2024. május 17. - Paszkál

Vasárnap több helyen lesz választás

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Pest megyei Fóton, miután az eddigi polgármesternek még tavaly az ítélőtábla döntése alapján megszűnt a tisztsége - közölte a városi önkormányzat jegyzője pénteken az MTI-vel.
2009. január 23. péntek 15:46 - Hírextra
Vargáné Lenkó Erzsébet elmondta, hogy a betöltetlen posztra három jelölt közül választhatnak a helybéliek, egyiküket az MSZP, a másikat a KDNP-Fidesz támogatottja, egy pedig függetlenként indul a megméretésen. A 16 tagú képviselő-testület összetétele nem változik - tette hozzá.

A 18 ezer lakosú Fóton 14 ezren járulhatnak az urnák elé, részükre 21 szavazókörben rendeznek be helyiséget, ahol leadhatják voksukat. Mivel egyfordulós választásról van szó, a résztvevők létszámától függetlenül mindenképpen eredményes lesz a szavazás. A törvény értelmében amelyik jelölt akárcsak eggyel is több szavazatot kap vetélytársainál, ő töltheti be a város első emberének járó tisztséget.

A szavazófülkék reggel 6 órakor nyitnak, és este 7 óráig lehet az urnák elé járulni - mondta a jegyző.

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Nagymaroson, miután a képviselő-testület tavaly októberben feloszlatta magát, és ezért új választást kellett kiírni - közölte a Pest megyei város jegyzője pénteken az MTI-vel.

Hutter Jánosné elmondta, hogy négy jelölt száll harcba a polgármesteri posztért: egy induló a Fidesz-KDNP támogatásával, egy másik a Magyarországi Zöld Párt színeiben, ketten pedig függetlenként. Mellettük 28-an indulnak a 11 képviselői posztért - tette hozzá.

A 4.800 lakosú Nagymaroson 3.800-an járulhatnak az urnák elé, részükre négy helyen rendeznek be szavazófülkéket. A törvény értelmében azok a jelöltek győznek majd, akik a legtöbb szavazatot mondhatják magukénak az esti összesítésnél - közölte a jegyző.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását