2019. december 16. - Etelka, Aletta

Dido is fellép Veszprémben

2020 júliusában 17. alkalommal rendezik meg a VeszprémFestet. A több napos prémium zenei fesztivál programjai közül a szervezők elsőként a július 15-i koncertnap fellépőjét hozzák nyilvánosságra: a veszprémi História Kertben ...
További híreink a Kultúra rovatban

Ajándékozzunk élményt karácsonyra tárgyak helyett!

A megfelelő karácsonyi ajándékok megtalálása nem egyszerű feladat, tárgyat ajándékozni pedig ha lehet, még nehezebb. Akármennyire jól is ismerünk valakit és tudjuk fejből minden hobbiját, nem biztos, hogy egy új futócipőnek, bukósisaknak, ...

Érdekességek a japánkertekről

A japánkert elnevezés elég árulkodó, ugyanis a japán stílusban megépített kerteket szokás így hívni. Funkciójuk összetett, ugyanis nem csak szépek, hanem a békés, nyugodt atmoszférája révén egy japánkert tökéletesen alkalmas helyszín lehet ...
További híreink a Kultúra rovatban

A több célra is felhasználható kotró-rakodógépről

A kotró-rakodógépek univerzális munkaeszközöknek számítanak. Elöl és hátul is van egy-egy kanaluk, így változatos munkakörülmények között is hasznukat tudjuk venni.

A Bazilikánál van Európa legszebb karácsonyi vására!

Európa legszebb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát. A European Best Destinations független utazási portál 2019-es online szavazásán a Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat több mint 39.448 voksot kapva diadalmaskodott Bécs, Gdansk és Brüsszel előtt ráadásul úgy, hogy minden eddigi szavazási rekordot is megdöntött egyúttal.

AdBlue adalékanyag használata személyautóknál

Az AdBlue adalékanyag az SCR technológiával együtt a nitrogén-oxid kibocsátás csökkentésére szolgál. A mezőgazdasági, szállítmányozási és egyéb haszongépjárműveknél már 2006 óta kötelezően használják. De mi a helyzet a személyautókkal? Ebben a a cikkben erre a kérdésre mutatjuk a választ.

Nautilus, a sokoldalú fitness márka

Napjainkban a konditermi edzés töretlen népszerűségnek örvend. Köszönhető ez a rugalmas időbeosztásnak, az egyéni és csoportos edzések lehetőségének, a sokszínű mozgásformának. Sokféle gépből és egyéb sporteszközből választhatunk, ha az edzőtermek világát választjuk. Egy jól felszerelt teremben a professzionális berendezések mellett számos kiegészítőt is használhatunk: a komplex súlyzóktól, az egyszerű gumikötélig mindenki megtalálhatja a számára szükséges technikai hátteret.

Hogyan tároljuk a játékszereket?

Minden ember életében eljön az a pont, hogy úgy érzi, szüksége van néhány felnőtt játékszerre. Nem, nem az XBOX és PS játékokra gondolunk, bár azok is sok mókás pillanatot okozhatnak az életben.

A jó bejárati ajtó ismérvei

Teljesen mindegy, hogy azért cserél bejárati ajtót, mert felújítja a lakását vagy a régi tönkrement, esetleg betörtek, vagy azért, mert új lakást vesz, körültekintően kell döntenie. Ugyanis a bejárati ajtót nagy valószínűséggel sokáig fogja használni, hiszen nem szoktuk évente lecserélni. A másik ok, amiért fontos, hogy milyen ajtót választ, az az, hogy ez fogja megvédeni a legfőbb értékeit, ez nyújt biztonságérzetet önnek.

Segítség, rám írt az exem!

Egy hosszabb, netalán évekig tartó párkapcsolatot nem lehet csak úgy kisöpörni az életünkből, azonban pár hónap elteltével már jobban érzi magát az ember. A lényeg csupán abban áll, hogy elegendő szabad tere és ideje legyen begyógyítani a sebeket. A bomba viszont akkor robban, amikor az ex váratlan üzenetet küld a semmiből Facebookon, és ezzel egy újabb ördögi kört indít el. Megkezdődnek elménkben a kérdések; miért keresett fel, vajon mit akarhat és miért éppen most? Az alábbi pár sorban most megpróbálunk ezen kérdések kibogozásában segíteni. Készen áll?

A magyarok ötöde hazudott már a munkahelyén

Kínos vagy éppen bonyolult munkakörük miatt is állítottak már valótlant a magyar munkavállalók arról, valójában miért kapják a fizetésüket – derül ki Magyarország vezető állásportálja, a Profession.hu friss felméréséből. De nem csak másoknak füllentünk a munkánkról: minden negyedik emberrel előfordult már, hogy nem mondott igazat a munkahelyén a kollégáinak vagy a főnökének. Többeknek ez az állásába került.

Az Epson is csökkenti a kibocsátást

Az Epson megerősítette elhivatottságát a a karbon-intenzitás csökkentése mellett (az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése) az ENSZ Éghajlat-változási konferenciája (COP25) kapcsán, melyet december másodika és tizenharmadika között tartanak Madridban.

Új megoldás a szoftverfejlesztöknek

Annak ellenére, hogy több tízezer informatikus hiányzik a magyar munkaerőpiacról, a pályakezdők nincsenek könnyű helyzetben ezen a területen sem.

A Kiválasztottak aranykorát éljük

A Kiválasztottak, egy igazi hungarikum. A M.A.G.U.S. fantáziavilágára épülő kártyajáték, huszonkét éve indult, és azóta egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Sümegi Róberttel, a Kiválasztottak szakmai tanácsadójával beszélgettünk.

Csurran-cseppen a lépesméz

Harmincnál is több fajtamézet kóstolhatnak az érdeklődők a XII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon, amelyet december 6. és 8. között rendeznek a békési fürdővárosban.
Még mindig hírek
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását