2024. május 4. - Mónika, Flórián

Schmitt lehet a házelnök a Fidesz-kormány alatt

Ha a Fidesz kormányra kerül, az Országgyűlés elnöke a dolgok jelenlegi állása szerint Schmitt Pál, a Fidesz EP-delegációjának vezetője lehet - írja a pénteki Népszabadság, egy, a Fidesz elnökéhez közeli forrásra hivatkozva.
2009. június 19. péntek 08:55 - HírExtra
A lap emlékeztet: a Fidesz elnöke az EP-lista összeállításakor sem titkolta, hogy néhány fideszes EP-képviselőt "haza fog rendelni, ha arra szükség lesz".

A hírek szerint kormányzati funkciót kaphat a kisebbségi/emberi jogi téren aktív Gál Kinga, és a pártelnök állítólag hazahívná Győri Enikőt is, valamint számítana Becsey Zsoltra valamilyen pénzügyi-ellenőrzési hivatal élén. Esélyes kormányzati tisztségre az agrárszakértő, Glattfelder Béla is. Szájer József viszont kitölti mandátumát Brüsszelben - olvasható a Népszabadságban.

A lap egy más forrása szerint a kormányzati ciklust a Fidesz "romeltakarító" és "építő" szakaszra osztaná, az elsőben nem szerepeltetne a kulcstárcáknál népszerű fideszeseket, helyettük szaktekintélyeket, akadémikusokat kérnének fel kormányzati szerepre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását