2024. március 2. - Lujza

Jön a Második Magyar Krimifesztivál

Február 24-én, Veszprémben, a Fricska ad helyet a Holtszezon Irodalmi Fesztivál részeként megrendezett Második Magyar Krimifesztiválnak.
További híreink a Kultúra rovatban

Egyetlen cégnek sem kell többé elavult vállalatirányítási rendszert használnia

Vannak olyan dolgok, amelyeket megszokunk, és nem igazán akarunk lecserélni. Ilyen lehet egy televízió vagy egy telefon. Amíg az említett eszközök teszik a dolgukat, és nem túlságosan lassan, addig a cseréjükre nincs is különösebb ok.

A kertépítés legfőbb lépései

A kert összképe nagymértékben befolyásolja, hogy hogyan érezzük magunkat, mennyire szívesen tartózkodunk odakint. Van, hogy rengeteg ötletünk van, azt is tudjuk, milyen növényeket szeretnénk ültetni az udvarba, azonban fogalmunk sincs, ...
További híreink a Kultúra rovatban

A Shen Megyei Xuemiao Papírvágás Művészete

A papírvágás, más néven papírfaragás, ablakvirág vagy papírvágó művészet, Kína egyik legelterjedtebb hagyományos díszítőművészete és a legjellegzetesebb népművészeti formái közé tartozik. A Shen Megyei Xuemiao papírvágási technika egyedülálló, élvezve a terület könnyű megközelíthetőségét, gazdasági fejlődését és különleges népművészeti kultúráját.

Ragyogó mosoly a fogfehérítés által

A szabályos, hófehér fogak hozzájárulnak a vonzó, magabiztos megjelenéshez, míg a jól láthatóan elhanyagolt, sárga, barna és fekete elszíneződések igénytelenséget sejtetnek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen ellátogassunk a fogorvosunkhoz kontrollra, és szükség esetén kezeltessük a problémákat.

A februári időjárás Magyarországon

Február Magyarországon a tél utolsó hónapja, amikor is az időjárás változékony arculatát mutatja. Ez a hónap gyakran hozza a legkeményebb téli időjárási körülményeket, beleértve a hóviharokat és a zord hideget, de egyúttal a tavasz első jeleit is láthatjuk ez időszakban.

A vártnál is népszerűbb a Bob Marley One Love

Nem lehet oka panaszra a Paramount stúdiónak, mert új produkciója eddig masszív 80 millió dollárt hozott. A Bob Marley One Love ezzel kategóriája – életrajzi film híres zenészről – egyik legsikeresebbje az utóbbi időben, megelőzi az Elvist és az Elton Johnról szóló Rocketmant, és csupán második a Bohém rapszódia mögött.

Milyen évfordulós ajándékot adjunk, ha teljesen tanácstalanok vagyunk?

Egy kapcsolat elején még általában telis-tele vagyunk ajándékötletekkel, hiszen a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Idővel azonban egyre több ajándékot kilövünk a különböző alkalmakkor, így ha nem akarjuk ismételni magunkat, egy kis kreativitásra is szükségünk lesz, hogy különlegessé tegyük az évfordulókat. De mégis mit csináljunk, ha semmi ötletünk nincs?

Miért érdemes spanyolul tanulni?

Te is gondolkodtál már azon, hogy elsajátítasz egy nyelvet, de nem tudod, melyiket válaszd? Nagyon sokan beszélnek angolul és németül, ami sok esetben a munkavégzéshez is jól jöhet, de ezeken kívül is vannak még lehetőségek!

Embert próbáló a mélyszegénységben élő családok helyzete

A szcientológia önkéntes lelkészek Budapestről 30 megszorult, mélyszegénységben élő családnak szállítottak főként tartós élelmiszerből, gyümölcsből, piperéből, továbbá játékokból, mesekönyvekből, felnőtt- és gyermekruhákból álló adományt Gyulajra.

Használjuk úgy a fűkaszánkat, mint a profik!

Azok, akik családi házban élnek, valószínűleg számos dolgot tudnának egy listára gyűjteni arról, hogy milyen előnyei vannak az udvarnak. Van azonban egy dolog, ami szinte minden esetben a hátrányok között jelenik meg: ez pedig nem más, mint a fűnyírás.

Oscar- és César-jelölt filmekkel közeleg a 14. Frankofón Filmnapok

24 film és bennük a legnagyobb francia sztárok – Catherine Deneuve, Léa Seydoux, Virginie Efira, Romain Duris, Vincent Cassel, Guillaume Canet – lesznek láthatóak a Francia Intézet szervezésében február 28. és március 10. között a 14. Frankofón Filmnapokon.

Tetoválásmatricák - ha nem akarsz elköteleződni, de feldobnád a külsőd

A tetoválások ma is nagy divatjukat élik, csodásabbnál csodásabb mintákat láthatunk barátainkon, rokonainkon vagy épp az utca emberén. De ha valami miatt nem tehetjük meg, hogy mi is kövessük a példájukat, vagy épp túl fiatal az illető, aki varratna, akkor is van megoldás.

Miért jelent kiváló szórakozási módot a kvízjáték?

Nem véletlen, hogy oly sokan kedvelik a kvízjátékokat, ugyanis az igazán ütős, egyedi megoldások kortól függetlenül bárki számára ajánlhatók. Akármilyen rendezvény keretein belül megfelelően alkalmazhatók, hogy egy kicsit felrázzuk és összekovácsoljuk a társaságot.

Milyen fűtési megoldásokban gondolkodhatunk téli terasz esetében?

Az optimális hőmérséklet megteremtése nemcsak amiatt fontos, hogy még komfortosabban érezzük magunkat az otthonosan berendezett teraszon, hanem a burkolat, a bútorok és az eszközeink védelme miatt is.
Még mindig hírek
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását