2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kertészeti fesztivál

Kertészeti kiállítást és kulturális fesztivált tartanak a hét végén Győrött. A Terményáldás nevet viselő szabadtéri program bemutatja a régió kertészeti kulturájának hagyományait és táncos, zenés eseményekkel szórakoztatja a Széchenyi térre látogatókat.
2008. augusztus 27. szerda 07:11 - Hírextra
A kiállított terményeket ökumenikus szertartás keretében áldják meg az egyházak képviselői a szombati megnyitón - mondta az MTI-nek Kakuk János, a szervező Labora Alapítvány kuratóriumi tagja.

A szórakoztató műsor keretében különböző tájegységek táncaival fellép a szanyi Bokréta népi együttes. A Hot Jazz Band muzsikusai a 20-as, a 30-as, a 40-es évek dzsesszzenéjét szólaltatják meg. A fesztivál díszvendége lesz az orosz Golosz Balett.

A szombati programot virágkötészeti bemutató színesíti; az elkészült csokrokat a nézők között kisorsolják. Emellett a biotáplálkozás előnyeiről hallhatnak az érdekelődők a táplálkozási bemutatón, amelyet szaktanácsadás kísér.

Standard, latin-amerikai és divattáncokkal mindkét nap fellépnek a régió táncstúdiói, táncklubjai.
Az idén már tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Terményáldást, amely az elmúlt másfél évtizedben elismerést vívott ki a régióban. Ezt jelzi, hogy évente 20-25 ezren érdeklődnek programjai iránt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását