2024. április 24. - György

Figyeljünk a diákigazolványra!

Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen igénybe vehessék a fővárosi közösségi közlekedést, mindenképpen szükséges az érvényesítés - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.
2024. március 6. szerda 10:28 - HírExtra

Azt írták, a felsőoktatásban tanulók esetében a diákigazolványt félévente matricával kell érvényesíteni, mert a tanulóbérlet csak érvényes diákigazolvánnyal használható.
    
Akinek a 2023/2024-es tanév I. félévére érvényesítették a diákigazolványát, az a legkésőbb március 31-i érvényességi kezdetű tanulóbérletet használhat a havi bérlet lejáratáig.
    
Hozzátették: a diákigazolvány érvényesítése nélkül a hosszabb érvényességi idejű (például negyedéves) bérletek sem használhatóak.
    
Kitértek arra is, hogy akinek megszűnik a hallgatói jogviszonya és bevonják a diákigazolványát, az egy papír alapú, sorszámozott igazolást kap. Ezen szerepel, hogy március 31-ig érvényes; ezt az állandó diákigazolványra vonatkozó szabályok szerint lehet felhasználni az utazási kedvezményekre való jogosultság igazolására.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását