2024. május 19. - Ivó, Milán

A kiszivárogtatások ellen tenne az MSZP

Az MSZP vizsgálatot szorgalmaz az ügyészségnél arról, hogyan kerültek nyilvánosságra bizalmas információk egy folyamatban lévő ügyről.
2009. május 26. kedd 15:45 - HírExtra
A szocialista politikus annak kapcsán beszélt erről, hogy a Magyar Nemzet című napilap kedden arról írt, gyanúsítotti idézést kézbesítettek a napokban Szilvásy Györgynek az UD Zrt. ügyével összefüggésben. A lap úgy tudja, Szilvásy kihallgatása azzal a feljelentéssel állhat kapcsolatban, amelyet az UD Zrt. tett a cég egyik vezetője és Csányi Sándor közötti telefonbeszélgetés lehallgatása, illetve a lehallgatott telefonbeszélgetés jogsértő kiszivárogtatása miatt.

Bárándy Gergely szerint mivel a nyomozó főügyészségen van ez az információ, nem alaptalan következtetés, hogy valaki a kötelességét megszegve, elképzelhető, hogy bűncselekményt is elkövetve ezzel, kiszivárogtatja a híreket.

Hozzátette: nem először fordul elő, hogy az eljárási cselekmény bekövetkezte előtt kerül ki az ügyészségről információ a Magyar Nemzethez.Az MSZP elnökségének tagja közölte, ez megengedhetetlen, minimum fegyelmi vétség, de felvetheti a hivatali visszaélés gyanúját is.

A politikus szerint gátat kell szabni ennek, a nyomozó főügyészség vezetőjének és a legfőbb ügyésznek az ilyen esetekben kötelessége elrendelni a vizsgálatot.

Arra a kérdésre, hogy az eljárásnak nincs-e más olyan része, ahonnan kikerülhettek az információk, Bárándy Gergely azt mondta, ezekben az ügyekben a nyomozó főügyészség látja el azokat a feladatokat is, amelyeket normál esetben a rendőrség végez.

Érdekesnek nevezte, hogy ez az információ éppen a meggyanúsítás előtti napon került nyilvánosságra a Magyar Nemzetbe.Sebes Péter, Szilvásy György ügyvédje kedden az MTI-nek elmondta, a volt titokminisztert valóban beidézte az ügyészség gyanúsítotti kihallgatásra, de azt nem közölték velük, hogy mi a kihallgatás tárgya.

Sebes Péter úgy fogalmazott: a Magyar Nemzet jobban informált, mint ő vagy Szilvásy György, mert a laptól már egy héttel ezelőtt megkeresték ebben az ügyben az ügyfelét.
Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére annyit mondott: konkrét ügyről, jövőbeni nyomozati cselekményekről nem adhat felvilágosítást. Hangsúlyozta, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség jövőbeni nyomozati cselekményről sem a Magyar Nemzetnek, sem más sajtóorgánumnak nem adott tájékoztatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását