2024. május 2. - Zsigmond

Az SZDSZ szerint elég a "csodavárásból"

Magyarországnak be kellene lépni az Európai Unió mentális közösségébe is, "csodavárós országból egy csinálós országgá" kellene válnia - mondta Eörsi Mátyás (SZDSZ) hétfőn az Országgyűlésben.
2009. május 4. hétfő 17:00 - HírExtra
Az újonnan csatlakozott országok többségében liberálisok, szociáldemokraták, kereszténydemokraták félreteszik egy percre belpolitikai csatájukat, hogy együtt örüljenek a tagságnak - vélekedett a liberális politikus Bajnai Gordon miniszterelnök felszólalására reagálva.

Hozzátette: Magyarország még nem tart itt.

Az elmúlt öt év tanúsága, hogy az EU helyettünk nem old meg semmit - mondta a képviselő, megjegyezve, Magyarország néha egy csodaváró ország benyomását kelti.

Az SZDSZ-es képviselő szerint az EU a lehetőségek tárházát nyújtja, hogy mennyire tudunk élni ezekkel a lehetőségekkel, az már rajtunk múlik.

Hozzáfűzte: jobban szeretné, ha a csodavárós országból egy "csinálós" ország lennénk.

Eörsi Mátyás Magyarország elmúlt ötéves teljesítményéről közölte, hogy a világ nem fekete és fehér, vannak eredmények és kudarcok is. Közölte, a liberálisok is sajnálkoznak azon, hogy az eurót nem sikerült bevezetni, és a gazdaság állapota olyan, amilyen, és ebben az SZDSZ-nek, az MSZP-nek és az ellenzéknek is megvan a része.

Elmondta, az EU-s tagságnak van alternatívája, a politikai és nem földrajzi értelemben vett Balkán, a gyűlölködés, a szellemi polgárháború, a kompromisszumképtelenség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását