2022. december 2. - Melinda, Vivien

Romlik a külkereskedelmi mérlegünk

Szeptemberben az export euróban számolt értéke 29,0, az importé 35,1 százalékkal nőtt, az egyenleg 663 millió euróval romlott az egy évvel korábbihoz viszonyítva és 745 millió euró deficitet mutatott - ismertette csütörtökön második ...
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Köhécsel az uniós feldolgozóipar

Novemberben a korábbinál lassabb mértékben, de tovább csökkent az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye, immár sorban az ötödik hónapja a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének ...

Jelen vannak még a befektetők az ingatlanpiacon?

Habár továbbra is aktívak a befektetők az ingatlanpiacon, úgy tűnik, hogy egyrészt a “klasszikus” befektetők száma visszaesett, másrészt akadnak olyan lokációk, ahol egyre kevesebb befektetővel lehet találkozni.
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Spóroltunk a földgázzal

Szeptemberben a belföldi földgázfogyasztás napi átlaga a megelőző négyéves sávhoz viszonyítva jelentősen csökkent, felgyorsult a magas földgázárakhoz való keresleti alkalmazkodás - állapítja meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szeptemberi földgázpiaci jelentése.

Felújítaná a lakását? Így spóroljon a lakáshitel költségén!

Csökkentené a rezsijét és ezért felújítaná a lakását vagy házát? A munkálatok sokba kerülhetnek, és nem biztos, hogy ez megoldható hitel nélkül. Hitelt viszont egyre magasabb kamatok mellett kaphatunk. A lakáshitel egy részét egészségpénztáron keresztül is fizethetjük, amivel komolyan spórolhatunk. A BiztosDöntés.hu szakértői megmutatják, hogyan.

A válságban a tőkések még gazdagabbak lettek

A NAV 2021-es adatai alapján 294 ezer magánszemély vallott be tőkejövedelmet (pl.: osztalékból, árfolyamnyereségből, tartós befektetésből). Habár ez 30 ezer fővel több, mint 2020-ban, mégis 10 ezer fővel kevesebb, mint 2019-ben.

Csökkenő autóeladások a horvátoknal is

Horvátországban januártól október végéig 36 687 új személygépkocsit adtak el, 3,8 százalékkal kevesebbet, mint 2021 ugyanezen időszakában - közölte hétfőn a Promocija Plus intézet a horvát belügyminisztérium adataira hivatkozva.

Gombamód szaporodnak a zöldautók

Októberben túllépte a hatvanezret a világoszöld alapszínű hatósági jelzéssel forgalomba helyezett gépjárművek száma.

Mennyit lehet ma alkudni az ingatlan árából?

Nagy átalakuláson esik át az ingatlanpiac, és habár a túlárazott ingatlanok esetében már az elmúlt években is nyílt némi lehetőség az alkura, most a szakértők azt jósolják, hogy az alku általános mértéke növekedni fog.

Rémisztő kamatokat hozott a Halloween!

Igazi Halloween hangulat uralkodik a lakossági hitelpiacon: korábban nem látott mértékű kamatemelésekkel indítják a novembert a bankok. Sajnos ez nem csupán ijesztgetés: lényegesen drágábban tudunk majd kölcsönhöz jutni mind a lakás- mind a személyi kölcsön piacon. Ráadásul egyre több banknál szűkül a kínálat – egyértelmű, hogy a bankok a végig fix hitelek felé igyekeznek nyomni a lakáshitel felvevőket – derül ki a biztosdontes.hu összegzéséből.

Mire lehet számítani a magyar üzemanyagpiacon?

Már eddig is fokozódó inflációval szembesültek az európai országok, de újabb lökést kaphatnak az árak - derül a Coface hitelbiztosító elemzéséből, amelyben a nyersanyag-, azon belül az olaj- és üzemanyagpiacok alakulását vizsgálta a társaság regionális szakértője. Magyarországon az üzemanyag-fogyasztás magához tért a járvány után, a jövőben további bővülés várható, ám ezt a növekedés kockázatok övezik.

Milyen családi házakat keresnek most a vevők?

Az energiaáraknál az elmúlt hónapokban bekövetkezett változás leginkább talán a családi házak piacát érinti, ugyanakkor nem minden családi házat egyformán. De mely ingatlanok tulajdonosai számíthatnak nehezebbé váló értékesítésre és ereszkedő eladási árra?

Ötvenezer vállakozás már bukott a KATA megszüntetése miatt

Augusztus és szeptember hónapban igen komoly végelszámolási hullám indult a társas vállalkozások körében, az egyéni vállalkozók pedig már tízezrével szűnnek meg. A két hónapban együttesen már 50 ezerrel több vállalkozást szűnt meg vagy lépett a megszűnés útjára, mint a korábban megszokott értékek.

Románia energiával segíti a moldávokat

Románia elkezd villamos energiát szállítani a Moldovai Köztársaságnak, miután a román Hidroelectrica és a moldáv Energocom vállalatok aláírtak egy erről szóló szerződést - jelentette be csütörtökön Virgil Popescu román energiaügyi miniszter.

Európa egyre jobban felkészül az elektromos autózásra

Kína után négy európai ország – Norvégia, Svédország, Németország és az Egyesült Királyság készült fel leginkább az elektromos autók elterjedésére – derül ki a világ 14 legnagyobb járműpiacát vizsgáló EY kutatásból. Magyarországon 2 év alatt megháromszorozódott a villanyautók száma.
Még mindig hírek
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását