2024. április 29. - Péter

35 méter hosszú kalácsot sütnek

A VII. Nemzetközi Diófesztivált szombaton rendezik meg Milotán, ahol gasztronómiai rekord felállítására készülnek: egy 35 méter hosszú kalács sütése lesz a fő attrakció - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere az MTI-vel. Klapka G
2008. augusztus 28. csütörtök 08:30 - Hírextra
A sütést követően természetesen a fesztivál vendégei is megkóstolhatják majd a nem mindennapi kalácsot, persze csak az, akinek jut, hiszen a tavalyihoz hasonlóan, az idén is 17 ezer résztvevőt várnak az M10-es milotai diófajta révén világhírnévnek örvendő határmenti kis községbe a szervezők.

A diófesztivál programja szombaton 12 órakor karneváli felvonulással kezdődik a településen, majd a sportcentrumban 12 környékbeli önkormányzat szakácscsapata süti és kínálja a diós süteményeket. Közöttük lesznek az ukrajnai Salánk főzőasszonyai is, akik a híres kárpátaljai dióssütemény-félékkel ismertetik meg az ínyenceket.

Bemutatót tart az Országos Mézlovagrend is, hirdetve a méz és a dió kapcsolatának gasztronómiai mindenekelőttiségét, állítva: az együttes élelmiszer-felhasználás segít az egészség megőrzésében, sőt fontos kiegészítő a különböző betegségek legyőzéséhez.

Grillázstorna-bemutató szintén lesz Milotán és különleges kompozíciókat tálalnak fel a torkos vendégseregnek.

A szakácscsapatok tudását a zsűri veti össze, s a győztest délután 15.30 órakor hirdetik ki. Azt követően estébe nyúló kulturális program szórakoztatja a fesztivál résztvevőit, majd hajnalig tartó diókopácsbálon táncolhatják le a dióval ízesített sütemények miatt felszedett testsúlyukat Milota vendégei.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. augusztus 28. 11:40

Diófesztivál Milotán 35 méter - tudom! Éppen beolvasta "Ő"... ;-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását