2024. február 26. - Edina

Beivott, vezetett, szabálytalankodott, elaludt, elkapták

Álmából ébresztették a részeg sofőrt a kiskunhalasi rendőrök.
2024. január 31. szerda 15:19 - HírExtra

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2024. január 28-án arról, hogy valaki autóval a forgalmi sávok között cikázva közlekedik Kiskunhalas egyik utcájában. A járőrök a gyanús kocsi nyomába eredtek, és végül egy italdiszkont előtt meg is találtak, ekkor már leparkolva. Ahogy közelebb értek a járműhöz, azt látták, hogy az utastérben egy férfi alszik; mellette pedig ott egy üveg pezsgő is.

Hamarosan arra is fény derült, hogy az autós nem a vezetéstől fáradt el, sokkal inkább az elfogyasztott alkohol mennyisége fejtette ki a hatását addigra, mire leparkolt. Ugyanis a manővert egy üzlet kamerája rögzítette, és abból egyértelműen kiderült, hogy a vezetőülésben mélyen alvó férfi parkolta le a járművet. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így őt mintavételre előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A 49 éves sofőr – akinek a vezetői engedélyét bevonták – elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A történetnek azonban itt még nincs vége, mivel nem mindenki tanul a hibáiból: két nappal később ismét volán mögé ült a férfi, aki ekkor ugyan részeg nem volt, de már vezetői engedély nélkül vett részt a közlekedésben. Ismételten előállították, és gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében szabálysértési őrizetbe vették.

Így a férfinek a szabálysértés és a korábban elkövetett bűncselekmény miatt egyaránt a bíróság előtt kell felelnie.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja mindenki figyelmét arra, hogy az alkohol negatívan hat a járművezetésre. Aki ittasan ül volán mögé, felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti!

Forrás: police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását