2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Száműzték a bugyikat a közterekről

Betiltották Taskentben a fehérnemű erkélyeken való szárítását, az indoklás szerint azért, mert ez kedvezőtlen benyomást kelt a város látogatóiban. Üzbegisztán fővárosa fennállása 2200. évfordulójának megünneplésére készül.
2008. április 14. hétfő 07:42 - Hírextra
Az ünnepség ugyan csak egy év múlva esedékes, de a városi hatóságok már hozzáláttak a készülődéshez. Ezzel függ össze a fehérnemű száműzése a balkonokról.

Jelenleg a polgármesteri hivatal megbízásából röplapokat osztogatnak, amelyeken figyelmeztetik a taskentieket, hogy a rendelet megsértői első ízben szigorú megrovásban részesülnek, aki másodszor is erre vetemedik, annak pénzbírságot kell fizetni, és ha netán valakit harmadszor is rajtakapnak, hogy alsóneműjét az erkélyen teszi közszemlére, akkor bíróság elé állítják az illetőt.
Taskent, Üzbegisztán fővárosa a Selyemúttól északra, a kazah határnál, a Tien-San hegység nyugati peremén elterülő iparváros.

A XVII-XVIII. században I. Péter cár tette az orosz birodalom részévé, 1917 után a Szovjetunió autonóm köztársasága lett, s függetlenséget 1991-ben nyerte vissza. Taskentben a térség gazdag történelmének viszonylag kevés emléke maradt fenn, de a Selyemúton fekvő üzbég városokban, így Buharában és Szamarkandban a nagy idők számos látványos építménye csodálható még meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását