2024. május 4. - Mónika, Flórián

Indokok, amiért a szolárlámpa jó megoldás a kert megvilágítására

A napfény erejének felhasználása az utóbbi időben egyre inkább előtérbe kerül. A napkollektorok, napelemek energiatakarékos üzemeltetésével környezetbarát és költséghatékony megoldást alkalmazhatunk otthonainkban az energiafelhasználás területén.
2024. április 21. vasárnap 22:09 - HírExtra

A szolárlámpák szintén a nap energiáját használják fel ahhoz, hogy egyéb energiaforrás nélkül szolgáltassanak fényt. A leggyakoribb alkalmazási területük a kert, a mömax szolárlámpái között pedig számos változatát fellelhetjük. A divatos és trendi formák mellett a hagyományos típusok közül is válogathatunk, épp ahogyan a kert egyéb kiegészítői megkívánják. De nézzük részletesebben, miért is érdemes szolárlámpákat alkalmazni a kertben.

Mi is tulajdonképpen a szolárlámpa?

A kifejezés egy olyan kerti lámpára utal, melynek energiaforrása a napfény. A lámpák rendszerint rendelkeznek egy napelemmel, mely a napenergiát átalakítja elektromos energiává, így képesek napnyugta után is világítani. A napelemekkel ellátott szolárlámpák között megtalálhatóak a különböző kerti fáklyák, lámpaoszlopok, falikarok és dekorációs világítótestek is.

Nemcsak azért kedvelt elemei a kert megvilágításának, mert környezetbarát megoldást nyújtanak, hanem sok szempontból praktikusabbak, mint a hagyományos lámpák használata. Nincs szükség hosszú kábelekre és a telepítésük is egyszerűbb és olcsóbb. Elektromos áram sem szükséges a működtetéshez, így önállóan, bárhová elhelyezhetőek a kertben, teraszon.

Biztonságos és dekoratív

Másik kiváló tulajdonsága a szolárlámpáknak, hogy általában mozgásérzékelővel vannak ellátva, így csupán csak akkor kapcsolnak be, ha valaki arra jár. Ezzel nemcsak energiát takarítanak meg, hanem biztonságosabbá teszik a kertet, bejáratot, hátsó udvart. A ház körüli sötét területek megvilágítására kiválóan alkalmasak.

Emellett hangulatosabbá és dekoratívabbá is teszik a kertet. A kínálat nagyon változatos, akár klasszikus, letisztult dizájnra vágyunk, vagy inkább a bohém stílusú, színes, esetleg állat formájú lámpákat kedveljük. A kis méretű világítótestek LED lámpákkal készülnek, melyek fogyasztása és élettartama kedvező.

Gazdaságos fényforrás

A mobilitásnak, egyszerű beüzemelésüknek köszönhetően nem kizárólag a ház körül tudjuk ezeket a lámpákat használni. Tökéletesen alkalmasak arra, hogy kempingezéshez vagy egy piknik helyszínén fényforrásként szolgáljanak. A környezetbarát megoldással a sötétben is biztonságban élvezhetjük az éjszakai kikapcsolódást. Gazdaságos fényforrásként semmilyen üzemeltetési költséget nem igényelnek, hosszú távon sokat spórolhatunk a világításon ezzel a kültéri megoldással.

Összességében elmondhatjuk, hogy a szolárlámpák változatos formái segítségével bárki tökéletes világítást telepíthet a kertjébe anélkül, hogy nagyobb beruházásra lenne szüksége. Az energiatakarékos lámpákkal hangulatossá és biztonságossá tehető otthonunk bármely szeglete.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását