2024. április 27. - Zita

Bakanccsal "jutalmazták" Draskovicsot

Balog Zoltán fideszes képviselő a Szabadság Kör nevében kísérletet tett arra, hogy a kör által alapított "Jogtipró-díjat" távollétében átadja Draskovics Tibor igazságügy-miniszternek a parlamenti patkóban. A díjat, amely nem más, mint egy talapzatra rögzített fekete bakancs, a miniszter asztalára tette le.
2009. május 4. hétfő 16:25 - HírExtra
Ezt megelőzően az ellenzéki politikus napirend előtti felszólalásába már beleszőtte azt a kérdést, hogy kíváncsi arra, az államtitkár hajlandó-e eljuttatni a díjat a tárca vezetőjének.

Napirend előtti felszólalását követően aztán Balog Zoltán lement a parlamenti patkóba, s Draskovics Tibor üres bársonyszéke fölé, a miniszter asztalára tette a bakancsot. Juhász Ferenc, a tárca államtitkára a jelenetet szótlanul figyelte, majd amikor válaszra emelkedett, megkérte a teremszolgákat, hogy vigyék ki a "díjat".

Balog Zoltán napirend előtti felszólalásában - még ezt a közjátékot megelőzően - felhívta a figyelmet a Szabadság Kör által készített tanulmányra, amely a magyarországi emberi jogoknak a helyzetével foglalkozik. A jelentés - mint mondta - elemzi az igazságügyi és a rendészeti minisztérium gyakorlatát: azt, hogy hogyan korlátozzák a szólásszabadságot, a sztrájkjogot, a gyülekezési jogot, és azt is, milyen emberi jogi sérelmeket követnek el a hatóságok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását