2021. december 2. - Melinda, Vivien

Új DiCaprio film jön

Leonardo DiCaprio játssza az MGM filmstúdió készülő filmjében Jim Jonest, az 1978-ban Jonestownban tömeges öngyilkosságot elkövető szekta vezérét.
További híreink a Kultúra rovatban

3 csodálatos téli esküvői dekoráció

A tél nem igazán az év azon időszaka, amikor sokan szeretnének esküvőt tartani. A nem túl megszokott időpont is lehet azonban kellemes és varázslatos, hiszen megannyi szépséggel kecsegtet egy januári szombat is. Több előnnyel szolgálhat, ...

Tárgyat vagy élményt karácsonyra?

Karácsony előtt sokan gondolkodnak azon, vajon mivel is lepjék meg szeretteiket. Bizony a mai világban, ahol szinte elözönlenek minket a tárgyak, nem is könnyű ez a döntés. De mi van, ha túllépünk a tárgyi világon és valami mással ...
További híreink a Kultúra rovatban

Milyen változásokon mentek keresztül az online kaszinók az elmúlt években

A szerencsejáték-ipar minden kétséget kizáróan a leggyorsabban fejlődő iparágak közé tartozik. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert az online kaszinók és az egyes kaszinójátékok fejlesztői a legtöbb technológiai újítást azon nyomban megpróbálják átvenni annak érdekében, hogy a játékosok számára még jobb játékélményt tudjanak nyújtani.

Ünneplőben a konyha: karácsonyi konyharuha

Az ünnepi sütés-főzés hangulatát a karácsonyi kiegészítők dobják fel a leginkább. Vannak, akik nyűgként élik meg a „kötelező” adventi süteménygyártást. Pedig a karácsonyi finomságok elkészítése az ünnep elengedhetetlen része, ám bizonyos esetekben kétségkívül fárasztó is.

5+1 tipp a sikeres Shoprenter webáruházhoz

Összeszedtünk 5+1 olyan tippet, amit érdemes megfogadnod, ha webáruházat üzemeltetsz, vagy új ShopRenter webáruház készítésben gondolkozol.

Dalra fakad a Comédie Francaise

Először mutatott be zenés darabot a több mint háromszáz éves múltra visszatekintő párizsi Comédie Francaise. Az egyetlen állandó társulattal rendelkező francia állami színház tagjai a leghíresebb amerikai musicalek betétszámain keresztül mesélnek a saját és a színházuk életéről.

Több napos kikapcsolódás: ez a szilveszteri wellness

A szilveszter a hosszú ünnepi időszak tökéletes lezárása. Ezt megkoronázandó, sokan döntenek úgy, hogy elutaznak pár napra vagy akár az egész ünnepet otthonuktól távol, egy wellness szálloda kényeztető környezetében töltik. A wellness hotelek is készülnek az ünnepekre: izgalmas szilveszteri ajánlatokkal és élménycsomagokkal várják a pihenni vágyókat.

Így kerüld el a cuccaid sérülését költözés közben

Sajnos nem ritka, hogy költözés közben némi kár keletkezik az ember holmijai között. Eltörhet néhány törékeny tárgy, a bútorlapok is megsérülhetnek, de olyan is előfordul, hogy valami úgy eltűnik, hogy nem találod meg többet. A legtöbb ilyen probléma persze kiküszöbölhető lenne – általában a nem megfelelő csomagolás, hanyag bánásmód felel az ilyen esetekért.

Mi az a masszázsfotel, és hogyan működik?

Ellazulás masszőr segítsége nélkül, amihez nem is kell elhagynunk az otthonunkat? Igen, létezik ilyen! Korszerű bútorok segítenek benne. A masszázsfotelek  áramforrással működő készülékek, amelyek speciális masszázskarokat és masszázspárnákat vezérelnek. Lényeges, hogy a készülék működését aktuális szükségleteinknek megfelelően állíthatjuk be.

Különleges fürdőkádak elhelyezése a lakásban

A fürdőszoba sokunk számára az egyik legfontosabb helyiség házunkban, hiszen ez a nyugalom, a relaxáció helye, ahol végre elengedhetjük magunkat egy fárasztó nap után. Nagyon fontos szerepet töltenek be itt a fürdőkádak, amik használatával teljes lehet a relaxáció ezért mindenképp érdemes megfontolnunk a különleges fürdőkádak elhelyezését a lakásunkban.

Íróasztal: az utóbbi másfél évben mindenki beszerzett egyet

Az utóbbi másfél év eseményei, a koronavírus-világjárvány és a home office szavak sokak fejében egészen összenőttek. És a home office hiába tűnt úgy, hogy egy rendkívül egyszerű dolog, hirtelen sokan érezték úgy, hogy hiányzik egy vagy kettő új, (dolgozó)szoba a lakásból vagy házból. Ha pedig (főleg kisebb) gyerekek is maradtak otthon, akkor egy vagy két játszószoba vagy még inkább egy kert is elfért volna az utóbbi időszakban. Most úgy tűnik, a neheze azért mögöttünk van már, reméljük, ez a pozitív megérzésünk nem téved.

Varázsolj ünnepi hangolatot csodálatos fényekkel

Az adventi időszakban igyekszünk lelkileg is, testileg is felkészülni a karácsony ünnepére. Készíthetünk adventi naptárat (nem csak gyerekek várják izgatottsággal a meglepetéseket), előkerülnek az adventi koszorúk, amiket hétről hétre meggyújtunk. A lelki ráhangolódást segíti, ha a környezetünket ünnepi díszbe öltöztetjük.

Új barlangot találtak Szentkúton

Bővült a Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhely földtudományi értéktára: a bazilikától mintegy 500  méterre eddig még nem ismert barlangot fedeztek fel a Novohrad-Nógrád Geopark geológusai.

Miért olyan népszerűek az ásvány ékszer alapanyagok?

Napjainkban újra virágkorát éli a saját kezű ékszerkészítés, így otthon is egyre több szépséges kiegészítő születik meg nap mint nap, kreatívabbnál kreatívabb ötletek alapján. Ráadásul számos különböző alapanyagok lehet ehhez felhasználni, amelyek közül igen nagy népszerűségnek örvendenek az ásványok. Lássuk, miért is szeretik ennyien ezeket a gyöngyöket! A gyöngyékszerek már ősidők óta velünk vannak és számos kultúrában komoly értékeket képviselnek. Különösen, ha ásványból készült ékszerekről van szó, amit a saját kezünkkel készítünk el. Ezek lesznek igazán különleges és egyedi darabjai az ékszeres dobozunknak.
Még mindig hírek
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását