2020. szeptember 30. - Jeromos

Egészen máshova utazgatunk

A koronavírus-járvány alaposan átalakította a magyarok utazási hajlandóságát és szállásválasztási szokásait – derül ki abból az országos reprezentatív felmérésből, amelyet a hévízi NaturMed Hotel Carbona készített a Turizmus ...
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Így csökkenthető a szén-dioxid kibocsátás

A felhőre való átállás évente 60 millió tonnával csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást globálisan – derül ki az Accenture kutatásából.

200 milliárd euró hagyja el Angliát

Nagy-Britanniának az Európai Unióból kilépése miatt a JPMorgan Chase mintegy 200 milliárd eurónyi vagyonát helyezi át Londonból Frankfurtba.
További híreink a Gazdaság / HR rovatban

Mire kell figyelni az online számlázásnál 2020-ban?

Bár az adatszolgáltatási kötelezettség már 2018. július 1 óta minden belföldi adóalanyt érintett, aki minimum 100 ezer vagy azt meghaladó áthárított áfa-tartalmú számlát állított ki, 2020 július 1.-től újabb nagy változások történtek az online számlázás terén.

Eltűnnek a külföldi vevők az ingatlanpiacról?

Csökkent a külföldi érdeklődők száma a hazai ingatlanpiacon a koronavírus megjelenése óta, ez azonban nem jelenti azt, hogy ugyanekkora mértékben csökkenne a külföldi vásárlók száma is.

Az autólízingről röviden

Az autólízinggel kapcsolatban több tévhit is kering a köztudatban, illetve sokan nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy ez a hitelkonstrukció mely esetekben jelent megoldást. Az alábbiakban ezeknek a kérdéseknek a tisztázásában szeretnénk segítséget nyújtani.

Hogyan értékesítsd a termékeidet külföldön nyelvtudás nélkül?

Sok olyan magyar termék van, amely megállná a helyét a határokon túl is, mégsem jut el a nemzetközi piacokra. Ennek számos akadálya lehet, és a nyelvtudás hiánya csak egy ezek közül. Ismerni kell az adott kultúrát, a célpiac sajátosságait, és persze nem kevés pénz is szükséges a termék bevezetéséhez.

Négy év óta most csökkent először

Augusztusban az energiaárak csökkenése miatt négy éve első alkalommal az előző havinál kisebb fogyasztói árindex alakult ki az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön publikált jelentése alapján.

Enyhébb német recesszió?

A korábban vártnál enyhébb recessziót vár az idén Németországban az IfW Kiel gazdaságkutató intézet csütörtökön publikált felülvizsgált prognózisa szerint.

Elhúzódik a gazdasági kilábalás

Javult a globális intézményi befektetői közösségen belül a középtávú világgazdasági kilátások megítélése, de a legfrissebb felmérés szerint sokan tartanak attól, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság után elhúzódó stagnálás következik.

Stagnáló foglalkoztatottság

A GKI Zrt. augusztusban egy 1000 fős reprezentatív lakossági felmérést végzett a magyar foglalkoztatás helyzet megismerése céljából. (Az 1000 megkérdezettből 679 fő volt foglalkoztatott.)

Meglódult Japán

Júliusban rekordmértékben nőtt a japán ipari termelés az előző havihoz képest a tokiói gazdasági és kereskedelmi minisztérium közleménye alapján.

Varga: sikeres a magyar kötvény Japánban

Magyarország sikeresen bocsátott ki kötvényeket 500 millió eurónyi jenben a japán piacon - jelentette be Varga Mihály pénteken.

Le vannak maradva a kiskereskedők

A kormány április 16-án jelentette be, hogy 2021 januárjától minden online kasszát használó kereskedő köteles lesz elektronikus fizetési módot biztosítani vásárlóinak, ám a tapasztalatok alapján a kiskereskedők jelentős része még nem kezdte meg a felkészülést a megfelelésre.

Mit lehet venni itthon egy külföldi lakás árából?

Hatalmas különbségek lehetnek a magyar és más országok ingatlanpiaci árai között. Legtöbbször az osztrák szomszédunkhoz szoktuk hasonlítani a lakáspiaci árainkat, ahol persze az átlagkeresetre vonatkozó adatok is sokkal magasabbak a hazainál. Most az Ingatlannet.hu Magyarország lakóingatlanainak árait veti össze néhány európai országéval, illetve az amerikaival is.
Még mindig hírek
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását