2024. június 23. - Zoltán

Sikkasztott a postavezető

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.
2024. május 3. péntek 09:59 - HírExtra

A közlemény szerint a nő 2019 nyarától 2022 őszéig a Magyar Posta egyik - Füzesabonyhoz közeli településen lévő - hivatalában dolgozott postavezetőként, de más - például kézbesítői - feladatot is ellátott munkahelyén.
    
A nő 2022-ben 64 készpénzátutalási megbízást késve teljesített; átvette a befizetett pénzösszegeket, azonban a befizetett készpénzt nem a befizetés napján könyvelte le, így a rábízott csaknem 600 000 forintot saját céljaira fordította, azzal kiegészítette keresetét, továbbá tartozásait egyenlítette ki.
    
Ezen túlmenően a postavezető 21 - összesen 300 000 forintot meghaladó - készpénzátutalási megbízást nem utalt el, valamint átvett pénzösszegeket nem számolt el hivatalosan.
    
A nő továbbá 2022 nyarán postai kézbesítőként nem kézbesítette a címzett részére a nyugdíjat, hanem azt felvette és eltulajdonította - írták.
    
A járási ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, továbbá szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétsége és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a postavezetővel szemben - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását