2024. május 7. - Gizella

Fidesz- MSZP vita

Az MSZP-s Kocsi László megítélése szerint Schmitt Pál, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője vereséget szenvedett az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén; a fideszes Pelczné Gáll Ildikó viszont úgy véli, csak a Fidesz tudott programot bemutatni a testület előtt.
2009. május 26. kedd 17:52 - HírExtra
Az európai ügyek bizottsága előtt kedden ismertették programjaikat a parlamenti pártok EP-listavezetői. A testület szocialista tagjai kérdéseikben egyebek mellett azt rótták fel Schmitt Pálnak, a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjének, hogy több fontos szavazásnál nem volt jelen az Európai Parlamentben (EP), a Fidesz-delegáció pedig némileg alulteljesített.

A listavezető reagálásában közölte: valóban előfordult, hogy hiányzott a szavazásnál, azonban - mint rámutatott - több más tisztséget is betölt, például a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban. Hangsúlyozta, hogy delegációjuknak igenis voltak saját kezdeményezésű előterjesztései.

Az ülés után Kocsi László, a bizottság egyik szocialista tagja az MTI-nek azt mondta: sportemberről szólva azt lehet mondani, korrekt dolog, hogy Schmitt Pál beismerte azt a vereségét, amit az európai ügyek bizottságában elszenvedett abban az értelemben, hogy az elmúlt öt év teljesítményének hitelével nem tudta megalapozni azt, hogy miért jó az a program, amit képvisel.

"Elismerem és tisztelem azt a teljesítményt, amit Schmitt Pál a magyar sportért az asztalra tett, azonban mint listavezető és delegációvezető nem válaszolt olyan alapvető kérdésekre, amik itt elhangoztak" - fogalmazott.

A szocialista politikus azzal összefüggésben, hogy Schmitt Pál a bizottságban utalt olimpiai bizottsági tisztségeire, azt mondta, fontossági sorrendet kellene felállítani, és el kellene dönteni, hogy egy párt mivel bízza meg politikusait.

Pelczné Gáll Ildikó, a testület egyik fideszes tagja az MTI-nek azt mondta: a bizottsági ülésen világosan kiderült, hogy a Fideszen kívül más pártnak nincs programja az európai parlamenti választásra. Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz és a KDNP Igen, Magyarország többre képes című 280 oldalas programját két hete mutatták be, ehhez képest a bizottsági ülésre a többi párt háromoldalas, nyolcoldalas összeállításokkal érkezett, amit nem igen lehet programnak nevezni.

A Fidesz alelnöke minősíthetetlennek tartotta Kocsi László viselkedését, szerinte ugyanis Schmitt Pál minden feltett kérdésre válaszolt. Mint mondta, a szocialista képviselőktől is meg lehetne kérdezni, hogy miért nem vettek részt minden szavazáson, hiszen nincs olyan képviselő, akinél ne tudnának két olyan voksolást mondani, amelyen nem volt jelen.

Megjegyezte: ő maga is emlékszik olyan bizottsági ülésre, amelyen Kocsi László nem vett részt, holott raportőre volt egy uniós irányelvnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Steve22
2009. május 26. 20:15
nem tudom miért? foglalkozik a MSZP A KOMCSIKKAL
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását