2024. május 3. - Tímea, Irma

Tiltakoznak: "1,7 milliárdért fejlesztették, most bezárnák"

Az Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK) bezárása ellen tiltakoztak a kórház orvosai, dolgozói, betegei szombaton Budapesten. A Fidesz szónoka szerint az egészségügy reformja megbukott, mielőtt életbe lépett volna.
2007. február 10. szombat 18:48 - Hírextra
 "Gyakorlatilag ez az egész reform a hazugságban, a sunyiságban, az aljasságban, a szakmaiatlanságban fogant, és ez kíséri folyamatosan végig" - fogalmazott. Amit a kormány célként fogalmazott meg - a paraszolvencia megszűntetését, az orvos-beteg találkozók számának csökkentését, az esélyegyenlőség biztosítását - nem valósítható meg párbeszéd nélkül - fejtette ki Pesti Imre. Mint mondta, olyan reformra van szükség, melyben konszenzus van a reformot akarók, a reform célja és a szakma között.

A kormányzat egy nagyon fontos dolgot elfelejtett: a szegénység és a betegség együtt jár, és a szegények számára a vizitdíj "húsba vágó kérdés" - mutatott rá. Utalt arra is, hogy az elmúlt hónapokban a kormány 25 százaléknyi forrást vont ki az egészségügyből. Véleménye szerint ez garantálja, hogy az ország valamennyi kórháza csődhelyzetbe kerül.

Pesti Imre arra kérte az orvostársadalmat, a betegeket, hogy folyamatosan tartsák nyomás alatt a törvényhozókat, folyamatosan jelezzék, hogy ez a reform megbukott.

Rétvári Bence, KDNP-s országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy az OGYK 2002-ben 1,7 milliárdos éves támogatásban állapodott meg az akkori kormánnyal annak érdekében, hogy a kórházat nemzeti intézménnyé fejlesszék. Pazarlásnak nevezte a kórház megszűntetését, mivel a beruházásokat nem 3 évre, hanem 10-20 évre tervezték. Rétvári Bence szerint a kórház és iskolabezárások "nem gyógyító intézkedések, ezek nem gyógyszerek, ezek amputációk".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását