2020. január 24. - Timót

Vagyóczky Tibor komoly elismerésben részesül

2020. február 7-én, a III. a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjátadó gálán az idén 89. születésnapját ünneplő magyar operatőr, Vagyóczky Tibor HSC veheti át az Európai Operatőr Szövetség, az IMAGO „The IMAGO ...
További híreink a Kultúra rovatban

Az okos órák előnyei

Az óraipar mára sokat fejlődött. Eljutottunk odáig, hogy már nem csak a pontos idő meghatározására tudjuk használni a csuklónkon lévő üveg mögé zárt fogaskerekeket.

Tényleg lehetünk allergiásak a hidegre?

A tavaszi és nyári hónapokat általában jobban kedveljük a kellemes hőmérsékletnek köszönhetően, a pollenszezon miatt azonban ez az időszak kész rémálom az allergiások számára, akik a magyar lakosság 30 százalékát teszik ki. ...
További híreink a Kultúra rovatban

Gumiabroncs kátyúgarancia: miért éri meg?

Képzeld el, hogy egy ködös, téli reggelen a munkába sietve kátyúba hajtasz! Szerencséd van, sem a testi épségedben, sem a futóműben nem esik nagyobb kár. Az abroncsnak viszont annyi. Pedig még alaposan benne járunk a télben! Mi segít ilyenkor? Ha eszedbe jut a kátyúgarancia, amivel legalább az új abroncsért nem kell fizetned.

A jó sportcipő 4 előnye

A rendszeresen sportolók és futók nagyon jól tudják, hogy miért is annyira fontos, hogy a lábukra feszülő cipő ne csak kényelmes, hanem jól illeszkedő legyen. A rendszeres sport mellett saját magunknak is biztosítani szükséges azokat az eszközöket, amelyek maximálisan segítenek bennünket, hogy a gyakorlatokat megfelelően végezzük és, hogy ne szenvedjünk például olyan balesetet, mint amilyen az izomhúzódás is. Milyen kritériumoknak kell megfelelni egy jó sportcipőnek? A cikk elolvasását követően, megtudhatod!

A jogosítványszerzés gördülékeny módja automata váltós gépjárművel

Egy automata váltós autót vezetve úgy suhanhatsz végig a jogosítványod megszerzésének folyamatán, ahogyan egy csúcskategóriás Lexus halad az autópályán. Ezáltal kipipálhatod azt az idő faktort, ami kifejezetten fontosnak számít a vezetés tanulása közben.

Okostelefonok "okosdoktora"

Gondolom, te sem bíznád a telefonod akárkire! Ez abszolút érthető. Rohanó világunkban a telefonunk már szinte a társunk, gyakorlatilag a digitális naptárunk, eseményeket rögzítünk benne emlékeztetőkkel, illetve a kapcsolattartásban is sokat segít. Ha egy nap valami baja esik, természetesen az azonnali helyreállításra törekedünk. De ahhoz, hogy gyorsan tudjunk cselekedni, nagyjából sejtenünk kell, mi a baja, ezért most a leggyakoribb meghibásodási jelekről fogok pár sorban írni a Huawei Nova Smart példáján keresztül.

Az egyik legnagyobb félelmünk a kirúgás

Mindannyian félünk valamitől. Van, aki a kutyáktól, a főnökétől az anyósától, és van, aki a munkahelyéről való kirúgástól fél. Mindegyik valós félelem tud lenni és képes az emberen akár túl nőni is. De ezt nem szabad hagyni!

Kalandozz Indonézia csodálatos szigetein!

Bizonyára az Istenek szigetét, Balit senkinek sem kell bemutatni. Az elmúlt években olyan mértékű népszerűségre tett szert, hogy szinte lehetetlen volt nem belefutni a végtelen rizsteraszokat, hindu templomokat és az esőerdők tengerének fellegein ringatózó hintákat ábrázoló fotókba. Egy-egy ilyen ízelítő után a legtöbbünkben biztosan megfogalmazódott az érzés: ezt bizony látnom kell!

Egyszerűbb és gyorsabb sütés olajsütővel

Számos olyan konyhai eszköz létezik, amelynek megléte nagyban megkönnyíti a háziasszonyok dolgát. Használatukkal nem csak időt és energiát spórolhatnak, hanem ízletesebb ételeket készíthetnek, mialatt több időt tölthetnek a családdal.

Rengeteg hobbi létezik a világon!

Mindenkinek van egy hobbija, amit szívesen végez szabadidejében. Vannak, akik szeretnek sportolni, mert abban tudják kiélni magukat. A legnépszerűbb sportágak közé tartozik a labdarúgás, valamint a kézilabda. Minél előbb találunk magunknak egy sportágat, annál jobb, mert akkor már idejekorán el tudunk kezdeni sportolni.

9 rossz jelszó használati szokás, amit kerülni kell

Bár naponta hallani híreket az adathalászatról, a rosszindulatú programokról, milliós e-mail cím és jelszó párok nyilvánosságra hozataláról, mégis nagyon sokan még mindig gyenge jelszavakat használnak. Ezért az alábbiakban megmutatjuk azokat az általános szokásokat, amelyeket kerülni kell.

Bővül a család

Sokunk életében eljön az a pillanat, amikor a családalapítás mellett döntünk, és elkezdődik életünk egy elég hosszú, nehéz, de annál több örömmel és boldogsággal teli időszaka. A gyermek vállalás sosem volt egy könnyű dolog. Rendkívül sok időt, pénzt és odafigyelést igényel a szőlő mindkét tagjától. Főleg akkor, ha szeretnénk mindent megadni számukra. Ki is volna az, aki ne szeretne gyermekének megadni mindent.

Mit szeretnek a brit turisták Magyarországon?

Egyre többen érkeznek hozzánk a Nagy-Brittaniából, és egyre több időt is töltenek hazánkban. De milyen okok állnak a szigetországi turisták hazánk iránti megnövekedett érdeklődése mögött? Bauer Zsófia szociológus (Y-nsight Research) és Mezei Márk (Silberstein & Partners) kommunikációs szakember azt térképezte fel közös kutatásában, hogy milyen magyarországi turizmussal kapcsolatos beszélgetések voltak az elmúlt évben a szigetországban, és mik jelentették azokat legfontosabb témákat aminek eredményeképpen az angol utazók hozzánk és nem a világ más országába váltották meg a repülőjegyeiket.

3 kevésbé ismert ok, amiért érdemes gyakrabban gombákat fogyasztani

Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen csekély mértékű, pedig egészségügyi szempontból a gombából készült ételek rendkívül kedvezőek a szervezet számára. Ismerje meg a gombafogyasztás 3 különleges hatását, és építse be étrendjébe a kiváló ízvilággal rendelkező gombákat.
Még mindig hírek
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását