2024. április 28. - Valéria

Tévében vitázna a Fidesz

Televíziós vitára hívta ki a ferencvárosi időközi parlamenti választás fideszes jelöltje, Bácskai János az MSZP színeiben induló Bánsághi Tamást.
2009. január 22. csütörtök 12:10 - Hírextra
Bácskai János csütörtöki sajtótájékoztatóján kezdeményezését azzal indokolta, hogy a MSZP-s jelölt a kampány során nem nagyon beszélt a programjáról, nem derült ki, mi az, amit tenni akar Ferencvárosért.

"Ezért én azt kérem az MSZP-s jelölttől, hogy ne bujkáljon tovább, és vitatkozzunk egyet, vitassuk meg, mit gondol a közéletről, a politika országos, fővárosi és kerületi szintjéről" - mondta a Fidesz-KDNP kerületi jelöltje.

A politikus kérdésre válaszolva úgy vélte, hogy nyilvánvalóan egy televíziós vita lenne a legcélszerűbb, hiszen az jut el a leggyorsabban az emberekig, de hogy pontosan hol vitatkozzanak, az szerinte MSZP-s jelölt válaszán múlik.

Arról, hogy mikor lenne a televíziós vita, Bácskai János azt mondta: ő bármikor rendelkezésre áll. Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a meglehetősen alacsony nézettségű kerületi televízióban a január 11-i érvénytelen első forduló előtt, és a most vasárnapi második forduló előtt is volt egy "úgynevezett vita" az összes jelölt részvételével, de szerinte ez elég "vérszegény" volt, és az MSZP-s programból semmi nem derült ki.

Arra a kérdésre, hogy most többi jelölttel is vitatkozna-e, Bácskai János azt mondta: a többi jelölt programja ismertebb, már elég jól kifejtették a választók előtt.Bácskai János arról is beszélt, hogy az SZDSZ és az MSZP is az "érvénytelenségre játszik" az időközi választáson, mindkét pártnak a kormány hatalomban tartása az érdeke. Szerinte ezt bizonyítja, hogy az SZDSZ elnöke nem cáfolta, hogy John Emese visszalépése mögött az állt, ne legyen eggyel több fideszes mandátum a parlamentben.

Mint mondta, az MSZP kampánystábjából kiszivárgott információk is ezt támasztják alá; a szocialisták magatartása mögött pedig az állhat, hogy történelmi vereséget szenvedhetnek vasárnap. Ugyanis még nem fordult elő időközi választáson, hogy egy baloldali körzetben jobboldali jelölt nyerjen - tette hozzá Bácskai János, aki a január 11-i érvénytelen első fordulóban a legtöbb szavazatot kapta.

Szerinte a választás tétje megnőtt, az emberek az első fordulóban elindították a változást, ha pedig vasárnap elegen mennek el, meg lehet tenni az első lépést a változás útján.Az időközi választást azért kell megtartani, mert Gegesy Ferenc, az IX. kerület polgármestere még tavaly lemondott parlamenti mandátumáról. A választás január 11-i első fordulója érvénytelen volt, a második fordulót most vasárnap tartják.

Bácskai Jánoson kívül még négy jelölt indul, az MSZP-s Bánsághi Tamás, valamint Szegedi Csanád, a Jobbik, Várady Tibor, a Humanista Párt és Paulik Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje. Az SZDSZ-es John Emese az első forduló után visszalépett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását