2024. május 19. - Ivó, Milán

Szintén alacsony részvétel a Ferencvárosban

Mindössze csak másfél százalékkal magasabb a választói részvétel a ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő-választáson a két héttel ezelőtti megmérettetéshez képest.
2009. január 25. vasárnap 14:00 - Hírextra
A helyi választási iroda adatai szerint 11 óráig a 31.055 választásra jogosult közül 2.413 választó ment el szavazni, ez 7,77 százalékos részvételnek felel meg. A két héttel ezelőtti első fordulóban 11 óráig a jogosultak 6,27 százaléka járult az urnákhoz. A 2006-os országgyűlési választások második fordulójában eddig az időpontig a szavazók 22 százaléka voksolt a főváros 12. számú országgyűlési egyéni választókerületében.

Horváth Péternek, a választási iroda helyettes vezetőjének tájékoztatása szerint nem történt délelőtt rendkívüli esemény a harminchét szavazókörben.

A második fordulóra azért kerül sor, mert a január 11-i első forduló az alacsony részvétel miatt nem volt érvényes, nem ment el a 31 ezer választásra jogosultak több mint fele, mindössze 8 ezer érvényes szavazatot adtak le a választók.

A mostani választás akkor tekinthető érvényesnek, ha a voksoláson részt vesz a választásra jogosultak több mint egynegyede, közel 7.800 szavazó; és az a jelölt kapja a mandátumot, akire a legtöbben szavaznak. Érvénytelen választás, azaz 25 százalék alatti részvétel, valamint szavazategyenlőség esetén új választást írnak ki.

A budapesti 12. számú országgyűlési egyéni választókerületben azért tartanak időközi képviselő-választást, mert a korábbi polgármester lemondott országgyűlési mandátumáról. A ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő-választáson az ajánlószelvények gyűjtését több szabálytalanság kísérte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását