2024. április 25. - Márk

SZIN a SZÁMok tükrében

Morcheebával, Mattafix-szel, Within Temptation-nel, Tankcsapdával, Quimbyvel és további 200 fellépővel zárja a nyarat hazánk legnagyobb múlttal rendelkező fesztiválja, az idén 40 éves Szegedi Ifjúsági Napok, mely a szórakoztatás mellett idén az ökotudatos
2008. augusztus 26. kedd 19:25 - Hírextra
SZÁMos adat a SZINről:

Kezdjük az elején:

Az Újszegedi Partfürdő 11 hektáros területen fekszik, ahol több mint 100 ember dolgozik azon, hogy a helyszínek, színpadok, sátrak a kezdésre felépüljenek. Az építkezések aug. 22-én (pénteken) kezdődtek, és várhatóan aug. 26-án este fejeződnek be.

Akik a fesztivál sikeréért dolgoznak:

A fesztivál ideje alatt több mint 200 előadó lép fel több mint 10 helyszínen, összesen 1300 m2-nyi színpadon és 2600 m2-nyi sátorban. 4 nap alatt közel 1500 fő dolgozik azon, hogy a SZIN-en minden a legnagyobb rendben menjen, így…

Ha biztonságról van szó:

A látogatók és a technika biztonságára naponta 200 biztonsági őr ügyel, a légtérben egy helikopter, továbbá a vízen 2 motorcsónak és 1 rendőrségi hajó teljesít szolgálatot.

Ha egészségről van szó:

A Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt, a rendezvény terültén 1 műszakban délelőtt 2 orvos, 4 ápoló, este 6 orvos, 8 szakápoló, a rendezvény nyitásától zárásig 1 darab rohamkocsi, és 1 darab eset terepjáró autó ad ügyeletet. Továbbá délelőtt 1 orvosból és 2 ápolóból álló mozgó ügyelet, este 3 ilyen mozgó ügyelet teljesít szolgálatot.

Ha evésről-ivásról van szó:

A SZIN-en 35 vendéglátóegység várja a látogatókat, ebből 15 italárusító és 20 ételes. Ez utóbbiak közt lesz vegetáriánus, pizzás, olaszos, szegedi – halas valamint balkáni – grilles. A vendéglátó egységek közül a Balaton Grillben az ökotudatos fesztivál egyik fontos elemeként biológiailag lebomló tányérokban kapják a fesztiválozók a megrendelt finomságokat, melyeket szintén lebomló evőeszközökkel fogyaszthatnak el.

A SZIN másik újítása a re-pohár bevezetése, mely a Borsodi Malátabárban vásárolható meg, ugyanitt mossák el, és cserélik tisztára, a fesztivál végén pedig visszaváltják.

Csomagmegőrző, infopontok:

2008-ban két infopont áll a fesztiválozók rendelkezésére bármilyen kérdés, probléma esetén. Ezek közül az egyik ún. Zöld Infopont, ahol az érdeklődők hasznos információkat kaphatnak a tudatos fesztiválozásról, többek között a szelektív hulladékgyűjtést, telekocsi, riksa-taxi, kerékpár, aludoboz-csereakció témakörben.

A csomagok biztonságos elhelyezéséhez az ingyenes csomagmegőrzőt kell keresni, mely 0-24 óráig nyitva tart.

Infrastruktúra:

50 wc található a Partfürdő területén, melyet a SZIN ideje alatt további 50 mobil wc-vel bővítenek, a kerekesszékes látogatók számára pedig 5 db speciális wc kerül felállításra. A SZIN-en félszáz tusoló áll az ottlakók rendelkezésére.

Sátorhelyek:

Idén a szervezők 6000 m2 kempinget nyitnak meg a még kényelmesebb fesztiválozás érdekében. Sátrak csak a kijelölt helyeken állíthatók, újdonságként erre napijeggyel is lehetőség nyílik, sátorjegyek megvásárlásával.

Jegyinformáció

Jegyek aug. 27-től csak a helyszínen kaphatók.

Jegyárak:

Bérlet (minden napra érvényes) helyszínen: 12.500 Ft
Napijegy helyszínen: (aug. 27-28-29,30-ra): 5.000 F
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását