2024. május 29. - Magdolna

MSZP: Orbán vonja vissza Törő Gábor jelöltségét

Az MSZP szerint a fideszes Törő Gábornak azonnal le kell mondania Fejér megyei közgyűlési alelnöki tisztségéről, a Fidesznek, személyesen Orbán Viktornak pedig vissza kell vonnia a politikus képviselő-jelöltségét.
2010. március 24. szerda 18:14 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy sajtóértesülések szerint kedd este Törő Gábor hivatali autójával üldözőbe vett, majd leszorított egy szórólapozó családot.

Véleménye szerint az eset borzalmas, mert a szórólapozó család autójában gyerekek is ültek és felháborító, mert "ez az alattomos és durva támadás minden határon túlmegy".
Felidézte: kedd este Bodajk központjában egy házaspár - aki egy független jelölt mellet kampányol - olyan szórólapokat osztogatott, amelyek Törő Gábor jövedelmével kapcsolatos ellentmondásokra hívták fel a figyelmet. Hangsúlyozta: ezek a szórólapok nem az MSZP kiadványai.

Nyakó István emlékeztetett: a helyi fideszes politikus egyik, korábban már súlyos testi sértésért elítélt embere belekötött a házaspárba, szidalmazta őket, a szóváltásból pedig üldözés lett. Elmondása szerint a házaspár autóját két kocsi is üldözőbe vette, reflektorokkal villogtak és dudáltak rájuk.

Hozzátette, az egyik autó Törő Gábor szolgálati kocsija volt, ami később bevágott a család autója elé és leszorította azt. A másik autóban Törő Gábor sógora és kampányfőnöke ült - közölte.

A szóvivő beszámolt arról, hogy a szórólapozó asszony jelenleg is sokkos állapotban van, akárcsak az autóban ülő gyerekek, akiket most is kezel a háziorvos. Nyakó István hangsúlyozta: az esetet nem lehet eltussolni, a helyszínre érkező rendőrök ugyanis jegyzőkönyvet készítettek a történtekről.

A szóvivő a sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy Orbán Viktor és Tarlós István ott kampányol, ahol nem kellene, és azokat agitálja, akiket nem szabadna.

Úgy fogalmazott: jogi szempontból lehetőség van arra, hogy abban a zuglói zeneiskolában, ahol a két fideszes politikus járt, tanítási idő után pártrendezvényt tartsanak, de ez etikai szempontból "több mint durva".

Vajon önkéntes alapon mennek ilyen iskolai fideszes pártrendezvényre a diákok? Van-e lehetőség egy diáknak, hogy ellentmondjon és inkább a büfét válassza, ha nem akar elmenni vagy nem ért egyet Orbán Viktorral? - sorolta a kérdéseket.

Nyakó István álláspontja szerint Orbán Viktor tisztességtelen és képmutató módon visszaélt a diákok helyzetével.

A szocialista politikus azt kérte Orbán Viktortól és Tarlós Istvántól, hogy tartsák magukat távol az iskoláktól és "legalább a gyerekeket hagyják ki a politikai játszmáikból".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

jenő
2010. március 24. 20:25
menjenek csak , a gyerek legalább fiatalon megtanul a golgok között különbséget tenni .Szeretni fogják a dakota harcost , mint mi anno mondjuk az énekórát
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását