2024. május 3. - Tímea, Irma

Hogyan vásároljunk új teherautó akkumulátort?

A feladat ugyan elsőre nem tűnik egyszerűnek, de a gyakorlatban, ha néhány fontos szempontot figyelembe veszünk, akkor nem lesz nehéz dolgunk. Ma már könnyedén találhatunk olyan akkumulátort, amit kifejezetten nagy teljesítményű teherautókhoz terveztek. Hosszú távon megbízhatóak és ellenállóak.
2024. április 22. hétfő 12:45 - HírExtra

Melyiket érdemes választani?

Az első lépés természetesen az, hogy kitaláljuk, mégis honnan rendeljük meg a szükséges kiegészítőt. A legjobb, ha olyan webáruházat, szolgáltatót keresünk, ami kifejezetten ilyen termékekre van specializálódva. Például a Weber Autotechnik kínálatában 100 és 200 Ah akkumulátor is található. A teherautókhoz teljesen más energiatárolóra van szükség, mint a személygépjárművek esetében. Sokkal intenzívebb használatról beszélünk, amihez nagyobb energiaigény párosul. Ezért is fontos, hogy a megfelelő akkumulátort válasszuk ki a vásárlás során, hogy a teherautó mindig optimális teljesítményt tudjon nyújtani.

Ma már egyszerűen találhatunk különböző teljesítményű energiatárolókat. Ott van az említett 100 Ah, de mellette elérhető még 155 Ah, 180 Ah és 220 Ah kapacitásúak is. A mai modern akkumulátorok már minőségi alapanyagok felhasználásával készülnek. Ezzel hosszú távon is képesek magas teljesítményt nyújtani. Idővel, ahogy az akkumulátor veszít a kapacitásából, a cserét nem lehet elkerülni. Jobb nem is kockáztatni, mivel számtalan kellemetlenséget előzhetünk meg azzal, ha időben megejtjük az új eszköz beszerzését és beszerelését. Sokszor lehetőség van arra is, hogy a régi akkumulátort beszámítsák az új beszerzési árába, ezzel pedig környezetbarát módon szabadulhatunk meg a jelenlegi darabtól.

Miért fontos a minőségi akkumulátor?

Például azért, mert megbízható indítást és üzemeltetést képesek biztosítani. A nehezebb, nagy igénybevételnek kitett teherautók esetében ez különösen létfontosságú. A magas teljesítményű akkumulátorral a nagyobb energiaigényt is hatékonyabban lehet kezelni. Egy rosszabb minőségű, feltűnően olcsó változat sokkal gyakrabban fog leállni és a szervizköltségeket is nagymértékben képes megdobni. 

A megfelelő választással időt és pénzt spórolhatunk meg, ezért is ajánlott alaposan átgondolni, hogy honnan és melyiket szerezzük majd be.

Honnan tudhatjuk, hogy elérkezett a csere ideje?

Természetesen a megtett kilométerek alapján is ki lehet számítani, hogy a jelenlegi akkumulátor az élettartama vége felé közeledik vagy sem. Azonban menet közben is érzékelhetünk árulkodó jeleket. Ilyen például az, ha már a megszokottnál gyorsabban merül le. Az elektromos rendszerek és a motor beindítása elkezd fennakadásokba ütközni. Szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogy egyszerűen az egész rendszer bedobja a kulcsot és semmi nem indul el. Általában ilyenkor az akkumulátort kell először megvizsgálni. Ha menthetetlen, akkor érdemes minél hamarabb beszerezni egy újat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását