2024. május 4. - Mónika, Flórián

Miért nem találják a kuruc.info szerkesztőit?

Gusztos Péter (SZDSZ) a hétfői parlamenti interpellációk során arról kérdezte az igazságügyi államtitkárt, hogy miért tehetetlenek a hatóságok a kuruc.info nevű portállal szemben, és miért nem képesek megtalálni az oldal szerkesztőit.
2009. május 4. hétfő 17:05 - HírExtra
Azt mondta, hogy tavaly december elején az egyik, a Jobbikkal politikai vitába keveredő szélsőséges "közismert agresszor" részletes vallomást tett az ügyészségen arról, hogy ki az oldal főszerkesztője.

A képviselő azt kérdezte, mi az oka, hogy az akkor megnevezett és korábban az oldal impresszumában is szereplő Molnár Balázson "senki nem kérte számon a szennylap tetteit". Gusztos Péter arra is kíváncsi volt, hogy miért nem próbálja meg senki felelősségre vonni a portál két szerkesztőjét, a több helyen is megnevezett Kürk Rolandot és Novák Elődöt.

Közölte, hogy a portálon fizetett hirdetések jelennek meg; ezeknek a feladói rendészeti és titkosszolgálati eszközök nélkül is képesek voltak a szerkesztőket megtalálni.

Juhász Gábor igazságügyi államtitkár azt mondta, hogy a honlap valóban magában hordozza az összes önmagát jobboldalinak valló, szélsőséges oldal sajátosságait.

Hozzátette: Gusztos Péter a kérdésével meglepetést okozott, mert a liberális politikus eddig mindig a szólás- és véleményszabadság legszélesebb értelmezése mellett állt ki.

Az államtitkár közölte: az ügyben több nyomozás is indult és több esetben jogsegélykérelemmel fordultak az amerikai hatóságokhoz.

Juhász Gábor kijelentette, hogy a jelenlegi jogi környezetben nem áll rendelkezésre olyan eszköz, amelynek alapján egy interneten megjelent közlést be lehetne tiltatni. Mint mondta, a képviselő által említett személyek már korábban a hatóságok látókörébe kerültek, de bűncselekmény megalapozott gyanújának hiányában nem volt lehetőség arra, hogy büntető eljárást folytassanak ellenük.

Gusztos Péter a választ nem fogadta el, az Országgyűlés viszont 188 igen szavazattal, 167 nem és négy tartózkodás mellett igen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását