2024. április 30. - Katalin, Kitti

Távozott az ittas orvos

Közös megegyezéssel távozott a győri kórházból az az orvos, aki ittasság gyanújába keveredett még júniusban. Ezzel az ellene indított fegyelmi eljárás lezárult - írta a Kisalföld pénteki száma.
2008. augusztus 22. péntek 09:21 - Hírextra
Az egészségügyi intézmény jogi képviselője arról tájékoztatta a lapot, hogy a két fél közös megegyezése alapján a doktor közalkalmazotti jogviszonya augusztus 21-i hatállyal megszűnt a kórházban. A törvény értelmében ez azt is jelenti, hogy a fegyelmi eljárás véget ért. Így végső soron hivatalosan nem derülhet ki, hogy az illető valóban ittas volt-e munkaidejében, amint azt egymástól függetlenül két család is állította.

Egy hátsófali szívinfarktussal kórházba került asszony férje azt nyilatkozta, hogy az ügyeletes orvos ittas állapotban fogadta a beteget, képtelen volt határozott döntést hozni és összefüggéstelenül beszélt. Az asszony nem sokkal később elhunyt, de miután az igazságügyi orvos szakértői boncolás az orvosi mulasztást kizárta, nem indult büntetőeljárás az ügyben.

Később az is kiderült, hogy ugyanaznap egy 71 éves nyúli férfi is elhunyt ugyanannak az orvosnak az ügyeleti idejében, s az ő családja szintén az orvos furcsa viselkedésére panaszkodott.

Az eset napvilágra kerülése után a kórház hamarosan felfüggesztette állásából az ittasság gyanújába keveredett orvost.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását