2024. április 30. - Katalin, Kitti

HÍR-es íznapok a városligeti Vajdahunyadvárban

Meg lehet kóstolni a szegedi cipót, a gomolyát, a pacsnit, a paprikás kiflit és még sok más finom magyar élelmiszert a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) program keretében rendezett gasztronómiai íz-utazáson a hét végén a városligeti Vajdahunyadvárban.
2008. augusztus 27. szerda 07:45 - Hírextra
A hagyományteremtő céllal szombat-vasárnap megrendezésre kerülő eseményen a regionális, jellegzetes magyar termékeké a főszerep: lehet majd kóstolni és vásárolni győri páros zsemlét, pozsonyi kiflit, kecskesajtot, gomolyát, konyakos meggyet, dobos tortát, aszalványokat, friss gyümölcsöket, savanyúságot, magyar pálinkát, ürmös bort és gyümölcsből készült italokat is.
Egyes specialitások készítése a helyszínen is nyomon követhető lesz. Népzenei koncertek, bábjátékok, kézművesfoglalkozások, vetélkedők gondoskodnak a szórakoztatásról.

Amint a Magyar Mezőgazdasági Múzeum tájékoztatójából kitűnik, az Agrármarketing Centrum (AMC), a Centrál Európa Alapítvány és a múzeum közösen szervezi a színes programot.

A Földművelődésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium tíz évvel ezelőtt indította el Magyarországon a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) programot, amely a Nyugat-Európában francia kezdeményezésre futó hasonló program hazai adaptációja.

Az AMC összegyűjtötte a jellegzetesen magyar illetve speciális, regionális élelmiszeripari termékeket, növény- és állatfajtákat, majd CD és könyv formában elkészítette a termékek mintegy 300-darabos gyűjteményét.

Ma a HÍR program célja a gyűjteményben szereplő termékek és termények, valamint az ezeket elkészítő gazdák piacra jutásának segítése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását