2024. május 13. - Szervác, Imola

A Fidesz semmibe veszi a távfűtéseseket?

A Fidesz semmibe veszi a távfűtéses lakásban élő 2 millió ember érdekeit, akiknek a jövő év januárjától jóval kevesebb terhet jelent majd a fűtésszámlák kifizetése - reagált a kormányszóvivői iroda László Tamás fideszes országgyűlési képviselő csütörtöki kijelentéseire, miszerint hazudozás, trükközés folyik a lakótelepen élőket érintő minden egyes témában.
2009. június 18. csütörtök 22:22 - HírExtra
A kormányszóvivői iroda közleménye szerint a kormány a Fidesz ellenállása és zavarkeltése ellenére is eltökélt abban, hogy 2010. január elsejétől a legalacsonyabb áfakulcs alá vonja a távfűtést, ami jelentős mértékben csökkenti majd a fogyasztók költségeit. Mint írták, Orbán Viktor kormánya nem dolgozott ki olyan programot, amely célzottan a távfűtött lakásokban lakó családoknak nyújtott volna érdemi segítséget, ezért "több mint ízléstelen, hogy a távfűtéses otthonokban lakó 2 millió ember érdekeit minden korábbinál jobban segítő programokat támadják".

Hozátették: amikor a Fidesz kormányon volt, szinte semmit nem tett a panellakásban élők megsegítéséért, 600 millió forintot fordítottak panelkorszerűsítésre, szemben a 2002 óta szocialista vezetésű kormányokkal, amelyek mintegy 53 milliárd forinttal járultak hozzá panellakások energiatakarékos korszerűsítéséhez.

A panelprogram keretében 19 milliárd forint összegű kérelem támogatásáról született döntés, és a kormány "a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is meg fogja találni a szükséges forrásokat, hogy a többi pályázat is hozzájuthasson a támogatáshoz" - mutattak rá.

Az ökopályázat beadási határideje július 31., az áprilisig befogadott pályázatokat pedig már elbírálták.

László Tamás fideszes országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján Molnár Csaba Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes sajtótájékoztatójára reagált, amelyen elhangzott: 2010. január elsejétől a távhőszolgáltatás a legalacsonyabb áfakulccsal adózik majd.

Hazudozás, trükközés folyik a lakótelepen élőket érintő minden egyes témában, legyen szó panelprogramról, ökoprogramról, vagy a távhőszolgáltatás áfájáról - jelentette ki. Ugyanis, mint hozzátette, sajtóhírek szerint a kormány ötről hét százalékra emeli majd a legalacsonyabb áfakulcsot.

A Fidesz mindig is azt mondta, hogy öt százalékra kell csökkenteni a távhő áfáját - jelentette ki László Tamás. Hangsúlyozta: a lakótelepen élők 30-35 százaléka nyugdíjas.
A fideszes képviselő közölte: a panelprogram 2008 januárjában kiírt pályázatainak egy jelentős részét, több mint egyharmadát, még nem bírálták el. Mint mondta, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter sajtótájékoztatóján elhangzott az is: több milliárd forint jut a távfűtéses lakások egyéni mérésének és szabályozhatóságának céljait szolgáló ökoprogramra.

Ezzel szemben az a helyzet, hogy az ökoprogram kezdetén 11 milliárd forintot kértek erre a célra, 1,5 milliárdot adtak, és ebből az összegből néhány száz millióról született eddig döntés - jelentette ki.

László Tamás közölte: a lakótelepen élők életkörülményein már sokkal korábban kellett volna változtatni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

jenő
2009. június 18. 22:35
A fidesz is kormányzott 4 évig . Nagyon sok dolgot megtehettek volna ők is akkor. Nagyon sok embernek tele van már a t.ke az állandó gáncsoskodásukkal
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását