2024. március 29. - Auguszta

Az apák jogaiért

Ha a román gyermekeknek van apjuk, az apáknak is legyen! - dióhéjban így lehetne összefoglalni a romániai atyák szövetségének törekvését, de ők maguk elutasítják egy sörgyáros hasonló, szerintük komolytalan kezdeményezését.
2008. április 12. szombat 20:51 - Hírextra

A szövetséget jelölő TATA betűszó maga is azt jelenti románul: apa. Ugyanakkor mozaikszó is, hiszen a szervezet teljes neve: Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (Minden Apukák Diszkriminációellenes Szövetsége). Tagjai elsősorban azért harcolnak, hogy az elvált szülők törvény által szabályozottan, közösen nevelhessék gyermekeiket. Nehezlik ugyanis, hogy - legalábbis szerintük - Romániában a válási perek kilencven százalékában a nőknek ítélik oda a gyermeket.

A szövetségbe forrt atyák azonban a megkülönböztetés ellen is harcolnak, ezért kezdeményezték, hogy ezentúl június 2-a az "apák napja" legyen, ha már van külön napjuk a nőknek, az anyáknak és a gyerekeknek.

A TATA tagjait felháborította, hogy egy sörgyáros is hasonló ünnep bevezetését javasolta, mégpedig május 5-re, saját születésnapjára "férfiak napja" néven, követelve, hogy a férfiak "saját napjukon" azt tehessék, amit szeretnének, sörözhessenek, karaté-filmeket bámulhassanak, csak focival, motorbiciklivel, autókkal foglalkozhassanak, mégpedig "mindenfajta kompromisszum nélkül", s hogy szabadon gyakorolhassák "jogaikat" (például akkor nézni akciófilmeket, amikor kedvük tartja, allergiásnak lenni a macskákra, megtagadni a bevásárlást, nem válaszolni, ha csöng a mobiljuk, udvarolni tetszés szerint a szőke, a barna és a vörös hajú nőnek).

A TATA szövetség szerint a sörgyáros tata súlyos károkat okoz a román férfiak "imázsának".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását