2024. május 8. - Mihály

Két százalékkal magasabb a részvétel a IX.kerületben

Két százalékkal magasabb a választói részvétel a ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő-választáson a két héttel ezelőtti megmérettetéshez képest a vasárnap kora délutáni adatok szerint.
2009. január 25. vasárnap 18:21 - Hírextra
Horváth Péter, a helyi választási iroda helyettes vezetője az MTI-nek elmondta, hogy délután három óráig a 31.055 választásra jogosult 19,79 százaléka (valamivel több mint hatezer választó) ment el szavazni.

A két héttel ezelőtti első fordulóban 15 óráig a jogosultak 17,62 százaléka járult az urnákhoz. A 2006-os országgyűlési választások második fordulójában pedig eddig az időpontig a választásra jogosultak 43,17 százaléka jelent meg, hogy leadja voksát a főváros 12. számú országgyűlési egyéni választókerületében,

A választási iroda helyettes vezetőjének tájékoztatása szerint eddig nem történt rendkívüli esemény a harminchét szavazókörben.

A mostani második fordulóban öt jelöltre lehet szavazni. A választás akkor tekinthető érvényesnek, ha a voksoláson részt vesz a választásra jogosultak több mint egynegyede, közel 7.800 szavazó; és az a jelölt kapja a mandátumot, akire a legtöbben szavaznak. Érvénytelen választás, azaz 25 százalék alatti részvétel, valamint szavazategyenlőség esetén új választást írnak ki.

A budapesti 12. számú országgyűlési egyéni választókerületben azért tartanak időközi képviselő-választást, mert a korábbi polgármester lemondott országgyűlési mandátumáról.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását