2024. május 5. - Györgyi

15 évet kaptt a böllérkéssel gyilkoló férfi

Egy disznóölő késsel szurkálta halálra élettársát az a kiskunmajsai férfi, akit jogerősen tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla.
2009. április 7. kedd 11:23 - HírExtra
A korábban többször büntetett, alkalmi munkákból élő, alkoholfüggő 44 esztendős Balog Balázs 2004-től tartott fent élettársi kapcsolatot a későbbi sértettel, akivel egy kiskunmajsai ház alsó konyhájában laktak. Az asszony 2006 tavaszán combnyaktörést szenvedett, amelyből nem gyógyult fel teljesen, nehezen tudott mozogni, az otthonában járókerettel, vagy bútorokba kapaszkodva, míg a lakáson kívül kerekes székkel közlekedett.

Bár mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, s időnként vitatkoztak, jelentős konfliktusokra nem került sor kettejük között. Tavaly június 8-án otthonukban együtt italoztak, és éjfél tájékára súlyosan lerészegedtek. Összevitatkoztak, majd a férfi egy disznóvágáshoz használt kést vett elő a konyhaszekrény fiókjából, és azzal huszonkét alkalommal megszúrta az asszonyt. A nő a szúrásokat követően néhány percen belül elvérzett, életét a legkorábban érkező orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

Az esetett követően a vádlott önként jelentkezett a rendőrségen.A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a vádlottat, s jogerősen tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását