2024. március 2. - Lujza

Lakat alatt a csaló

A hajdú-bihari rendőrök egy ukrán-magyar férfit fogtak el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A gyanú szerint banki csalásokba szervezett be embereket.
2024. február 9. péntek 09:27 - HírExtra

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága is megállás nélkül robog a Mátrix Projekt égisze alatt. A cél továbbra is az, hogy senki ne legyen csalás áldozata, ezért minden egyes ügyet aprólékosan és végletekig menően megvizsgálnak a nyomozók.

Az igazgatóság bűnügyesei egy 2023. áprilisában történt csalással kapcsolatban azonosítottak egy ukrán-magyar állampolgárt, aki társaival együtt egy berettyóújfalui cég képviselőjét ejtette tévedésbe. Megszerezték a banki adataikat, majd 42 millió forintot utaltak a saját számlájukra. 

A rendelkezésre álló információk szerint a 20 éves kettős állampolgár korábban megbízta egy Szabolcs vármegyei ismerősét azzal, hogy keressen valakit, akinek a bankszámlájára át tudják utalni a megszerzett pénzt. Az ismerős így is tett, majd az újonnan beszervezett férfi segítségével összesen 32 millió forintot vettek fel különböző bankautomatáknál, amit a két magyar személyesen adott át a fiatalnak.

A két magyar kihallgatása már korábban megtörtént, a 20 éves férfit 2023. február 1-jén fogták el a hajdú-bihari nyomozók a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Pénzmosás bűntett miatt kihallgatták, őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Forrás: police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását