2024. július 27. - Olga, Liliána

Mihez kezd egy kislány a szupererejével?

Optimisták a filmipari szakemberek a Képzeletbeli barátok című vígjáték jövőjét illetően, 40 millió dollár feletti amerikai nyitó hétvégét jósolnak neki.
2024. május 3. péntek 11:08 - HírExtra

Ez rendkívül szép eredmény lenne májusban, a főszezon előtt, olyan film esetében, amely nem valamilyen bejáratott franchise része, tehát nem folytatás vagy előzményfilm. A gondos felmérések szerint a családi, élőszínészes-animációs film bemutatása elé nagy várakozással tekintenek a gyerekek, a szülők és általában a 17-34 év közötti korosztály tagjai, akik a multiplexek látogatóinak zömét alkotják.   

A Képzeletbeli barátok szabad szemmel is látható báját több tényezőnek is lehet tulajdonítani a Deadline okfejtése szerint. Ígéretes az alapötlet: egy kislány (Cailey Fleming) képes kapcsolatba lépni egy nagy, lila, mackószerű lény mellett sok-sok gyerek elfeledett képzeletbeli barátjával is, s fel kell fedeznie, mi jót tehet e szuperképessége birtokában. A film másik vonzereje, hogy az egyik főszereplő Hollywood húzóneve, Ryan Reynolds, ő alakítja a szomszédot, aki szintén látja a képzeletbeli barátokat.

A másik húzónév pedig John Krasinski, akiről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy érdemes szőröstül-bőröstül rábízni egy produkciót, mert abból csak jó sülhet ki. Krasinski forgatókönyvírója, rendezője, producere és főszereplője volt a Hang nélkül című innovatív idegenlényes thrillernek, amelyből nagy sikerű franchise lett. Hamarosan láthatjuk az előzményeket elmesélő Hang nélkül: Első napot, és előkészületben van a Hang nélkül 3. is, amely az eredeti hősök történetét meséli tovább ismét Emily Blunttal a főszerepben, aki Krasinski felesége.     

Krasinski most forgatókönyvírója, rendezője, producere és egyik főszereplője a Képzeletbeli barátoknak is, tehát nagy baj már nem lehet. Ráadásul meghívta másik főszereplőnek – illetve hangnak – régi kedves barátját, Steve Carellt, akivel együtt vitték sikerre A hivatal című sorozatot, ő szólaltatja meg a nagy lila lényt. De hangját kölcsönzi még a képzeletbeli barátoknak Phoebe Waller-Bridge, Emily Blunt, Matt Damon, George Clooney, Keegan-Michael Key és Jon Stewart is, vagyis csupa olyan színész, akiket nagyon magasan jegyeznek a szakmai tőzsdén.

Krasinskinek egyébként régóta szívügye a projekt, még 2019-ben szerződött a Paramount stúdióval, és azóta kis megszakításokkal dolgozott rajta Reynoldsszal az oldalán.

Forrás: UIP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását