2024. május 4. - Mónika, Flórián

879 ággyal kevesebb jut

A fekvőbeteg-ellátást érintő forrás- és kapacitáselvonás a dél-alföldi régión belül is Bács-Kiskun megyét sújtja leginkább - mondta Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.
2007. február 8. csütörtök 18:38 - Hírextra
 A 10 ezer lakosra jutó ágyszám a miniszteri ajánlás szerint 62 lesz a dél-alföldi régióban, ám a három megye között jelentős különbségek vannak. Míg Csongrád megyében például 73 ágy jut 10 ezer lakosra, addig Békésben 63, Bács-Kiskunban pedig mindössze 53-54. Ez összesen 879 ágy elvonását jelenti az ország legrosszabb megbetegedési mutatóival rendelkező megyéjében. A kecskeméti kistérség ellátási körzetéből - a megszűnő Repülőkórház 184 ágyával, valamint a megyei kórháztól elvont 204 ággyal - összesen 388 kórházi ágy tűnne el.

Ez azzal is jár, hogy a kecskeméti megyei kórház jelenlegi, 1.780 státuszából 164-et meg kell szüntetni. Ez a Repülőkórház szakembergárdáját is figyelembe véve az jelenti, hogy Kecskeméten mintegy 300 egészségügyi dolgozó állása szűnik meg rövid időn belül. Ez pedig felmérhetetlen veszteség - szögezte le a megyei elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását