2024. június 23. - Zoltán

Amorim, a legenda

Visszavonultatja korábbi balátlövője, a brazil Eduarda Amorim 18-as mezszámát a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub.
2024. április 29. hétfő 14:21 - HírExtra

A klub honlapjának hétfői híradása szerint az ünnepségre a Bajnokok Ligája-negyeddöntő szombati visszavágója, a címvédő norvég Vipers Kristiansand elleni mérkőzés szünetében kerül sor.
    
A klubelnök Görbicz Anita 13-asa után ez lesz a második mezszám, amit senki nem viselhet a jövőben a győri játékosok közül.
    
"Hihetetlenül hálás vagyok a megtiszteltetésért. Ez az elismerés több év elhivatott, kemény munkáját, és nagy becsben tartott emlékeket fémjelez a pályán és azon kívül. Az ETO-család különleges helyet foglal el a szívemben, és szép emlékeket őrzök az itt töltött időről" - mondta a 37 éves Eduarda Amorim.
    
A magyar állampolgársággal is rendelkező balátlövő az északmacedón Kometal Szkopje együttesétől 2009 tavaszán igazolt Győrbe, ahol a következő 12 évben a BL-t ötször, a bajnokságot tízszer, a Magyar Kupát 11-szer nyerte meg. Ötször választották meg a BL legjobb védekező játékosának. Győri színekben 2021-es távozásáig 457 mérkőzésen 1742 gólt szerzett, ezzel második az örökrangsorban a 3797 gólos Görbicz mögött.
    
Hazája válogatottjával 2013-ban világbajnok lett, ráadásul a torna legértékesebb játékosának választották.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását