2022. augusztus 16. - Ábrahám

Gazdag kínálat a Bujtor Filmfesztiválon

A nevezett 147 alkotás közül 104 film került a 13. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába. A közönség nyolcvan filmet nézhet meg augusztus 18-tól 21-ig Balatonszemesen, ahol az alkotókkal is találkozni lehet.
További híreink a Kultúra rovatban

A kerti ösvény megvilágításának technikái

Mindannyian azt szeretnénk, hogy az otthonunk barátságos legyen – legalábbis szeretteink, barátaink és szomszédaink számára. Télen ez azt jelenti, hogy ellapátoljuk a havat. Nyáron pedig magában foglalja az elsötétített utak és ...

Tüllöktől elvarázsolva

A tüll már évtizedek óta hódít az ünnepek, jeles alkalmak világában. Korábban csak alsószoknyaként, kiegészítőként rejtve segítette az ünneplőket a patinásabb megjelenéshez, mára azonban számos helyen felbukkan, legyen szó akár hétköznapi ...
További híreink a Kultúra rovatban

Hogyan vásároljunk láncfűrészt?

Egy jó láncfűrész megléte napjainkban már nem csak egy faiparban dolgozó, egy favágó vagy éppen egy mezőgazdász számára kiemelten fontos. Számos családiház-tulajdonos használja ezt a praktikus eszközt fahasogatásra, fakivágásra vagy éppen az otthoni barkácsoláshoz.

Miért jó a Longfill aroma?

Az elektromos cigaretta használatának rengeteg előnye van a hagyományos dohányzással szemben: talán a legfontosabb az illat. De mit jelentenek a különféle jelzők az aromák mellett?

Ezért használj te is digitális névjegykártyát

Bizonyára te is hallottál már a digitális névjegykártyáról, de ha esetleg nem, akkor most megismerheted. Bemutatjuk, hogy miért érdemes ezt a típusú megoldást használni a hagyományos papíralapú helyett, illetve milyen előnyei vannak. Ha érdekel, tarts velünk!

Így tedd izgalmasabbá a forró nyári estéket

A nyári hőség beköszöntével az együttlétekről a forró, izzadó testek egymáshoz feszülése jut eszedbe? Nos, ez valóban nem túl vágykeltő, azonban még a legnagyobb melegben sem kell lemondanod az izgalmas kapcsolódásokról. Az alábbiakban hozunk néhány tippet, amelyek segítségével még a legfülledtebb nyári éjszakán is lehűthetitek magatokat és megfűszerezhetitek az aktusokat!

Nyári gumiabroncs kisokos: minden, amit tudni érdemes

Napjainkban számos tévhit kering körbe az autótulajdonosok körében, amikor a nyári abroncsokól van szó. Az autógumikról azonban sosem lehet eleget beszélni, miután az autó egyik legfontosabb elemei közé tartoznak. Lássuk, melyek a leglényegesebb tudnivalók a nyári gumikkal kapcsolatban.

A vállalkozásod jelen van a közösségi médiában?

Az internet elterjedésével a vállalkozások hatalmas lehetőséget kaptak: saját honlapot hozhattak létre, sőt hirdethettek más honlapokon is, így jóval több embert értek el, mint korábban bármikor is az offline marketing korában. Akkor azt gondolta mindenki, ez a csúcs!

Alkoholok diétázók vagy fogyókúrázók számára

Manapság már rengeteg fajta diéta, fogyókúra nagy népszerűségnek örvend. Ezek legtöbbjében azonban az alkohol tiltott gyümölcsnek számít. Az alábbi cikkben ezért utánajárunk, hogy az alkoholok diétázók vagy fogyókúrázók számára tényleg a tiltott kategóriába sorolhatók, vagy esetleg találhatunk- e kiskaput.

Megbízhatóság mindenekfelett

Az alkatrészvásárlás két sarkalatos pontja egyrészt a konkrét típus kiválasztása, feladatkörnek megfelelően, másrészt a minőségi jellemvonások preferálása a hosszú távú elégedettség érdekében. Úgy tűnhet, hogy ezek teljesítése komoly kihívás, mert az utóbbi tényező olykor erőteljesen sérül.

Hogyan kell a fatányérokat karbantartani?

Sokan azért nem mernek fa tányérokkal, tálakkal, tálalókkal felszerelkezni, mert attól tartanak, hogy a tisztán tartásuk, valamint a jó állagmegőrzésük finoman szólva is problémás. Ám ez az elképzelés határozottan távol áll a valóságtól!

Okok, amelyek miatt a történész szakma keresett a mai világban

Miért van kereslet a történész szakmára? A tanári hivatás jellemzői. Mi szükséges a foglalkoztatáshoz?

A csatornaszag kialakulásának okáról és megszüntetéséről

A lakásban terjengő csatornaszag tipikusan az a jelenség, amelyet még rövidtávon sem lehet egykönnyen elviselni. A tüneti kezelés azonban semmit sem segít. Ha tehát virágillatot árasztó illatosítóval kívánjuk elnyomni ezt a roppant kellemetlen szagot, inkább tegyünk le a tervünkről: e kettő kombinációja ugyanis csak még orrfacsaróbb eredményhez vezet.

Miért jó egy pad a kertben?

Kissé közhelyesen indul, hogy a rohanó világunkban néha meg kell pihenni... Pedig így van, bárhogy is hangzik. Teljesen mindegy, hogy a kerti pad a tartalmas magány, egy meghitt beszélgetés, olvasás vagy a közösségi oldalak megállás nélküli görgetésének a színtere: a szabadban van. Egy pad a kertben lehet figyelemfelkeltő elem (a kertépítészetben fókuszpont), és lehet éppen az ellenkezője: az a hely, ahonnét a kert a legszebb arcát mutatja.
Még mindig hírek
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását