2020. március 29. - Auguszta

Ki lesz a Vígszínház igazgatója?

Március végén döntenek a Vígszínház igazgatói posztjáról, a szakmai bizottság a jelenlegi vezető, Eszenyi Enikő pályázatát találta a legjobbnak - hangzott el az M5 kulturális csatorna szerdai Híradójában.
További híreink a Kultúra rovatban

Ingyen szemüvegkeret az egészségügyieknek

Egészségügyi dolgozóknak ajánlja fel eddigi teljes idei szemüvegkeret termelését a Tipton Global Kft., kezdeményezésük mellé álltak a lencsék forgalmazói is. Egy szemvizsgálattal kiegészítve hamar, új és kiváló minőségű szemüveghez ...

Elefánt született Prágában

Elefánt jött a világra pénteken reggel a prágai állatkerben - közölte Miroslav Bobek, az állatkert igazgatója a Twitteren.
További híreink a Kultúra rovatban

Rudolf Péter: akkor örülünk, ha felmegy a függöny

"Örülni majd csak akkor lesz okom, okunk, ha újra felmegy a függöny, ha teltházak előtt tudunk megharcolni szereppel, önmagunkkal. Ha újra béke lesz bennünk és a világban" - fogalmazott Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

UNICEF ajánlás a szülőknek

A COVID-19 egy új vírus, és még mindig nem ismerjük teljesen, hogy milyen hatással van a gyermekekre. Tudjuk, hogy bármilyen életkorú emberek megfertőződhetnek a vírussal, de eddig aránylag kevés megbetegedést jelentettek a gyermekek körében. A vírus halálos is lehet, de a súlyosabb állapot eddig elsősorban az előrehaladott állapotú krónikus betegségekben szenvedő, idős emberek esetében fordult elő.

Iskoláknak kínál ingyenes segítséget a távoktatáshoz egy szerver hoszting cég

Az oktatás a koronavírus terjedése miatt egyik napról a másikra találta magát váratlan kihívások előtt, melyet a távoktatás hozott magával. A hazai hoszting szolgáltatás egyik meghatározó szereplője 10 általános iskola segítségére siet felajánlásával, hogy a Moodle rendszeren keresztül zajló oktatás gördülékenyen folytatódhasson.

Készpénz nélküli jegyvásárlásra áll át a Volán

A járványügyi helyzetre tekintettel az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében hozott új, rendkívüli intézkedés értelmében március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán, továbbá március 25-én üzemkezdettől pedig tanszüneti menetrend lép érvénybe - közölte a Volánbusz Zrt. a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel közös közleményében hétfőn az MTI-vel.

Kirakatban a boutique hotel

Ha te is gyakran nézelődsz a szálláshely “kirakatban”, akkor bizonyára észrevetted már, milyen sokféle a szálláshelykínálat. A tökéletes hotel kiválasztása nem könnyű feladat, de a saját igényeid és a szállás leírása nagy segítséget nyújthat ebben. Most egy új fogalommal, a boutique hotellel ismertetlek meg.

Hogyan készül a vászonkép?

Ha téged is elbűvölnek a csodálatos vászonképek, akkor bizonyára érdekel az is, hogy hogyan készül. Épp ezért összeszedtük, hogy hogyan is készülnek el ezek a csodás fényképek. Ha vásárláson töröd a fejed, érdemes átböngészni az elkészítés menetét, hogy tudd, mire is számíts. Előtte viszont nézzük meg, mit érdemes tudni a vászonképekről.

Az ezerarcú Monin szirup

A Monin szirupnak nem szabadna hiányoznia egyik kamra polcáról sem. A kereskedelemben számos ízben megtalálható, egy igényes bárpult elmaradhatatlan kelléke és leginkább mixeléshez, koktélok elkészítéséhez szokás használni. Sokan nem is sejtik, de nem csak a bárpulti mixeléshez kiváló, hanem rengeteg felhasználási lehetőség rejlik benne.

Stressz - amikor megbomlik az egyensúly...

Az élet tele van stresszel: hormonjaink gondoskodnak arról, hogy a fenyegetőnek tűnő vagy váratlan helyzetekre valahogy reagáljunk. A stresszt több tényező kiválthatja, és rendkívül szubjektív fogalom, hiszen ez a testünk és az agyunk válaszreakciója egy váratlan helyzetre: valakinek egy szóbeli vizsga elvégzése is komoly stresszt okoz, mások viszont szemrebbenés nélkül kirázzák kisujjukból.

A TNT-vel szállíttatnál? Ezeket kell tudnod!

A TNT futárszolgálat gyors és megbízható szolgáltatást nyújt mind bel- és külföldi címek esetén. Tekintsünk át néhány fontos kérdéskört, hogy teljesebb képet kaphassunk a cégről és a kézbesítési politikájáról!

Ne hagyd, hogy kutyád fázzon a hidegben!

A kutyagazdák egy kis része szívesen tartja kedvencét lakásában. Így télen vagy hűvösebb időben is élvezhetik a szoba melegét. Azonban a kutyák nagy részének a kert ad otthont, ami valljuk be, természetes. Így ezeknek a kis kedvenceknek a hidegebb napokon is megfelelő helyet kell biztosítani. Ezért te is sok mindent tehetsz. Vásárolhatsz szigetelt kutyaházat, de a régit is kibélelheted.

Polikarbonát végzáró kupak: fogadjunk, hogy kimaradt!

A polikarbonát lemezek ma már széles körben használatosak a lakberendezésben és az építőiparban is. Egyre többen fedezik fel a jól variálható és könnyen szerelhető lapokban rejlő lehetőségeket. Napjainkban Magyarországon is kapható a polikarbonát elemek széles választéka, így nem kell “sufnituning” megoldásokhoz és házilag barkácsolt kiegészítőkhöz folyamodni. Van viszont egy kis apróság, amiről mindenki megfeledkezik. Fogadjunk, hogy az élzárók, H-profilok, leszorítók mellett a végzáró kupak már nem került fel a bevásárló listára!

Mit tehetünk, ha olvasási válságban szenvedünk?

Olvasási válság alatt manapság sokan azt értik, hogy a gyerekek nem olvasnak, de lassan már a felnőttek sem, mindenki az okostelefonját nyomkodja, és ott is inkább a képek és a videók ragadják meg a figyelmüket, nem az írott szöveg. Való igaz, hogy ez is egyfajta válságnak tekinthető, de most a személyes olvasási válságról szeretnénk szót ejteni, amikor az egyén, aki szeret olvasni, egyszer csak elveszíti az érdeklődését a könyvek iránt.
Még mindig hírek
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását