2024. június 23. - Zoltán

Stratégiai együttműködési megállapodás a Magyar Innovációs Szövetség Választmányi ülésén

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Innovációs Szövetség, a Nemzeti Innovációs Ügynökség és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a Magyar Innovációs Szövetség Választmányi ülésén, az Óbudai Egyetem kampuszán.
2024. május 2. csütörtök 13:08 - HírExtra

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2024. április 30-án, választmányi ülést tartott, tagintézménye, az Óbudai Egyetem Bécsi úti Campusán. Az ülés rendhagyó és unikális napirendi pontja egy hosszú távú, háromoldalú stratégiai együttműködési megállapodás aláírása volt. 

A stratégiai megállapodást a Nemzeti Innovációs Ügynökség részéről Bódis László vezérigazgató, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal képviseletében, Kiss Ádám István elnök, valamint a Magyar Innovációs Szövetség elnöke, Dr. Szabó Gábor írták alá ünnepélyes keretek között. A megállapodás célja, hogy az együttműködés révén a kormányzati innovációs törekvések hatékonysága tovább növekedjen és ezzel is hozzájáruljon a hazai vállalkozások versenyképességének erősödéséhez, a gazdaság fejlődéséhez.    

A választmányi ülés további részében Dr. Szabó Gábor, az MISZ elnöke beszámolt a legutóbbi ülés óta eltelt időszak tevékenységéről, majd Dr. Birkner Zoltán, MISZ alelnök tájékoztatta a résztvevőket az új regionális igazgatói struktúra kialakításáról. Dr. Kovács Levente, MISZ elnökségi tag, az Óbudai Egyetem rektora házigazdaként beszélt az innovációsképzés fontosságáról a felsőoktatásban. Hild Imre, az Obuda Uni Venture Capital (OUVC) vezérigazgatója, a MISZ Startup tagozatának vezetője pedig bemutatta a kockázati tőke szerepét az innovációban, valamint ismertette az OUVC eddigi tevékenységét és további terveit.

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását