2024. május 5. - Györgyi

Az MSZP nagyon hiányol valamit

A szocialista Sós Tamás szerint a Fidesz programjából nem derül ki, hogy az ellenzéki párt milyen fejlesztésekre készül, és miből fedezné azokat.
2010. március 24. szerda 13:10 - HírExtra
Az országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a szocialista kormányok kiállják az összehasonlítást az "Orbán-Torgyán-kormánnyal". Közölte: kétszer annyi pénzt költöttek a kis- és középvállalkozások támogatására, mint a Széchenyi-terv, és háromszorosára növelték a vidékfejlesztési támogatások összegét az Orbán-kormányhoz képest.

A Heves megyei közgyűlés elnöke hozzátette, az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2006 óta 264 milliárd forinttal segítette a vállalkozásokat, ez a duplája a Fidesz-kormány által folyósítottnak, az agrártámogatások összege pedig a 2001-es 206 milliárd forintról 613 milliárdra nőtt tavaly.

A szocialista politikus arról is beszélt, hogy "világcsúcsot értek el" az autópálya-építésekben, és további 500 kilométernyi közút felújítását tervezik a következő négy évben.
Az MSZP vezette kormányok eredményeként említette, hogy 70 milliárd forinttal többet költöttek a felsőoktatás finanszírozására, mint a Fidesz-kabinet, hogy kormányzásuk alatt másfélszer annyi lakás épült évente, mint a megelőző négy esztendőben, illetve hogy 2008-ban félmillióval több autó közlekedett az országban, mint 2001-ben.

Pártjának további terveiről szólva Sós Tamás elmondta: "tömegesíteni és demokratizálni kívánják az internet használatát", céljuk, hogy 2014-re mindenki elfogadható - azaz nettó 2500 forintos - áron gyors internetkapcsolathoz juthasson hozzá, és hogy 100 ezer új távmunkahelyet hozzanak létre.

Fejlesztési elképzeléseiket a gazdasági növekedésből származó többletjövedelemből, az intézményrendszer átalakításából, illetve uniós támogatásokból finanszíroznák - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását