2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Magyar hagyományok fesztiválj

Régi értékeket, tradíciókat tárnak modern feldolgozásban az érdeklődők elé a Magyar Hagyományok Fesztiválján szeptember 5. és 7. között Győrött - közölte a rendező Lippentő Kulturális Egyesület elnöke az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
2008. augusztus 28. csütörtök 15:57 - Hírextra
Arra törekednek, hogy a hagyományokon alapuló modern produkciók élvezetet nyújtsanak a ma emberének - mondta Horváth Zoltán.

A háromnapos szabadtéri rendezvényen a Széchenyi téren megjelenik a népzene is kiváló muzsikusok, köztük Pál István "Szalonna" és bandája tolmácsolásában. A zenekar tagjai - valamennyien a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai - a Kárpát-medence zenéit szólaltatják meg. A Matocsáv együttes koncertjének különlegessége, hogy fúvós hangszereken adja elő az elsősorban vonós hangszereken játszott népzenét.

A színházi műfajt Gál Tamás felvidéki művész Petőfi Sándor A helység kalapácsa című előadásával, a Babtársulat Három kívánság, avagy jelenetek egy házasságból című óriásbábos, látványos, zenés színielőadásával képviseli. Fellép még rajtuk kívül a Forrásszínház Heltai Gáspár Poncianus császár históriája című reneszánsz komédiájával és a Térszínház Csokonai Vitéz Mihály Karnyónéjával.

A Magyar Hagyományok Fesztiválján a néptánc kedvelői is megtalálják a számukra kedves időtöltést, bemutatja repertoárját egyebek között a Lippentő, a Szentendre Táncegyüttes, a Csobolyó és a Cserók Tánccsoport.

A programhoz kapcsolódva rendezik meg az I. Győri Pálinkafesztivált, amelyre a pálinkafőzdék az ország minden részéből elhozzák különlegességeiket. A felvonultatott választékból szakértők választják ki azt az itókát, amely megkapja a "Győr pálinkája" kitüntető címet.

Mint azt Ottófi Rudolf alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, a fesztivált támogatja az önkormányzat. Hozzátette: az első félév kulturális programjaira a városlakókon kívül a messzebbről érkező vendégek is kíváncsiak voltak. Ezt jelzi, hogy 10 százalékkal több turista fordult meg Győrött, mint az előző év hasonló időszakában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását