2024. május 3. - Tímea, Irma

Szíjjártó, a megmondó

A Fidesz szerint teljesen feleslegesek és értelmetlenek voltak az MSZP-kormány brutális megszorításai, hiszen semmi értelmük az intézkedéseknek, ha azoktól rosszabbul élnek az emberek, és a gazdaságra gyakorolt hatásaik is negatívak.
2009. június 19. péntek 12:55 - HírExtra
A Fidesz elnöki stábjának vezetője azzal összefüggésben beszélt erről sajtótájékoztatóján, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közölte: a reálkeresetek 2,2 százalékkal csökkentek január-áprilisban az előző év azonos időszakához viszonyítva. Szijjártó Péter - a KSH adataira utalva - hozzátette, hogy tovább csökkent a munkahelyek száma is.

Véleménye szerint az Európai Néppárt csütörtöki csúcstalálkozóján világossá vált, hogy az Európai Unióban alapvetően kétfajta válságkezelés zajlik: sikeres és sikertelen. A sikerest folytatják az EU-tagállamok többségében, "a sikertelent pedig a Bajnai-kormány tudhatja magáénak" - mondta.

A sikeres válságkezelés jellemzője szerinte adócsökkentés, a fogyasztás és a családok támogatása, valamint a gazdasági növekedés ösztönzése a kis- és középvállalkozások támogatásával.

Magyarországon azonban - mint folytatta - ennek éppen az ellentettje zajlik: a gazdasági növekedés helyett a munkahelyek számát csökkentik, adót emelnek, drámaian csökkentik a családok támogatását, és befagyasztják a lakástámogatásokat, a gyedet, a gyest, valamint a családi pótlékot.

"Jó lenne észrevenni, hogy ha az ember a totálisan sikertelen koncepció mentén halad, de tálcán kínálják neki a sikerest, akkor talán érdemes lenne váltani", azonban a kormány ezt nem teszi meg - fogalmazott a politikus.

Szijjártó Péter szerint a brutális megszorítások nyomán csökken az emberek kereste, a munkahelyek száma, és ennek ellenére nő a költségvetési hiány, az államadósság; vagyis az MSZP-kormány brutális megszorító intézkedései teljesen feleslegesek és értelmetlenek voltak. Hangsúlyozta: növekedésre és a fogyasztás támogatására volna szükség.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. június 19. 17:09
Szíjártó mocskosságban,arroganciában és pofátlanságban már felülmúlja főnökét Orbán Viktort! Nem kis teljesítmény...!
lecsos
2009. június 19. 16:17
Meg talán arról kellene szót váltani,hogy mi is a sikeres koncepció a mostani "sikertelen " koncepcióval szemben.Meg talán arról ,hogy a Fidesz a kampányban mennyi pénzt tapsolt el,de ez még nem volt elég most az utak mentén égtelenkedő "Elég" fel iratú plakátok mellé újabb plakátokon közlik az emberekkel az adózó állampolgárok pénzén,hogy a szavazatok hány százalékát szerezték meg ez ország megyéiben.Felháborító,gyomorforgató.Jobb lenne ha azt raknák ki az óriásplakátokra,hogy milyen terveik,elképzeléseik vannak arra az időre ha kormányra kerülnek.Nem elég az, pl.hogy megszüntetjük az ingatlanadót .A magyar emberek egy része elhiszi a másik nem .Nyüszítve fogják szidni az előző kormányokat mert kiürült államkasszát hagytak így sajnos meg kell hagyni mert ez biztos bevételi forrás.Vagy ezt megszüntetik és egy másik néven újat vezetnek be.A magyar ember olyan ha jó sokszor hall,lát valamit ha hülyeséget is beveszi.Szánalmas ez az egész bagázs.
ztboy
2009. június 19. 16:05
nico000....
Szívesen meghallgatnám tőled Tokaj történetét....
Vagy a debreceni INGATLANADÓÉT......

A liba ügyben meg kérdezd meg a 4 mancsos cimboráidat...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását