2024. június 6. - Norbert, Cintia

A szocialistáknak az emberekkel van elszámolnivalója

Fidesz: az ingatlanadó ügyében a szocialistáknak az emberekkel van megvitatni valója
2009. május 26. kedd 18:35 - HírExtra
"Az ingatlanadó ügyében a szocialistáknak a magyar emberekkel van megvitatni valójuk, nem a Fidesszel" - fogalmaz az MTI-nek kedden eljuttatott közleményében Cser-Palkovics András.
A politikus hangsúlyozza: a Fidesz vállalja, hogy amennyiben parlamenti többséget kap a következő választás után, haladéktalanul eltörli az ingatlanadót.

Molnár Csaba kancelláriaminiszter sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Fidesznek nincsen elvi problémája a vagyonadóval, hiszen szerepel a programjában, nincs gyakorlati problémája sem, mivel több mint 80 fideszes önkormányzat alkalmazza. Hozzátette: az ellenzéki pártnak valószínűleg személyes problémája van a tervezett adóval, a fideszes politikusok nem szeretnék ezt fizetni.

A szocialista politikus szerint Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének minden személyes oka megvan arra, hogy azzal kampányoljon, hatalomra kerülésük esetén eltörlik ezt az adónemet. Utalt arra, hogy az ellenzéki pártelnöknek 200 négyzetméteres budai luxusvillája van feleségével közösen; mivel a villa Magyarország egyik legdrágább körzetében fekszik, értéke - minden bizonnyal - meghaladja a 100 millió forintot.
Hozzátette: Lévai Anikónak, Orbán Viktor feleségének vagyonbevallása szerint 36 ingatlana van, nemcsak mezőgazdasági területek, hanem van köztük budai lakás és három vidéki ház.

A szocialista politikus több fideszes képviselőt, polgármestert is említett, akinek szintén nagyértékű, szavai szerint luxusvillája, háza van.
A szocialista politikus kitért arra, hogy a vagyonadó gondolata szerepel az Orbán Viktor által bemutatott, Jövőkép című fideszes kiadványban, amelyben egyértelműen leírják: kívánatos szerkezeti változás a vagyoni és a forgalmi típusú adók bevezetése, mert a vagyoni típusú adók, például az ingatlanadó megnehezíti az adóelkerülést.
A miniszter szerint a Fidesz mást mond, mint ami bele van írva programjába, "ez fideszes szóval mondva: hazugság".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását