi a köz és magán társbefektetések minél hatékonyabb és gördülékenyebb megvalósítását hat ország – a Cseh Köztársaság, Németország, Magyarország, Lengyelország, Horvátország és Szlovénia – területén.

Egyelőre nem torpan meg az ingatlanpiac

A háború és a választások is megtorpanást okoztak az ingatlanpiacon, mely azóta sem tért vissza teljesen a régi kerékvágásba. Az emelkedő hitelkamatok és az állami támogatások esetleges megszűnése miatt pedig az év második fele is bizonytalan.

Nagyon megugrottak az árak

Áprilisban átlagosan 45,7 százalékkal voltak magasabbak a mezőgazdasági termelői árak, mint egy évvel korábban, a márciusihoz képest 8,3 százalékponttal gyorsult a drágulás üteme - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.

Az első robot a magyar földeken - videóval

Megérkezett az első mezőgazdasági robot Magyarországra. Íme a videó.

Tovább drágul a Balatoni piac

A Balatonnál is megtorpant az ingatlanpiac az elmúlt hónapokban, többek között az ukrán háború és a választások miatt. Az árak viszont változatlanul emelkednek, bár az egyes kategóriákban eltérő mértékben.

OECD: a magyar infláció durván el fog szállni

Az iparosodott országok szervezete (OECD) az ukrajnai háború miatt jelentősen rontotta a világgazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését; szerdán a honlapján publikált jelentésében a korábban jelzett 4,5 százalék helyett 3,0 százalékos növekedést vár az idén, és 3,2 százalék helyett 2,8 százalékost jövőre.

Az EU-ban egyedül mi nem léptünk még

Egy 2019-ben hatályba lépett uniós direktíva értelmében valamennyi 50 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak kötelezően belső visszaélés-bejelentő rendszert kellett (volna) kialakítania 2021 végétől.
Még mindig hírek
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását